Gå til innhold
Hundesonen.no

Min kastrerte hund jokker


Fata2
 Share

Recommended Posts

Hei . Jeg har en liten blandingshund på 2 år . For 1 år siden så kastrerte vi han , men vi har problem med jokking. Han kan ikke ha et teppe i sengen sin for det blir sammenrullet og nedjokket. Vi kan ikke ha teppet til oss selv i sofaen for så fort vi er ute av syne så ruller han det sammen og jokker .  Han tar sengen til den andre hunden vår å jokker . Han vet dette ikke er lov for han gjør det aldri forran oss , å kommee vi ut når han holder på så går han vekk å skammer seg .. noen som vet hvorfor eller hva vi kan gjøre for å få slutt på dette ? Savner å kunne ha et enkelt teppe i sofaen uten at det blir nedjokket. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jokking er oftere et symptom på stress enn seksuell adferd. Kastrering hjelper ikke med det. Får hunden nok tur og aktivisering i hverdagen? Hvor mye tur får han? Får han noe mental aktivisering i form av lydighets/triksetrening, søk eller lignende?

Prøv å øke turmengden litt og legge inn litt hodearbeid. Kombinert med dette kan dere jobbe med ro, og be hunden gå og legge seg rolig i sengen sin når han begynner med teppene. Du kan også prøve å gi ham noe å tygge på, dentastix, bein eller lignende.

Endret av simira
  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hunder som jokker er ofte stresset. Det kan være at han ikke får nok aktivitet, eller at det er noe rundt ham som gjør han stresset. Det har ingenting med kjønnsdrift å gjøre (med mindre det er det som utløser stresset). Hvordan er forholdet til den andre hunden? Er han nervøs/redd for ting? Det er viktig å passe på at han får nok aktivitet både fysisk og psykisk. Mange er flinke til å gå tur med hunden, men ikke til å gi den nok hjernetrim. Nesearbeid og triksetrening kan hjelpe. 

Hvis dere finner grunnen til stresset og får bukt med det, vil det hjelpe på å få slutt på atferden. Frem til da, ikke la han jokke på ting! Det hunden gjør ofte, blir den god på. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan bare istemme de over her, men forutenom aktivisering, hvordan er hunden? Er han urolig/stresset/aktiv? Eller ligger han bare å sover inne, aktiv ute på tur, roer seg fint om det legges inn stopp eller pauser på tur etc? Og om han er litt urolig type, hvordan håndterer dere det? Har dere trent rotrening og hjulpet han å roe seg? Eller har dere bare "tatt" han for det som er galt? 

Hunder skjemmes forøvrig ikke, de leser kroppspråket vårt og demper i pressede situasjoner, det har ingenting med at de skjemmes eller vet at de har gjort noe galt etc..

Har dette vedvart hele tiden eller er det noe relativt nytt? 2 år er jo en vanskelig alder for mange hunder. Mye stress og fluer i hodet knyttet til utvikling/modning..

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Veldig synd at mange kommenterer uten å kjenne fakta!  NHL og NKK er de to stambokførende organisasjonene i Norge.  Hvorfor noen velger den ene framfor den andre, kan være forskjellig, men for å registrere i noen av registerne, må foreldrene være registrert i et godkjent register og for en del raser er det helsekrav og premiekrav for å registrere valper. Mange hunder er også registrert begge steder, og mange deltar på utstillinger i begge systemene.  Hvis mor er registrert i NHL, kan det jo f.eks være fordi hennes foreldre er registrert der, evt import fra et utenlandsk register anerkjent av Allianz og ikke FCI?  NHL er underlagt Allianz som er en paraplyorganisasjon på linje med FCI, og har medlemsklubber i mange land.  Allianz/NHL  godkjenner raser som ikke er godkjent i FCI, som f.eks Silken Windhound, Alapaha Blue Blood Bulldog og flere andre, men selvsagt kan ikke raser som er forbudt i Norge registreres.  Ifht avl ligger de forskjellige raseklubbers avlsregler til grunn, så valpekull som ikke ville vært godkjent registrert i NKK, vil mest sannsynlig heller ikke kunne registreres i NHL.  NHL har ingen ansatte, men blir drevet av noen ildsjeler som gjør en kjempejobb!  Jeg stiller i begge systemer og stortrives på NHLs utstillinger, der det alltid er lave skuldre og god atmosfære.  Så tro ikke alt du hører, men sjekk selv!   
    • Har du sett på Hundlands? De har jakker ned i xxs: https://www.hundlands.com/en/collections/hundagare
    • Ikke bare du som var syk i jula. Det var også han med den andre hunden, som jeg ikke vil at min hund skal omgås. Så da fikk junior være med på juleselskap. Herlig 🎄❤️
    • Min første hund ble angrepet av naboens store aggressive hund. De betalte veterinæren, og jeg valgte å ikke anmelde. Tror bare det å få en ekstra-regning på denne måten, fikk de til å passe bedre på hunden sin. For det gjorde de 👍 Jeg tenker at en anmeldelse vil bli henlagt uansett. De har kanskje tatt lærdom av denne hendelsen?
    • For å starte med det siste. Nei, de bør ikke ligge i samme bilbur. Uansett hvor godt de går overens så er det en fare for at de kan skade hverandre dersom det skjer en ulykke. Eller bare en bråstopp for den del, der den ene blir dyttet inn i veggen av den andre, tråkket på etc. Da har du i tillegg til en potensiell ulykke kanskje to redde hunder som sloss innestengt i et lite bur. Det med kjønn er litt smakssak. Selv tror jeg aldri jeg kunne tenkt meg å ha en av hvert kjønn, med tanke på faren for tyvparing. Uansett hvor nøye man er så kan uhell skje, og hunder kan være kreative. For ikke å snakke om potensialet for høyt stress i lengre perioder for hannhunden som bor med løpetid, om man ikke har mulighet for å sette bort en av hundene noen dager i den verste ståtiden. Våre hunder var adskilte fram til begge var voksne nok til å ikke finne på noe tull. Da hadde vi et åpent bur eller en kompostgrind i en døråpning, og en hund på hver side, så de kunne se hverandre, men ikke styre hverandre opp. Så fort begge var voksne og rolige hjemme alene var de bare løse sammen på stua. Nå skal det sies at det var vesentlig størrelsesforskjell der (ridgeback og gårdshund), men jeg tror jeg uansett ville gjort det, så det ikke oppstår noe konflikt uten at noen er der.  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...