Jump to content
Hundesonen.no

Hjelp!


Boston
 Share

Recommended Posts

Hei, jeg trenger skikkelig hjelp.

Har en Boston Terrier på 5 år.

Hun har alltid vært veldig  glad i å leke med ball, hun tåler dog fint at den tas fra henne, at man legger den vekk/sier nok/ikke har den fremme på mange dager og heller finner på andre ting.

Hun er veldig lydhør og lydig, kan masse triks, får nok tur/trim og får mentaltrening.

Siste halve året har ting eskalert.

begynte med at hun en dag slet seg fra båndet (aldri gjort før) og løp i hundre og stjal ballen fra tre gutter som spilte fotball. Hun var helt vill, ikke mulig å få kontakt med henne. Ødela ballen forresten.

Kommer det barn med ballong i byen må jeg tviholde båndet, hun SKAL ha ballongen.Hun drar, skjelver, hopper, kommer med hysteriske pipelyder hun aldri ellers lager, vill i blikket, og ikke mulig verken å avlede eller være bestemt. 

Dette har vært håndterbart, men har nå også blitt et problem tettere på i privatlivet.

Kjæresten har to små barn. Hvis de leker med frisbee skjer det samme, hun går fra rolig til «obsessed» på et blunk. Hopper de på trampoline så står hun enten inne og hyler og skjelver,, kommer hun seg ut «angriper» hun trampolinen. Hopper og biter og skjelver. Etpar ganger har det ligget en ball på plenen utenfor ved inngangspartiet, da slapper hun ikke av et sekund mens jeg er på besøk der, spretter opp og sprinter til døren hver gang jeg beveger meg.

hun har aldri noensinne stukket av, men denne gangen kom hun seg ut via verandaen, og vi fant henne utenfor i bilveien (heldigvis lite trafikk) i full gang med å «drepe ball»

hva kan jeg gjøre?

jeg har fra dag 1 prøvd være bevisst på å variere leker, og at det ikke skal bli for mye ball.

hun eskalerer så fort fra rolig til besatt at jeg rekker ikke stoppe situasjonen før hun på et blunk er på 10 på skalaen.

Nå som det også er to barn inne i bildet så må jeg finne en måte der alle kan omgås, og både mennesker og dyr kan ha det bra og trives. 

Det går ikke å nekte dem å hoppe trampoline/leke med frisbee etc ute, det er barn som må få leke, det er jeg som har et problem jeg må løse her som jeg ser det,,  jeg vil ikke at noe skal skje med verken barna eller hunden.

(og barna er flinke med henne inne, lar henne være stort sett i fred)

Hun har aldri noensinne bitt noen, men jeg blir skremt når jeg ser at den ellers 100% lydige hunden min går inn i transe og det ikke er mulig få kontakt.

jeg må ha gjort noe feil for at det har blitt sånn,,, men hva kan jeg gjøre for å fikse dette?

noen gode råd?

takk 

 

 

Edited by Boston
Link to comment
Share on other sites

Jeg ville ihvertfall kuttet lek (uten struktur) en god stund,  om dere gjør det. Lek med krav derimot kan jo være med på å løse problemet. Eksempel,  du holder ballen ber henne gjøre noe hun kan,  feks sitt,  og så må hun faktisk jobbe med seg selv og får ikke ball/belønning før hun kobler på hjernen og gjør det hun skal.  Du får være tålmodig og rolig i mens. 

I tillegg,  evt i stedet for,  ville jeg jobbet generelt med ro,  fokus(på deg) og lydighet,  både inne og ute.  På tur eller hjemme på plena med en ball som forstyrrelse.

Oppsøk problemet.. Sett dere å se på(i bånd) når barna hopper på trampolina, eller ta en lydighetsøkt rett ved så hun får jobbe med å. Fokusere på noe annet.  Er det veldig vanskelig så kan du starte et godt stykke unna og bevege deg nærmere ettersom hun får bedre fokus og roer ned litt. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...