Jump to content
Hundesonen.no

Sykling på asfalt


Recommended Posts

Potene kan bli vel så såre på grov grus. De må tilvennes/herdes. Å løpe på asfalt er hard belastning på kroppen, gjensidig bevegelse på hardt underlag. Sliter på leddene. I små mengder går det nok helt fint, men ville ikke gjort det ofte. Er det ikke noen skogsstier i nærheten dere kan kjøre til?

Link to post
Share on other sites

Det er noen skogsstier et stykke unna. Er avhengig av å kjøre dit da. Men det går jo det å. Skal begynne å øve på å sykle nå, og da er det best med en flat vei tror jeg :)

Som du sier så er det vel mengden som er farlig. Alt med måte på det meste :)

Link to post
Share on other sites
Just now, Jonny75 said:

Det er noen skogsstier et stykke unna. Er avhengig av å kjøre dit da. Men det går jo det å. Skal begynne å øve på å sykle nå, og da er det best med en flat vei tror jeg :)

Som du sier så er det vel mengden som er farlig. Alt med måte på det meste :)

Det er bedre med våt asfalt enn tørr, det sliter mindre på potene. Men, uansett, unngå asfalt om du kan. 

Link to post
Share on other sites

Jeg er mer bekymret for slitasjen på muskler og ledd ved å sykle på asfalt enn akkurat potene. Det sliter på potene, men det kan andre ting gjøre og man kan bruke sokker, men det er hardt underlag og sliter på kroppen. Derfor begrenser jeg sykling på asfalt enten bare til å sykle bort til skogsveien i veldig rolig tempo, eller så kjører jeg til skogsveier for å sykle :) 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Har de sluttet med nystekte vafler i skålene? Jeg har brukt både det og ball. Hunden skal definitivt ha et sug mot fristelser, det er jo sånn vi trener med belønning. Men hvis man trener med sterkere fristelser enn man forventer så er det en forutsetning at hunden mestrer det. Målet er jo at hunden skal oppleve både mestring og mer belønning ved å ignorere de sterkere fristelsene og jobbe på tross (eller grunn) av suget, ikke at det skal bli borte. Om hunden stadig får variabel belønning med å faktisk ta fristelsen så vil det fungere mot sin hensikt. Å trene med lav fristelse kan funke fint helt til den dagen hunden oppdager/lukter at det er noe langt mer fristende i skåla på konkurransen. Og så vil det avhenge av individet, om det er så godt inntrent at fristelsen ikke spiller noen rolle. Noen hunder er på jobb i ringen og bryr seg lite om noe annet. Andre har mer behov for kontroll og utforskning av omgivelsene, og da er fristelser en større utfordring.
  • https://www.nrk.no/nordland/ny-studie_-mops-har-51-ganger-storre-sjanse-for-pusteproblemer-_-dyrebeskyttelsen-reagerer-1.16015682  
  • Når man trener en hund så blir man ofte tipset om at man skal trene det vanskeligere enn ting faktisk er, sånn at når man kommer i konkurranse, så blir øvelsene så enklere enn forventet (for hunden) Jeg ser at noen i min hundeklubb sliter med øvelsen "fristelse", hvor man går i 8-tall rundt skål med godbit og en leke. Så de trener og trener med godbiter som lukter MASSE, og som frister noe enormt. Av og til går det bra, men problemet med at hunden løper bort til matskåler og leker, aldri blir helt borte. Og man trener og trener videre.  Mine hunder elsker både mat og leker, men jeg har heldigvis aldri hatt problemer med denne øvelsen. Og jeg lurer på om det er fordi at mine matskåler som oftest er tomme, eventuelt at det ligger en tørr kjedelig sak der. Og leken er lite fristende. Så mine hunder har aldri i konkurranse lurt på hva som ligger i matskålen (for den bruker jo å være tom), og leker bruker å være kjedelig. I konkurranser har jeg stort sett bare opplevd godbiter som virker veldig lite fristende. Og egentlig det samme med leken. Har f.eks aldri sett en tennisball ligge som fristelse (det er jo mange som belønner med tennisballer) Lager man seg et problem når man utsetter hunden for langt større fristelser enn man bør gjøre? For så lenge problemet (=hundens sug mot fristelser) aldri blir borte, så gjør man vel noe feil. Eller?
  • Takk for gode svar. Jeg skal prøve å bytte for  og kan teste ut ananas   cathrine 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...