Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Hei, jeg vil gjerne investere i en god sekk som hunden min kan bruke fra nå som valp (12 uker gammel lhasa apso) og over i voksen alder. Jeg liker gå turer og vil gjerne ha en mulighet for å ha han i sekken på litt lengre turer når det blir for langt for han gå hele veien. Han begynner også på valpekurs i August, så også greit bruke denne sekken på kollektivtransport til og fra siden vi skal trene en time der to ganger i uken.

 

noen tips? 

Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

Eventuelt har noen gjort om en rimelig tursekk til hundesekk? Jeg vil gjerne kunne bære han i sekk i de mest hektiske områdene i Oslo der han mangler litt miljøtrening for å gå trygt enda + når han skal til og fra valpekurs på kollektiv transport osv. 

 

Synes Kurgo sekker o.l er for dyre til at jeg har samvittighet til å kjøpe de - men det er liksom ikke noe mellomting med hundesekker.  Du har små rimgelige som err mest egentlig egnet for katter, også hopper det rett til superdyre sekker :)

Link to post
Share on other sites

Bruker vanlig tursekk fra sportsbutikken. Har hatt flere fra Bergans, men hvilken som helst sekk som tåler hundens vekt vil fungere. Det er praktisk med en sekk som har glidelås i toppen slik at man kan justere hvor hodet stikker ut, altså ikke den typen sekk som har snøring med klips i toppen.

 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Tyttebæra said:

Bruker vanlig tursekk fra sportsbutikken. Har hatt flere fra Bergans, men hvilken som helst sekk som tåler hundens vekt vil fungere. Det er praktisk med en sekk som har glidelås i toppen slik at man kan justere hvor hodet stikker ut, altså ikke den typen sekk som har snøring med klips i toppen.

Tusen takk for svar.   Fester du en stropp inni da eller? jeg har et ekstra sikkerhetsbelte til bil jeg tenkte jeg skulle sy fast så han ikke hopper ut.  Gjør du noen endringer på sekken for " hodehullet?" :)

Link to post
Share on other sites

Jeg bruker ikke noe sikkerhetsbelte, men det er kanskje lurt å gjøre dersom du skal bruke den mye og ofte og i mer urbane strøk. Jeg bruker kun å sette mine hunder i sekk ved skader eller i steinur hvis de er slitne. Har aldri opplevd forsøk på å hoppe ut eller andre problemer, og jeg har gått noen lange, røffe etapper med hund på ryggen. Er i grunn mer bekymret for at de ikke skal klare å hoppe ut og dermed bli skadet hvis jeg faller eller sklir med sekken på.

Noe lignende denne typen med glidelås er mest funksjonell til å bare bære hund og annet småtteri i. På denne typen lar jeg hodet stikke ut på venstre eller høyre side, ikke foran på sekken slik det er på Kurgo. Med disse kan man bare glide igjen slik at det kun er åpning for halsen, trenger ikke å modifsere den på noen måte.

638e1c3dbe574fde85d15b9043026388?resize=

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg tror både Maren og produksjon har blitt flinkere, rett og slett. Både å lage tv og presentere problemene og løsningene. Hun er jo blant annet veldig tydelig på at noen av problemene kanskje ikke lar seg løse (litt for tydelig, jeg tror og håper hun er mer optimistisk enn hun legger det fram for TV). Det er ting jeg kunne pirket på og kritisert hvis jeg virkelig ville, men jeg synes de fleste løsningene er ganske gode. Og som vanlig mer trening av folk enn dyr.
  • Du sier hunden din er fryktaggressiv. Er den det? Hvor mye tåler han? Jeg er vant til å gå tur med to bråkebøtter. En fryktaggressiv, og en som bare vil sjekke ut/hilse på, eventuelt støtter/beskytter minsten. Etter mye jobbing er minsten forholdsvis trygg, selv om han kan bråke så tåler han et trøkk nå i godt voksen alder. Jeg har to strategier, litt avhengig av situasjon, når vi ikke kan unngå møter/hilsing. 1. slippe fram ridgebacken, som sjelden bråker, men skjermer gårdshunden fra andre hunder. De fleste respekterer det og det blir ihvertfall ikke bråk. En neve godbiter på bakken/motsatt grøft til gårdshunden hvis jeg er trygg på at den andre hunden ikke kommer dit. 2. slipper begge. Men jeg er trygg nok på at det ikke blir noe mer enn kjefting fra dem, og at minsten faktisk tåler det/rister det av seg etterpå. Jeg holder avstand for å ikke trigge noe. Er det trygt nok ift. omgivelser og bilvei slipper jeg bare båndene og går videre, hundene kommer når de er ferdige med diskusjonen. Kan du slippe en eller to av de andre, og la det stå til? Jeg ville jo svart på eposten at det ville være tryggere for dere om folk tok litt hensyn, men spørs hvor mye det hjelper...  
  • Jeg syns ikke Maren har fått så mye "pepper" denne gangen. Kanskje disse hundene er enklere enn de i forrige sesong? Tør de ikke ta de vanskeligste hundene/problemene, men heller velger dem det er håp for? Nå er jo dette et underholdningsprogram så det er kanskje like greit  Ler riktignok av de som på FB gir inntrykk av at de selv er så mye flinkere enn Maren. Det er jo bare å si "nei" til hunden, så blir det slutt på alle problemer. Det gjør i hvert fall de, og det virker alltid 
  • Møter jeg slike folk som absolutt ikke har forståelse for hvor vanskelig passeringer kan være for enkelte hunder, så snur jeg og går vekk fra de. Eller jeg krysser veien og går lengst mulig vekke fra de, eller jeg prøver å unngå å gå der de går/til de tidene de går tur. Jeg syns ikke det er så vanskelig å unngå gitte enkeltpersoner (med hund), verre er det med de du ikke vet at de plutselig slipper hunden opp mot min hund. Overraskelsene er jo vanskeligere å forutse. Avstand er jo det eneste som virker for hunder som ikke liker passeringer
  • Hos Agria er det en del som klausuleres bort dersom hunden ikke er forsikret fra før fylte 4 mnd. I tillegg vil det vel være reservasjon mot enhver sykdom hunden allerede har hatt, samt eventuelle raserelaterte sykdommer. Så det er jo noe du kan se på i vilkårene hos de ulike selskapene. Jeg ville kanskje vurdert å heller sette opp en egen sparekonto til hunden. Har man økonomi til å bare ta utgiftene som de kommer vil det nesten alltid lønne seg i lengden, i hvert fall hvis man har en relativt frisk rase.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...