Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Jeg gikk BPH med mine to terriere i Stockholm for noen år siden (hundene var hhv 7 år og 20 mnd gamle). Oppfattet det som en enklere form av FA (dog med "underlag" som tilleggsmoment), men med en fyldigere vurdering som tilbakemelding (subjektiv oppfatning, iofs, fordi min eneste erfaring med FA var da jeg gikk det med eldstemann noen år tidligere), og veldig fint å kunne se på Hunddata hvordan man scorer relativt til gjennomsnittet i rasen. Noe spesielt du lurer på/vil vite noe om (sånn at jeg ikke rabler i vei om masse som er totalt skivebom)? :) 

Link to post
Share on other sites

Bare å slappe av og kose seg, for jeg fikk i alle fall veldig tydelige instruksjoner både ved start og underveis om hva som skulle skje, hva jeg skulle gjøre osv. Om du har noen med deg som kan filme, så er det veldig kjekt å ha i ettertid (hun som filmet for meg klarte å ta feil av av og på, så jeg satt igjen med film av alle "transportetappene" mellom momentene, så satt igjen med god dokumentasjon av tilstanden på gresset/stien og pausepraten).

Du har sikkert lest om BPH på SKK.no, men filmen på denne siden gir et greit inntrykk av hvordan testen gjennomføres, her finner du protokollen og her ligger instruksjonene.

Etter at hundene hadde gjennomført banen var det en gjennomgang med beskriver av hvert moment med begrunnelse for hver vurdering, samt generelt inntrykk av hunden gjennom hele testen. Min yngste reagerte veldig på adferden til hun som fulgte/veiledet oss gjennom banen (og som også var den som avfyrte skuddene), og beskriver hadde fått med seg hvordan den adferden påvirket reaksjonen hans på flere av momentene. Ila et par uker kunne jeg se mine hunders resultat relativt til rasens gjennomsnitt, hvilket var vel så interessant som den vurderingen og det skjemaet man får på prøvedagen.

  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...