Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Hei! Jeg har nettopp fått en jaktcocker på 16 mnder. Hun ble omplassert grunnet mangel av tid og aktivisering. Alt skulle være i skjønneste orden. Hun er lydig, lærer fort, kommer på kommando etc. Hu vil veldig hilse på alt og alle! Men absolutt alle hunder som løper ettet henne, evt kommer for nærme rompa, eller generelt bare at begge er gira så bjeffer hun, jager dem, setter de på plass og veldig dominant. Begynner å merke å gå rundt i parken og møte med andre hunder blir fort slitsomt. Ikke pga hunden. Hu jager og virker bare skummel pga høy lyd. Men eiere som tror hun er agressiv. 

Tror ikke hun har fått så mye tid med andre hunder, og hun virker veldig beskyttende ovenfor oss og rompa si. 

Denne adferden at hu skal ta andre hunder, jage, kjefte. No vi skal ta henne på og stoppe leken hvergang? Er dette riktig? #småfrustrert 

Uansett uten bånd, med bånd, åpen plass, trangere plass. De fleste steder trigger samme adferd. Setter seg gjerne bak beina våre eller mellom. Kan fint gå tur ved siden av en hund osv. 

Ikke helt sikker på framgangsmåten. 

IMG_20180627_143033.jpg

Link to post
Share on other sites

Kan si med ganske stor sikkerhet at det der er en usikker hund som antagelig ikke vet hvordan hun skal oppføre seg (kanskje grunnet manglende sosialisering, som du selv nevner). Hun er verken dominant eller sinna. Ut ifra filmen ser det nesten ut som at hun prøver å stikke av. Bulldoggen gir henne beroligende signaler (slikker seg over nesa), og cockeren er unnvikende (ser vekk, går unna), og rister seg (tegn på at hun prøver å "relieve tension", på en måte).

Min hund var et nervøst vrak fra jeg fikk henne som valp, og hun holdt på akkurat slik. Var livredd for andre hunder, ville ikke ha dem nær seg, bjeffet på dem, glefset, gjemte seg mellom beina mine. Min hund hadde i tillegg ressursforsvar, altså hun "voktet" meg ovenfor andre, både hunder og mennesker. Utenfra så det ut som at min hund da var veldig bestemt og sinna, men alt hadde grobunn i usikkerhet. Det tok lang tid og mye tålmodighet for at jeg klarte å trygge henne, og den prosessen er ikke over enda (hun er to år nå), så har litt erafring der.

Jeg skal ikke synse for mye av bare en video, men kan prøve å gi noen tips. Hvis hunden gjemmer seg bak deg/mellom beina dine, la henne gjøre det. Det er kjempeviktig at hun forstår at du er en trygg havn som kan og vil "redde" henne (det er du som eier som har kontroll på situasjonen). Hvis hun er så oppjaget som dette sammen med bare en annen hund, burde du kanskje ikke slippe henne sammen med andre hunder i en hundepark, for det kan bli veldig stressende for henne. Finn en trygg hund (kanskje den i videoen, den virket chill) og gå turer sammen. Hvis hun ikke vil ha andre hunder innpå seg, burde man respektere det. Ikke alle hunder er hypersosiale heller. Hvis hun ikke mestrer situasjoner der andre hunder er involvert (stressende signaler kan være at hun vandrer mye, gjesper, peser, rister seg ofte), ta henne ut av situasjonen og gjør noe annet, eller dra hjem. Bare la henne leke sammen med hunder som er voksne, rolige og som har et godt og tydelig kroppsspråk. Hvis du ser at hun ikke vil leke med dem, ikke push henne, gå heller en tur eller gjør noe hun liker. Virker som hun er glad i mennesker, kanskje hun heller vil leke med dem. :)

Hun er jo enda ung, så dette kan nok gå veldig fint. Du må kanskje bare begynne på scratch og late som om hun er en baby som ikke kan noen ting om hvordan hun skal snakke med andre hunder.

Edited by Nikken
Link to post
Share on other sites

Det kan jo nevnes at tidl eier sa at før første løpetid var hu veldig var på rompa si. Veldig passe på. Og så fikk hu visst innbilsk svangerskap. Men dette var jo rundt når hu var 9-10 mnder. Så kan jo kanskje tenke at dette er noe som kommer? 

Men ved evt bjeffing/kjefting skal vi korrigere eller la hu? Føler det at evt ved møte av en annen hund og hu skulle slå seg vrang.. #båndtvangfrustrasjon

Link to post
Share on other sites

Etter en pause fra hverandre, så prøvde vi på nytt. Hu la seg ned for bulldoggen. De slikket hverandre i ansiktet. Løp rundt hverandre par ganger. Så fort han kom inntil rompa begynte dem. Og hu ga seg ikke med det første. Fikk hun i sitt hvergang hu bjeffet, for å prøve å resete. Funket fint. Løp tilbake til bulldogen uten noe som helst tanke. Sto inntil hverandre etc. Men så var ham bortom rompa og hu gikk bajas. Repetette dette 5-7 ganger. 

Link to post
Share on other sites

Har dere sjekket hos vet at alt er i orden, og at hun ikke har vondt noe sted? Hvis hun har vondt vil hun sannsynlig være veldig obs på andre hunder og ikke ville ha dem nært baken.

Hvis alt er i orden med hunden, ville jeg definitivt jobbet mot å avlede henne hvis hun begynner å bjeffe på andre hunder ved passering eller lignende. Hvis hun er løs, og kjefter (slik som på filmen), ville jeg skilt hundene, da det sannsynligvis øker stresset for henne å stå og bråke. Eventuelt la henne få mye større rom å bevege seg på (en hage, f.eks). Da kan hun gå unna om hun ønsker det.

Ville brukt positiv forsterkning og godbiter, pøst på med positive assosiasjoner til andre hunder. Ser dere en annen hund på avstand - her er en pølsebit eller fem. Passerer en annen hund, her er masse pølse eller kanskje en leke hun liker. Jeg ville belønnet hunden selv om hun bjeffet, i alle fall til du ser forbedring. Samtidig er det lov å sette tydelige grenser, altså: Hvis hun er en hund som reagerer sterkt i bånd når hun møter andre hunder, trenger dere kanskje avstand (gå unna til hunden slutter å reagere, da ser man fort hvor stor avstand man trenger for å trene).

Søk opp sladretrening og se om det kan være en metode for deg og henne. Den har fungert på min hund, i hvert fall.

Lar dere henne hilse på andre hunder i bånd? Det er ofte frustrerende for hundene, siden de står fast og kan vikle seg inn i hverandres bånd, og da kan språk dem imellom lett misforstås og det kan bli bråk. Jeg ville kanskje trent på å passere andre hunder i første omgang og ikke latt henne hilse på dem med mindre jeg kjente hundene, og det var mulighet for å slippe dem løs i en hage eller noe. Så kan hun få leke og bli kjent med hunder du vet er snille og tålmodige.

 

 

Link to post
Share on other sites

Jo flere ganger hunden får repetert en atferd (kjefte på hunder som kommer nær), jo tryggere blir hun på at "åh, det er slik man gjør ting". Det er jo ikke så hyggelig for bulldoggen, som ikke ser ut til å gjøre noe særlig galt. Kanskje ha korte økter med dem sammen? Hvis de leker pent i tre minutter, så er dere obs og skiller dem før det utvikler seg? Litt gi seg mens leken er god :)

Edited by Nikken
Link to post
Share on other sites

Ville i hvert fall få sjekket at hun ikke har vondt noe sted.

På den siste videoen ville jeg ha lokket bulldoggen vekk fra henne, eller prøvd å avlede begge hundene, kanskje tatt de til hver sin kant og gitt dem egne oppgaver (du ligger der, du ligger der). Ser bare stressende ut for begge hundene, egentlig.

Vokter hun tingene sine mot folk eller dyr (leker, mat, liggeplass)?

Link to post
Share on other sites

Trodde først om hu kunne ha vannhale.men kan løfte halen hennes. Klappe henne. Massere. Alt mulig. Virker ikke som smerte. Bare forklart det over telefon til en veterinær men hu sa det er nok sosialitet. 

Hu beskytter ingenting. Hu kan sitte ved siden av bulldogen mens den får godbiter og omvendt. Bulldogen fikk leke med ballen hennes og alt 

Er bare rompa som utløser.

Edited by Kenneth Berg
Link to post
Share on other sites

Ok. Kanskje du da må følge med slik at det ikke rekker å utvikle seg. Med en gang hun setter i gang, helst før hun rekker å reagere, må du stanse henne. Kall henne til deg, skill hundene, få dem fra hverandre i hvert fall. Viktig at hun må få lov å beholde hundespråket sitt, så jeg ville ikke kjeftet eller korrigert, bare rett og slett fått hundene over på andre tanker.

 

Link to post
Share on other sites

Hunden høres absolutt redd ut, og da hjelper det ikke å kjefte eller «ta» henne. Hvis du er redd for høyder, blir du jo ikke mindre redd hvis noen kjefter på deg for det? 

Det at hun lar deg/dere ta på rumpa betyr ikke nødvendigvis at hun ikke har vondt, ettersom hunder gjerne gjemmer at det gjør vondt. Det jeg tenker er mer sannsynlig er at hun har hatt en ubehagelig opplevelse med en hund tidligere (for eksempel i forbindelse med løpetid) som har gjort at hun nå føler at hun må beskytte den. 

Jeg ville jobbet med at hun klarer å være rundt andre hunder uten at hun blir sint, men også uten at hun faktisk må hilse på hundene. Det vil kanskje være lettere for henne å gå tur med andre hunder uten å måtte hilse på dem, og det kan gjøre henne mer fortrolig med andre hunder etter hvert. Det som er viktig er at hun ikke blir presset inn i situasjoner hvor hun utagerer, for da blir det verre. Hver gang hun gjør det og det funker, er det mer sannsynlig at hun fortsetter. La henne være sammen med andre hunder, men uten at det blir krøll. 

Det kan hende at hun aldri blir helt fortrolig med andre hunder, og det er sånn det er. Sosialisering er noe man må gjøre når hunden er ung, men det kan forbedres. Sjekk ut sladretrening (kalles også kinderegg-trening) som Nikken sa, det går enkelt sagt ut på å belønne hunden for å se på noe (for eksempel andre hunder, katter, biler eller andre ting hunden reagerer på), og belønne for det. Da vil hunden etter hvert forbinde det den hadde problemer med, med å se på deg og få belønning. Etter hvert kan belønningen fases ut, og hunden tar det med ro. Dette kan ta lang tid, men er absolutt verdt det hvis det virker. 

Link to post
Share on other sites

Hun har absolutt ingen problemer med å møte hunder. Hu skal leke. Kaster seg rundt. Opp i ansiktet dems. Spretter rundt. Løper gjerne etter dem. Kommer en i rompa sier hu fra. Løper vekk.. Løper tilbake og leker til de går ved rompa igjen. Når dette har skjedd for ofte så kjefter hu i ett sett. 

Tok hundene inn. Fikk lett oppmerksomheten hennes rett før hu skulle bjeffe. Gikk bra lenge. Så antar jeg må bare belønne masse. 

Han som har bulldoggen sier at bulldoggen oppfører seg helt idiot som ham gjør med nabo schæferen. Og hu har løpetid. 

Link to post
Share on other sites

*pes pust* og det kommer ikke fra bikkja. 

Etter en lang tur fikk vi positive tegn til. Se videoer. 

Etter videoene ble tatt møtte vi opp med to schæfere. Ene valpen var likedan. "kjefta" bare på Kira istedenfor. Hun satt støtt mellom beina mine. Og var tøff. Men bare satt og tok imot. Masse ros og belønnelse. Og hun gikk med logrende hale ved siden av dem etterpå. 

 

https://youtu.be/AAhSY46ZVjc

Link to post
Share on other sites

Jeg ville bare kommentere at min hund er likedan med rompa. Hun har ikke vondt, ingenting er galt med henne. Hun er bare redd for rompa si, og ingen nye hunder får lukte henne bak der eller nærme seg i det hele tatt. Etterhvert som hun blir kjent med hundene går det fint og de «får lov» 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Som med alle levende ting så er det ingen garantier med hund, barn, eller egen helse. Samtidig er dette noen som har hatt hund fra valpestadiet 2 ganger før, og sikkert har opplevd vanskelige ting i livet som hundeeier. Hun skriver bokstavelig talt at hun ikke klarer å leve uten hund, og at depresjonen hennes ble trigget da hun mistet den gamle hunden hennes. Hund er ikke en vidunderkur for folk med depresjon, og jeg hadde vært enig med deg dersom vi snakket generelt om hund og depresjon, eller hund og baby. Men jeg tar utgangspunkt i hva Tika forteller om seg selv og sin situasjon. Siden hun er en erfaren hundeeier som sier at hun er avhengig av hund for å ha det bra, så synes jeg det blir feil av meg som fremmed å så tvil om viktigheten av å ha hund.  
  • Så nydelig😍 Grstulerer!🐾🐶😊
  • Denne rettsaken er jo bare rene sirkuset. Herregud. Var en spicy formiddags session idag. 
  • Åååååh så deilige. ❤️ Dere må dele masse bilder!! 
  • Switch har blitt røntget, og resultatet ble så fritt som det går an å bli  A på hofter, 0 på albuer og rygg u.a. Deilig å vite at vi kan gå i gang med litt mer belastning både i hverdagen og på trening uten å ta noen ekstra hensyn (utover det man tar pga. alder). Det er første gang jeg har røntg så raskt etter ett-årsdagen, men jeg tenkte at på en såpass "liten" stor hund, så var det ikke så farlig.  Ellers merkes det at det er varmere i været og at kveldene er lysere. Det blir mer tid til trening, tur og kos ute. Vi benytter hagen aktivt, hundene leker og herjer og jeg har pakket fram cavalettiutstyret jeg bestilte meg i vinter etter at vi deltok på cavaletti-kurs. Lenge leve impulsiviteten 😅  Etter to gode økter med cavaletti på Blitz, takket hun for seg og mente vi hadde gjort nok den dagen. Så da vi gikk tur senere gikk hun bare å vimset en meter halvannen unna meg og syntes egentlig vi bare kunne gått tilbake til bilen. Hun har altså blitt så lat på sine voksne dager 🤭 Ja, eller trening synes hun har blitt kjempegøy og det er skikkelig vanskelig å vente på tur. Så hun blir ganske sliten mentalt av treningen, når hun i tillegg til å jobbe selv også må jobbe med impulskontroll når det ikke er hennes tur. Oscar er den mest utfordrende å trene. Han går så fort opp i frustrasjon og stress. Så oppgaven må være enkel nok til at han ikke blir frustrert, og kontrollert nok til at han ikke går opp i stress. Begge deler ender i bjeffing nemlig 🤐 Switch er bare enkel og grei. Han venter stort sett på tur (viktig å lade batteriene når man har sjansen) og han gjør som han får beskjed om. Vel er Switch utrolig trivelig å trene med, men han har også helt siden han var liten vært utrolig flink til å lese andre hunder. Han har fra naturens side et veldig ydmykt språk og er veldig opptatt av at andre skal synes han er grei. Så han har fått lov til å gå sammen med mindre hunder, små valper og har blitt brukt som sosialiseringshund på to valpekull fordi han er såpass forsiktig som han er. Er valpen aktiv og trygg, så gir han gass men er den forsiktig og redd så er han rolig, gjør seg liten og gjør det han kan for å vise at han er trygg å hilse på. Og da blir jo mammahjertet litt rørt da. Som da en liten valp på bare 1 kg. kom innom oss fordi den trengte sosialisering på trygge hunder, da den var så redd, så redd for både folk og hunder. Og den går fra å bjeffe og gjemme seg til å invitere Switch med på lek i løpet av en 10-15 minutters tid. Se så søte sammen ❤️  Ellers har jeg hatt med meg Blitz på frisbeegolf. Det er mannen sin aktivitet og jeg synes det er greit å bli med av og til. Og så synes jeg det er praktisk å benytte anledningen til å lufte hund i samme slengen. Hvert fall Blitz, som er rimelig enkel og grei å ha med å gjøre. Jeg syntes hvert fall å huske at hun var rimelig uproblematisk å ha med sist jeg prøvde. Jeg hadde riktignok glemt at mannen min hadde kasta en del frisbee med Blitz i fjor sommer og at hun nå hadde gått fra "bryr seg ikke" til "DEN kan jeg hente! 🙋‍♀️" Så da først frisbee'en ble kasta, kasta også Blitz seg fram i båndet og slapp et halvhysterisk hylebjeff for å si i fra om at "SITTER. FAST!". Så det ble noe mindre bedagelig enn jeg hadde sett for meg. Men whippeten har på sine eldre dager blitt veldig grei å ha løs. Hun går ikke bort til folk, ikke til hunder og hun gjør sin greie. Og det var visst greiere å bli bedt om å la være å hente frisbee når hun bar løs enn i bånd. Når hun bare kom over det første sjokket over at hun ikke skulle hjelpe til, så fant hun ut at hun egentlig bare syntes det var vanskelig å ikke løpe etter frisbee'ene jeg kasta. De andre fikk være i fred. De gangene hun ikke greide å styre seg, løp hun ut, henta og bare fint inn uten å tygge (og så fikk vi ha en av de ikke-så-redd-for-frisbee'ene, just in case).
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...