Jump to content
Hundesonen.no

Sammenlign hunderasene dine.


Evelina
 Share

Recommended Posts

Jeg vet ikke om det er rase, individ eller oppdragelse som gjør de sånn, men mine er ganske ulike. 

Blondie (papillon) elsker rolige båndturer i nabolaget, byen eller parker, hvor hun kan få bruke goood tid på å snuse. 

Tidi (kelpie) elsker å løpe på tur, helst i høy fart. Hun bjeffer på deg hvis hun syns du går for sakte, som er så og si hele tiden ? 

Blondie elsker å bjeffe i hagen. Hun bjeffer på alt. Biler, mennesker og hunder. Hun nyter å høre sin egen stemme ?

Tidi er stille i hagen. Hun bjeffer hun viss det er noen som nærmer seg såpass at de er en «trussel». 

Tidi lærer fortere, har bedre utholdenhet på trening og er alltid klar for å trene med meg. Blondie kan finne på at akkurat nå passer det seg ikke for henne, hun vil heller spise vafler med publikum. 

Tidi er mye mer «willing to please» og vil alltid gjøre det jeg vil hun skal gjøre. Blondie er litt mer «Whats in it for me» og gjør sine egne ting når det passer henne eller hun vinner mer på gjøre sin egen greie. 

Link to comment
Share on other sites

Jeg har jo hatt noen forskellige raser, dunker, australian shepherd, strihåra dachs, blanding av breton og pointer, whippet og pointer. Av de jeg har hatt så er det vel whippet og pointer (inkl blandingen) som er mest like hverandre i oppførsel. De setter stor pris på kos og nærhet, fremfor å ligge i en sofakrok for seg sjæl. Og er gjerne sånn som oppsøker andre hundene i flokken for kos. Ellers syns jeg det er mye ulikhet mellom de fleste av dem, sånn forutenom atter dunkern og dachsen var drivende hunder som ofte var litt døve for innkalling :P 

Men felles for alle jeg har hatt er atter de elsker å løpe :P 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...