Gå til innhold
Hundesonen.no

Råforing mot allergi?


Jeanettee
 Share

Recommended Posts

Hei :-)

Jeg har noen spørsmål ang hundemat og sopp på potene.

Jeg har en tibetansk spaniel på 9 år, som jeg alltid har foret med en blanding av V&H og tørrfor.

De 2 siste vinterene har Oliver fått tover/klumper under beina, vi har da vært hos dyrlegen og fått barbert bort dette.

I går var vi hos dyrlegen for å få fjernet tovene, og dyrlegen (ikke vår faste dyrlege) sa at det var sopp og lurte på om det kunne være

maten hans. Så da fikk jeg beskjed om å kjøpe ett allergi fòr og teste dette i 2 mnd og ingenting annet for å se om  ble potene ble bedre.

Men over til spørsmålet mitt: Er det ikke bedre om jeg fòrer med bare V&H ? og kutter ut alt som heter tørrfòr ? Og finnes det en av V&H typene som man kan gi som gjør at hunden får i seg alt 

den trenger? 

Han er overhodet ikke interessert i og spise dette svindyre tørrfòret.

 

Vi fikk også en malaseb såpe som vi skal vaske med 2 ganger i uka 

 

Håper på gode råd :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja det skjønner jeg :D Jeg bare lurer på om han i det hele tatt er allergisk iom at det dukker opp stortsett på vinteren? Har jo stortsett fòret med V&H ,rart at det plutselig dukker opp nå?

Endret av Jeanettee
Lenke til kommentar
Del på andre sider

En hund kan få sopp uten at det er allergi i bildet, ja. Og årstidene spiller inn, det er vel sannsynlig at han er mer våt på potene om vinteren, for eksempel. Særlig hvis hunden får tover der det legger seg snø og drit, og som tar lang tid å tørke.

Hvorfor klipper du ikke bort pelsen under potene før det tover seg i utgangspunktet, i stedet for å vente til det blir et problem?

Når en dyrlege mener at jeg MÅ kjøpe det dyre fôret de har for å fikse et eller annet sier jeg takk, men jeg vil sjekke litt mer rundt fôr først, og gjør nettopp det. Men som andre her sier, det hjelper lite å fôre mot allergi om man ikke vet hva hunden eventuelt er allergisk mot, selv om det nok er vanligere med korn-allergi enn mye annet. I tørrfôr forekommer også mer støv- og lagermidd enn i råfôr naturlig nok, så det er ikke nødvendigvis bedre, men V&H er åpenbart ikke bedre om hunden er allergisk mot enkelte typer kjøtt og protein.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grunnen til at jeg ikke har fått klipp bort pelsen under potene, er fordi jeg ikke var flink nok til å vende han til å bli tatt på potene når han var liten, men vi jobber nå med saken så det er iallefall en av tilltakene jeg skal få til :) 

Synes det er så vanskelig å velge bort V&H for vi har brukt det helt fra han var 1 år gammel, og vi har aldri hatt problemer med verken tannstein eller avføring. ( hadde selvfølgelig valgt dette bort om jeg var sikker på at det var feks storfe han reagerte på)

Følte egentlig at dyrlegen bare nevnte noe for å se om det kunne være årsaken 

Nei dette med fòring er ikke lett altså, føler det er en hel jungel der ute :icon_confused:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hatt en hund som hadde lett for å få sopp mellom tredeputene i fuktig og kaldt vær (dvs mest i vinterhalvåret) uten at det skyldtes allergi. Hun fikk også foreskrevet Malaseb-shampo av veterinæren. Ulempen med behandling med shampo er at det er tidkrevende og litt sitsomt  (hunden skal shamponeres inn flere ganger i uka, og sjampoen skal virke i min 10 minutter før man skyller den av osv). Så hvis hunden stadig har problemer med sopp så anbefaler jeg at du i stedet sprayer potene med Optigen hudspray (fåes hos mange veterinærer eller kan bestilles på nett). Ved sopputbrudd kan man spraye 2-3 ganger om dagen; etter få dager kan man redusere til 1-2 ganger om dagen, og deretter kanskje ett par ganger om uka rent forebyggende når problemet er borte.

Kjempeenkelt å bruke, bikkja slipper å "plages" med masse shampo-bad og det er effektivt. Har du en hund som prøver å sleike det bort så spray potene rett før dere skal ut på tur, så glemmer han å slikke.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er det jeg også kanskje tror det kan være. 

Tenkte å gå til innkjøp av en liten barbermaskin slik at jeg enklere kan fjerne pelsen under potene.

Forsøkte å søke etter sprayen du anbefalte, men jeg kunne ikke finne noe? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Jeanettee skrev:

Det er det jeg også kanskje tror det kan være. 

Tenkte å gå til innkjøp av en liten barbermaskin slik at jeg enklere kan fjerne pelsen under potene.

Forsøkte å søke etter sprayen du anbefalte, men jeg kunne ikke finne noe? 

Se https://optima-ph.no/produkt/hudspray-for-dyr/

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er en sunn og frisk hund uten andre symptomer? For meg er det helt logisk at om pelsen tover og klumper seg på vinterstid, så blir det fuktig og tett på huden. Fuktig og tett gjør soppen glad. Om dette er eneste symptom på en ni år gammel frisk hund så hadde jeg slett ikke tenkt allergi, men at det er et spørsmål om riktig stell. Du må få fjernet pelsen før den tover seg og holde potene tørre. Tørk de godt når du kommer inn fra tur og sørg for at hunden ikke slikker seg. Jeg har hatt hund som var mer eller mindre kronisk rustrød av sopp på potene, men hun var aldri plaget av det. Jeg forsøkte å fjerne det, mest fordi det ikke så spesielt pent ut, men fikk det aldri helt vekk. Det var seriøst ikke noen biggie og hunden var like blid. Hold pelsen på potene kort fra nå av og hold de tørre, jeg gjetter at dette vil forsvinne av seg selv.

  • Like 5
  • Thanks 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ingen andre symptomer nei, frisk og glad hund :) Skal nok legge inn litt ekstra tid på trening på kontakt med potene. Kjøpe meg en liten klippemaskin slik at jeg får holdt det kort under der, også skal jeg gå til innkjøp av den hudsprayen i morgen :) 

Jeg blir så glad for at det finnes ett slikt forum hvor man får godt svar og ikke føler seg dum når man spør om ting :)

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han er litt rød i pelsen under potene, og litt svart der hvor tovene satt. Har ikke merket noe til at det har vært noe plagsomt for han, han har ikke slikket på potene eller lignende. Grunnen til at jeg merket at noe var galt nå var at han haltet litt når han gikk pga tovene under poten

Lenke til kommentar
Del på andre sider

stemmer i med quest,  rødsopp er gandke vanlig der det er fuktig, i munnviker og mellom tærne feks er ikke uvanlig.  Så lenge det ikke er plagsomt er det ikke noe å bry seg med.  Mange hunder har nok slik hele livet utwn at man en gang vet om det, pga pelsfargen.  Og ikke bare dem altså.  Malamutene jeg hadde var hvite rundt munnen og de hadde mer eller mindre alltid et snev av det der.  Hun ene var lys på bena også og om det var hele tisen eller ikke er jeg usikker på, men det var iallefall ofte rødlig under potene.  Ingen av de var noen gang plaget med det.

hadde bare fortsatt å fore slik du gjør med mindre du ønsker å gjøre noen endringer av andre årsaker.  Soppen i seg selv er ikke farlig,  men greit å prøve å unngå tover og slikt uansett selvsagt, til senere 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

11 timer siden, Jeanettee skrev:

Han er litt rød i pelsen under potene, og litt svart der hvor tovene satt. Har ikke merket noe til at det har vært noe plagsomt for han, han har ikke slikket på potene eller lignende. Grunnen til at jeg merket at noe var galt nå var at han haltet litt når han gikk pga tovene under poten

Rent bortsett fra å passe på at det ikke blir for mye pels/tover under potene, hadde jeg ikke ville gjort noe som helst, så lenge hunden ser frisk og fin ut ellers. :) 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Helst vil vi jo at de ikke skal oppleve noe vondt i det hele tatt, men det er vanskelig. Jeg tenker det viktigste er om hun, og du, kan leve med det ubehaget som blokkeringen gir. Hvis ikke tenker jeg at risikoen ved operasjon kan være verdt det. Det er ikke en sykdom å være gammel, men det gjør jo at alle plager blir verre og mer risikable både å ha og gjøre noe med, som oftest. Jeg håpet selv i det lengste at det skulle enten bli akutt alvorlig eller at de bare skulle sovne hos meg, men til slutt måtte jeg jo ta den vanskelige avgjørelsen for begge to. Likevel er jeg trygg på at det var riktig tidspunkt for begge. Jeg tror at du også har nok innsikt til at du vet når det er på tide, selv om det er en prosess på vei dit. Håper dere får litt mer avklaring denne uken.
    • Tusen takk Dette er første gang jeg har gammel hund, og jeg synes det er kjempevanskelig å vurdere livskvalitet. Hun er jo helt klart ikke den samme hunden hun var som ung, men jeg tror ikke hun har det så forferdelig at hun selv ville valgt døden over det livet hun lever nå. Samtidig er hun jo på et punkt der noe som egentlig bare er en bagatell potensielt kan bli en dødsdom, fordi hun ikke kan dopes ned. Man sitter jo her i en umulig situasjon der ingen av alternativene egentlig er noe alternativ... Vi skal tilbake til veterinæren på torsdag for å ta en ny ultralyd av hjertet, så får vi se hva dommen blir da.
    • Håper det gikk bra. Trist at hunder eldes og får helseplager. De skulle vart evig, sunne og friske. Folk har så ulike syn på hunders ubehag ifbm aldring. Noen mener det er dyremishandling å la en hund ha noen aldersdomsplager i det hele tatt, og avliver tidlig for å la hunden slippe. Andre mener det er grotesk å ikke la det (ofte) kjæreste familiemedlemmet få fullføre livsløpet naturlig. Jeg vet ikke hvor på den skalaen du befinner deg, så jeg vet ikke hva jeg skal si eller ikke si for comfort ang. evt. narkose.  Håper det går bra med dere ❤️
    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...