Jump to content
Hundesonen.no

Noen sauebønder her inne som kan svare på spørsmål? :)


QUEST
 Share

Recommended Posts

Jeg spiser kjøtt og mitt absolutt foretrukne sådan ( sett bortsett fra vilt) er sau/lam. Problemet er jo at det til tider kan være riktig så vanskelig å få fatt på.. Jeg tenker nå på ubehandlet/usaltet kjøtt. Jeg har en tid kjøpt såkalte grillskiver av lam men de er nå slutt på, i alle fall hos  min lokale butikk. Ved forespørsel fikk jeg til svar at det var ikke pga manglende interesse fra de( butikken) men de fikk rett og slett ikke tak i mer nå. Sjekket også en annen kjedes butikk og der var det også dårlig stelt. Svinekjøtt finnes det i overflod i alle varianter men jeg spiser ikke svinekjøtt. 

Samtidig hører man at det er en voldsom overflod av lam/sau på lager i Norge? Så nå undres jeg på hvem det er som bestemmer at dette ikke skal være tilgjengelig for salg i butikker? Dette henger ikke på greip i min verden men det er muligens en eller annen 'klok' beslutning bak dette? 

Mulig jeg tar helt feil nå men det kan da umulig gavne sauebøndene at kundene ikke får tak i kjøttet fra deres produksjon? 

Edited by QUEST
Link to comment
Share on other sites

Lager = de som har kjøpt kjøttet og er mellommenn kan kontrollere tilgang og dermed kontrollere pris. Er det ikke sånn med alt, folk skal tjene penger og dyr skal lide for det. Koste hva det koste vil :)

Link to comment
Share on other sites

På 21. juli 2018 at 4:07 PM, roxie88 skrev:

Det er kjøpmennene som bestemmer ? NRKs FBI lagde dokumentar om dette som kan sees her; https://tv.nrk.no/serie/forbrukerinspektoerene/MDHP11001318/28-03-2018

Takk for linken :) 

På 21. juli 2018 at 5:09 PM, Kangerlussuaq skrev:

Lager = de som har kjøpt kjøttet og er mellommenn kan kontrollere tilgang og dermed kontrollere pris. Er det ikke sånn med alt, folk skal tjene penger og dyr skal lide for det. Koste hva det koste vil :)

Surprise, surprise.. Not.. :|

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det bør du ikke. Gå god for dem. En av eierne der nå er anmeldt av veterinær, for dyremishandling. Etter at en valp på 6 mnd som var på kurs der ble strupt og holdt opp i luften etter kobbelet (Med struphålsbånd) og fikk påført varige skader på luftrør og strupehode.  Fordi den "utagerte" mot andre hunder. Som om valper bjeffer av annen grunn enn usikkerhet.... Veterinæren ble så rystet over skadene at mat-tilsynet ble meldt.    Så styr langt unna er mitt råd. Man risikerer at hunden blir varig skadet på kropp og sinn. 
  • Vill var 12kg ved 17 uker/4mnd, og har endt opp på 19,5kg og rett over 50 cm😅 Roet seg betraktelig etter 5mnd😅
  • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
  • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
  • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...