Gå til innhold
Hundesonen.no

The Guardian: Biodiversitet


Gjest
 Share

Recommended Posts

https://www.theguardian.com/news/2018/mar/12/what-is-biodiversity-and-why-does-it-matter-to-us

Quote

Species extinction provides a clear but narrow window on the destruction of biodiversity – it is the disappearance of the last member of a group that is by definition rare. But new studies are examining the drop in the total number of animals, capturing the plight of the world’s most common creatures.

The results are scary. Billions of individual populations have been lost all over the planet, with the number of animals living on Earth having plunged by half since 1970. Abandoning the normally sober tone of scientific papers, researchers call the massive loss of wildlife a “biological annihilation” representing a “frightening assault on the foundations of human civilisation”.

Could the loss of biodiversity be a greater threat to humanity than climate change?

Yes – nothing on Earth is experiencing more dramatic change at the hands of human activity. Changes to the climate are reversible, even if that takes centuries or millennia. But once species become extinct, particularly those unknown to science, there’s no going back.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Interessant! Leste ikke hele artikkelen, men tror dette er noe jeg må sette meg mer inn i! 

Sånn rent uvitenskapelig tenker jeg med en gang at vi alle er her av en grunn, at vi trengs og at de forskjellige artene er her, ikke bare for at de skal være fine å se på, men for at det er behov for dem, i en større livssirkel, om man kan si det sånn.

Hvordan slår dette ut f.eks på mikronivå? Da tenker jeg på mangfoldet i blant annet bakterier. Vil færre arter gi mindre mangfold og dermed i ytterste konsekvens, flere og kraftigere sykdommer hos oss mennesker? Vi ser jo bare nå hvor syke folk blir av årets influensa, ikke bare gamle og syke mennesker, men også unge. Det skjer jo av en grunn. Kan noe av årsaken komme derfra? Nå tenker jeg virkelig høydt og bredt her, jeg har ikke noe grunnlag for å si at det er sånn, jeg spør fordi jeg ikke vet og håper noen har noen svar og kan se forbi min uvitenhet :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
    • Jeg har jo vært inne på tanken, særlig nå i perioden jeg ikke fikk lekt med han. Men i utgangspunktet bør det være mer enn nok. I tillegg til korte lufteturer er han en time i skogen ila formiddagen, og får en økt eller to med spor/lydighet/felt/rundering ila ettermiddagen/kvelden. Jeg har sluttet med all trening inne fordi det tydelig bygger stress, men han bør ikke være understimulert totalt sett. Mellom øktene får han også mye ro og søvn
    • Du har en ganske aktiv hunderase, hvor mye aktivitet får han i løpet av en dag? Selv om han ikke har kunnet leke har han vel fått både tur og aktivitet, håper jeg? Hodearbeid, søk, triksetrening? Jeg ville lagt mer arbeid i ro og trygghet rundt måltider, og ro- og hodetrening etter trening og hundemøter og andre stressede situasjoner.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...