Jump to content
Hundesonen.no

Pels stell på Keeshond


Recommended Posts

Jeg står på venteliste på en Keeshond, men lurer på dette med pels stell, noen steder leser jeg opp til tre timer hver dag , andre steder kun gjennom børsting en gang i uken. Er det noen med Keeshond som kan svare på dette?  Er pelsen vanskelig å holde?  blir det mye klumper?  Skitten på tur?Må den bades / dusjes ofte?

Link to post
Share on other sites

Spør oppdretter?

Tre timer hver dag høres ganske ille ut, og jeg tviler på det. Jeg har inntrykk at keeshond-pelsen er lik eurasier og andre lignende spisshunder som må børstes innimellom, kanskje daglig i røyteperiodene. Og såklart tørkes av, kanskje med en blåser, etter turer i ruskevær og sølevann.

Link to post
Share on other sites

Jeg har ikke keeshond men kleinspitz, som er en mindre versjon av samme type. Pelskvaliteten varierer nok litt fra hund til hund, men kan ikke se for meg at det er mange som børster den typen pels hver dag.

Jeg børster ca en gang annenhver uke utenom røyteperioder. Hun bades når hun er møkkete, ca 5 ganger i året tenker jeg. Da bruker jeg shampoo og balsam. Oppdrettere anbefaler nok ofte å ikke bruke balsam, men om du ikke skal stille ut så er det i hvert fall en mulighet som gjør pelsstellet litt enklere. 

Pelsen blir skitten på tur om det er vått ute, men den er "selvrensende" så sand og skitt faller av når pelsen blir tørr. Om du ikke vil at dette skal drysse av inne så må de spyles av, i hvert fall på høsten. 

Pass på å kjøpe gode børster og kammer, spør gjerne oppdretter eller i rasegruppe på facebook så slipper du bomkjøp. 

Og så vil jeg anbefale deg å passe på området bak ører og albuer fra valpen er liten. Der blir det lett floker og mange hunder misliker å bli børstet der på grunn av manglende tilvenning eller negative opplevelser. Så om du klarer å holde det flokefritt fra dag 1 og samtidig lære valpen å like det så slipper du unna mye strev. 

Masse lykke til!

Link to post
Share on other sites
 • 4 weeks later...

Vi har en eurasier, som jo er delvis keeshond. Vi børster henne ca én gang i uka, men kunne godt brukt mer tid på tilvenningen da hun var valp. Pelsen bak ørene har lett for å floke seg, så der går vi over litt oftere. Nå nærmer det seg muligens løpetid og hun slipper ALL pelsen (både underull og dekkhår), da bør hun nesten børstes flere ganger daglig, med mindre man har blåser (vi har ikke det, men oppdretteren vår bruker det på sine og det virker veldig effektivt). Som Milius nevnte over her så er pelsen selvrensende, så det aller meste av skitt faller av henne når det tørker. Om vi ikke skyller/vasker henne når hun har vært ute så blir det liggende på gulvet inne. Vi pleier å nøye oss med å tørke av potene hennes når vi kommer inn, og heller støvsuge litt oftere. Hun er ca 20 mnd gammel nå og har kun dusjet 3-4 ganger i sitt liv. Lurer på om vi skal ta en ny runde nå for å få vekk litt mer av røytepelsen!

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg hadde en hund som var allergisk mot midd, og han fikk V&M og ris ved siden av så han ikke skulle bli så hard i magen.  Synes i dag at RAW funker bedre enn V&H. De blir ikke så harde i magen av det   Vet om noen som bruker kokt/stekt søtpotet som godbit. 
  • Støv og lagermidd er vanskelig. Veldig mange dyrleger og dyrebutikker selger allergifor, men lagermidd er noe som oppstår i alt tørrfor (og tørre godbiter). Jeg anbefaler vom og hundemat, samt ting som agurk og gulrot som godbiter. Her må man prøve seg frem til man finner noe hunden liker godt nok til å bruke som belønning. Man må også se på hvordan livet til hunden er. Hvis den sover på soverommet, så er det kjempeviktig å få den tilvendt å sove et annet sted, for det er den verste plassen en allergihund kan oppholde seg. Avhengig av hvor alvorlig allergien er, så må man kanskje ta en del grep rundt hundekurv, sofabruk, støvsuging og husarbeid. Dersom det er proteinkilder hunden reagerer på i tillegg, så er det bare utprøving/utelukking som funger for å finne ut nøyaktig hva som er problemet, sånn at man kan unngå det. Allergi hos hund er kjipt og kan være vanskelig å håndtere, men det er viktig å gjøre det man kan.  
  • Hun skulle ikke bruke det lengre når jeg sa hvor dårlig Frolic var. 😊
  • Det er iallefall støv allergi og midd også tror jeg.  Og mye annet. Husker ikke alt som sto på arket.   
  • Så flott LØJ! 😊 Jeg har glemt å sjekke om jeg har fått svar, tenkte ikke på at jeg ikke fikk varsler 🙈 Har sendt deg melding! 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...