Gå til innhold
Hundesonen.no

Telttur med hund


Simoneanett
 Share

Recommended Posts

Heisann!

Jeg har en 7mnd gammel Berner Sennen som jeg ønsker å gjøre vandt med å være med på telttur. Vi har allerede opplevd at den lille krabaten vår liker kaldt vær og ligger mer enn gjerne ute i både regn, blåst og snø. Derfor lurer jeg på om det er noen med tips og triks til første overnatting i gapahuk/telt? Noe spesielt vi burde tenke på? Stedet hvor vi har planer om å være er ikke mer enn 20 minutters gange fra huset til den ene kompisen som skal være med - så hvis det skjærer seg så er det ikke krise. Burde jeg tenke på liggeunderlag til hunden? Når vet jeg om han fryser? Alt tas mot med takk ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det høres koseligt ut med overnattningstur. Om det var min hund hadde jeg helt sikkert tatt med liggeunderlag, bare for at være safe. Det er kaldt på bakken og det er jo bare en valp ennå. 

Min hund skjælver når hun er kald og triller sig til en meget lille ball, når hun skal holde varmen, men hun har ikke noen tyk pels heller... Så vil nok se på hunden. 

Har ikke så mange andre tips, da jeg ikke har vært på overnattningstur med hun nye ennå, men den gamle jeg hadde syns det var vanskeligt at finne ro i teltet, så det tok litt tid at vende han til det... 

God tur!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ta med et godt liggeunderlag, ja, og gjerne noe å legge over ham også. Du kan se at han fryser ved at han har vanskelig for å finne ro, at han skjelver, løfter på en labb eller er veldig kald på snuten. Du kan også kjenne på labbene om de er veldig kalde. Selv om han liker kulde, så er det greit å gi ham ekstra varme. 
 

PS. Skjerme ham fra vind er også viktig. 

Endret av Poter
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min liker ikke å ligge under teppe, så jeg må kle på henne heller enn å bruke teppe om natta. Hvis ikke ligger hun oppå teppet og fryser - eller vekker meg med sterkt behov for kroppskontakt - noe som ikke alltid er like forenelig med søvn. Men funker teppe er det jo greit.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 1/1/2021 at 11:32 PM, tillien skrev:

Min liker ikke å ligge under teppe, så jeg må kle på henne heller enn å bruke teppe om natta. Hvis ikke ligger hun oppå teppet og fryser - eller vekker meg med sterkt behov for kroppskontakt - noe som ikke alltid er like forenelig med søvn. Men funker teppe er det jo greit.

Expand  

Min vil helst ha både dekken og pledd?? Men han har alltid vært en frysepinn. Det fine med dekken er jo at det ikke faller av?

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oppdatering: 

turen gikk kjempefint! Lillegutt ville gjerne ligge utenfor gapahuken, men kom inn under tak i løpet av natten for å få kos. Ikke noe som helst problem ? I samme sleng fikk vi trent litt på å gå løs - viste seg at han går bare fem meter foran før han stoppet opp og sjekket at alle var med. Tusen takk for innspill!

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Er en del med god helse og super mentalitet også? Vår golden var på ingen måte taus, han bjeffet forholdsvis mye. Cavalieren vår var helt ekstremt gneldrete med vakt som sin selvpålagte hovedoppgave. Mest savage villdyr jakt-, vakt- og trekkhund jeg har hatt. Understimulert.  Ingen lyd på finsk lapphund og chihuahua, som begge fikk over gjennomsnittet med oppmerksomhet og stimuli. Begge rasene kjent som gneldrebikkjer, begge individene så og si tause, i motsetning til de to kjent for å være verdens enkleste og greieste, som i bunn og grunn var veldig hundete hund på mange måter, bl.a. ressursforsvar. Såfremt en skal trene og aktivisere hunden er oppdragelse og aktivisering vel så viktig som rase og genetikk, tror jeg. En golden som kjeder seg er ingen plysjhund, den vil bjeffe og ødelegge ting. En spisshund som får tilfredsstilt behov og blir trent trenger verken lage lyd eller ugagn. Kan lyd handle vel så mye om hvordan ulike raser blir valgt av ulike typer hundeeiere til ulike typer hundehold? Hvilke raser vil ikke bli gneldrebikkjer om en ofte og lenge av gangen plasserer dem i en kjedelig hundegård alene, hvor de kan se/høre/lukte forbipasserende? En gjenganger med små, såkalte gneldrebikkjer av selskapsraser er at eierne verken forstår dem eller trener dem, og så retter det seg når de får hjelp til å tolke hunden og interaktere bedre med den.  Jeg har forøvrig hatt store problemer med LYD på riesenvalpen jeg har nå (ikke en rase for trådstarter). Ikke noe jeg forventet, og er pga generelt konsensus om bjefferaser usikker på om det er genetisk lyd eller om det i hovedsak er miljøpåvirkning fra den individuelle mammaen. Fra mitt eget anekdotiske erfaringsgrunnlag tror jeg egentlig det siste. Det har tatt to mnd å bli kvitt problemet hjemme, ved å forstå mer av hva han vil når det kommer lyd, og hvordan respondere på det. Ikke super lystbetont oppgave å jobbe med, for jeg forventet ikke det problemet.  Den personlige efaringen min er altså at rase is like a box of individuals i litt større grad enn mange andre mener.
    • En del lyd og dårlig helse og mentalitet på dem.
    • Hva med vanlig cocker? Eller amerikansk cocker? 
    • Eurasier, og sannsynligvis pyrineer, er ikke hunder jeg vil anbefale om man har noe ambisjoner i hundesport. Bichon utgår på bjeffingen. Det er (heldigvis!) forskjell på raser, og det er en grunn til at noen raser går igjen, på godt og vondt. Av gruppe 1 har du jo colle, lang- og korthår. Det har vært noe mentale svakheter på dem, men jeg har inntrykk av at det bedres. Det er himla mye røyting og børsting. Og så vil jeg generelt sett fraråde sports/jaktvarianter av rasene. Alle disse er aktive bruksraser som tåler å brukes en god del uten å være hypervarianten. Noen av jaktvariantene har mye stress og dårligere mentalitet. Det er ikke alle som får dem til, og jeg synes helt ærlig at de bør være hos noen som jakter, eller minimum satser mye på hundesport.
    • Hahaha! Har tenkt lenge for å klare komme på noen raser å supplere med. Det er alltid golden, labrador og springer som foreslås, fordi de er hva de er, og de andre rasene er det ikke.  Det ble vanskelig. Raser med masse, tykk pels vil ikke jogge i varmen, så pyrineer og eurasier utgår på det.  Bichon? De individene jeg har møtt har vært fine og gitt et inntrykk av rasen som fin. Jeg kommer heller ikke på flere raser som passer alle kriteriene like godt som de Simira nevner.  Aldri hørt om en kjip labrador, men det ble avlet noen lite rasetypiske og dårlige golden under store popularitetsbølger, og det finnes visst sure og gretne springere også. Velg oppdretter med omhu.    Edit: "retrieverne" ville jeg unntatt Nova Scotia Duck Tolling, Curly Coated og Chesapeak Bay fra. De to første er ihvertfall noe annet enn typisk lab og golden. Nervøsitet blant første, vokt på andre. Siste er jeg usikker på, men den er sjelden, og det er sikkert en grunn til det. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...