Jump to content
Hundesonen.no

Pels stell på Keeshond


Recommended Posts

Jeg står på venteliste på en Keeshond, men lurer på dette med pels stell, noen steder leser jeg opp til tre timer hver dag , andre steder kun gjennom børsting en gang i uken. Er det noen med Keeshond som kan svare på dette?  Er pelsen vanskelig å holde?  blir det mye klumper?  Skitten på tur?Må den bades / dusjes ofte?

Link to post
Share on other sites

Spør oppdretter?

Tre timer hver dag høres ganske ille ut, og jeg tviler på det. Jeg har inntrykk at keeshond-pelsen er lik eurasier og andre lignende spisshunder som må børstes innimellom, kanskje daglig i røyteperiodene. Og såklart tørkes av, kanskje med en blåser, etter turer i ruskevær og sølevann.

Link to post
Share on other sites

Jeg har ikke keeshond men kleinspitz, som er en mindre versjon av samme type. Pelskvaliteten varierer nok litt fra hund til hund, men kan ikke se for meg at det er mange som børster den typen pels hver dag.

Jeg børster ca en gang annenhver uke utenom røyteperioder. Hun bades når hun er møkkete, ca 5 ganger i året tenker jeg. Da bruker jeg shampoo og balsam. Oppdrettere anbefaler nok ofte å ikke bruke balsam, men om du ikke skal stille ut så er det i hvert fall en mulighet som gjør pelsstellet litt enklere. 

Pelsen blir skitten på tur om det er vått ute, men den er "selvrensende" så sand og skitt faller av når pelsen blir tørr. Om du ikke vil at dette skal drysse av inne så må de spyles av, i hvert fall på høsten. 

Pass på å kjøpe gode børster og kammer, spør gjerne oppdretter eller i rasegruppe på facebook så slipper du bomkjøp. 

Og så vil jeg anbefale deg å passe på området bak ører og albuer fra valpen er liten. Der blir det lett floker og mange hunder misliker å bli børstet der på grunn av manglende tilvenning eller negative opplevelser. Så om du klarer å holde det flokefritt fra dag 1 og samtidig lære valpen å like det så slipper du unna mye strev. 

Masse lykke til!

Link to post
Share on other sites
 • 4 weeks later...

Vi har en eurasier, som jo er delvis keeshond. Vi børster henne ca én gang i uka, men kunne godt brukt mer tid på tilvenningen da hun var valp. Pelsen bak ørene har lett for å floke seg, så der går vi over litt oftere. Nå nærmer det seg muligens løpetid og hun slipper ALL pelsen (både underull og dekkhår), da bør hun nesten børstes flere ganger daglig, med mindre man har blåser (vi har ikke det, men oppdretteren vår bruker det på sine og det virker veldig effektivt). Som Milius nevnte over her så er pelsen selvrensende, så det aller meste av skitt faller av henne når det tørker. Om vi ikke skyller/vasker henne når hun har vært ute så blir det liggende på gulvet inne. Vi pleier å nøye oss med å tørke av potene hennes når vi kommer inn, og heller støvsuge litt oftere. Hun er ca 20 mnd gammel nå og har kun dusjet 3-4 ganger i sitt liv. Lurer på om vi skal ta en ny runde nå for å få vekk litt mer av røytepelsen!

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • 1. Hvor ofte kjøper dere mat til hunden(e) deres? og hvor lenge varer hvert innkjøp? - Kjøper tørrfôr ca hver tredje mnd, VOM når det er tomt. Har ikke helt oversikt.    2. Sekkene med mat kan være store og tunge, er det tungvint for deg/dere å dra for å kjøpe? - Tørrfôr bestiller jeg levert på døren. VOM kjøper jeg maks 15kg av gangen, og det er ikke veldig stress med bil.    3. Er fór-merket viktig for deg?   - Ja og nei. Ville aldri kjøpt Royal Canin, men det er pga innholdet, ikke merket.  4. Hvor mange kg kjøper dere om gangen og hvor mye koster det? - Kjøper som regel 20x0,5kg VOM for 400, og 12 kg tørrfôr for 900 ish, men den kjøper jeg kun på tilbud. Kunne fått VOM billigere et annet sted, men velger å støtte en lokal selvstendig butikk fremfor stor kjede. 
  • Jeg har hatt lignende rase selv, og forstår at dere blir skuffa. Om de kun tar inn hunder som kan gå i flokk så forstår jeg godt at de ikke tar inn raser som rottweiler og lignende. Men har aldri før hørt om noen som kun tar inn hunder som går med andre hunder? Og man har jo uansett aldri noen garanti for at hunder som ikke kjenner hverandre går godt sammen? Jeg hadde aldri latt dem ha min hund om de slapp henne løs med alt av andre fremmede hunder 😅 
  • Kjøper hundemat ca. en gang pr. mnd. Varer ca. 6 uker. Jeg råforer min hund, så store/tunge tørrforsekker kjøper jeg aldri. Det er helt avgjørende at det er naturlig råfor, utover det er ikke merket så viktig. 3 kg, koster rundt 400,-.
  • Hovedsaklig Dyresjappa, men har også bruke Zooplus og Animail (som nå er Vetzoo).
  • Tusen takk for raskt svar Simira! kan jeg spørre hvilken forhandler som leverer til dere?😊  Gjerne kom med flere svar til dere andre som ser innlegget, fint med innsikt i forskjellige gjøremåter.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...