Gå til innhold
Hundesonen.no

Golden valp på 10mnd


St8
 Share

Recommended Posts

Har en golden valp på 10 måneder som blir super giret av å gå tur på litt spennende steder, begynner sakte men sikkert å bli bedre på å ikke alltid trekke ut for å lukte på busker og kratt. Om han får anledning til å gå litt for seg selv er han kjapp med å enten spise på pinner eller gress/mose. Bokstavelig talt spiser mindre pinner og greiner! Dette har han holdt på med en god periode nå. Kan en forvente at den konstante tyggingen på ting fra bakken avtar av seg selv? Andre som opplever det samme og eventuelt hvordan takler dere dette?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tenker at det må være helt greit for hunden å snuse og undersøke når de er på tur. Det er både sunt og givende for dem. Men å få en uvane med å spise ting er ikke bra. Selv om kvister i utgangspunktet stort sett er ufarlig så kan det blir farlig, og i tillegg utvikle seg til å gjelde andre ting. Han er forbi det typiske valpetyggestadiet, så du bør ta tak i det før det blir verre.

Siden du har en retriever ville jeg prøvd å øve på at han skal levere ting til deg i bytte for en godbit (apport). Du kan evenutelt også gi ham i oppgave å bære på noe på tur, en ball, kong eller en pinne som er stor nok til at han ikke spiser den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe, kjent stoff. :) Han skal ikke trenge å spise ting på bakken på tur. Dette er det du som bestemmer.

Ha med en leke du kan bytte med? Evt bytte med godbit også. Gi ham oksemuskel og andre trygge ting å tygge på hjemme, øv apportering så han venner seg til å gi deg ting + evt bæring so foreslått over. Det er lurt. 

Jeg ville også tenkt at det kan være lurt med kontakttrening og øve på blikkontakt + værsågod før han får spise ting. Av sikkerhetsmessige årsaker vil du jo ikke ha en hund som flyr rundt og spiser alt mulig på tur, plutselig en dag kan han komme over noe skadelig. Da kan du legge frem noe han er keen på når du er på tur og øve på at han må ta blikkontakt og få værsågod før han hiver seg over det. Da får du kontrollen.

Og ja - det roer seg også veldig med tiden, altså! Men greit å etablere gode vaner tidlig. :)

Lykke til! 

 

 

 

 

  

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Får snuse og lukte, så det går fint. Har tenkt på å la han få bære med seg noe, så det skal forsøkes :) Valpebitingen er over ja, og inne biter ikke hunden på noe. Men har ett veldig høyt energi nivå som av og til tipper over til tygging på pinner og graving. Har den siste tiden merket at hunden stresser opp, puster og peser i situasjoner der den fint burde klare å slappe av. Men det skyldes nok alder. Har siste ukene begynt med plutselig jokking på legg og hopper og og biter lett i armene, spesielt på mannen i huset. Virker som hormonene løper litt løpsk til tider (akkurat som man slår av en bryter), så setter enn så lenge mye på valpe kontoen da han ellers er veldig snill. Men akkurat med det spising av mindre greiner/pinner virker litt som en uvane da jeg trodde den perioden skulle være forbi og holdt på "lenge" nå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi har brukt Dog Breeding Science i Australia for å teste for ILM (Intestinal lipid malabsorption). Betalte rundt 400 kr og sendte spyttprøve.  De har utviklet en test for kelpier på denne sykdommen. Finnes visst og noen i Tyskland som har tatt utgangspunkt i testen som ble utviklet i Australia eller noe slikt, men vi brukte den i Australia da oppdretter tipset om den.  Fikk e-post om at hvis vi ønsket å teste noe mer så kunne de bruke prøvene til å teste i en kort periode. Ble litt nysgjerrig på fargetesting ettersom jeg håper han har arvet faren sin shaded/ghost tan farge. Men jeg vet ikke hvor mye svaret hadde gitt meg, jeg kan og bare vente å se hva han blir. Foreløpig tydelige antygdninger til at han vil bli shaded/ghost tan 😄
    • Jeg ville nok tenkt over hvorvidt hundene vi omgikkes var vaksinerte og friske, og ikke la valpen hilse på tilfeldige fremmede hunder. Jeg ville definitivt ikke oppsøkt hundeparker, f.eks. Men ellers tenker jeg at det er relativt trygt her i Norge så lenge man tenker seg litt om.
    • Nei. Jeg tenkte ingenting på begrensninger rundt andre hunder før 12 ukers vaksinen. Tilfeldigvis tok vi vaksine samme dag som valpekurset skulle ha første dag hvor valpene var med. Men jeg ville ikke latt det begrense meg heller.
    • Ser her på forumet at flere får/har fått valp i år. Herlig ❤️ bilder av de søte små ❤️ En ting jeg lurer på; de fleste henter valpene ca 8 uker gamle. Og så skal de vel vaksineres rundt 12 uker gamle: I denne perioden begrenser dere kontaktene med andre hunder, eller er dette med smitte ikke noe dere tenker så mye på? Venter dere med valpekurs til valpen er vaksinert?  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...