Jump to content
Hundesonen.no

Usikker hund bjeffer på tur


Milius
 Share

Recommended Posts

Jeg har i det siste tatt opp kontakten med hun som eier søsteren til Mila, og forrige uke møttes de en times tid. Søsteren har tydeligvis ikke vært noe særlig rundt andre hunder enn den hun bor med og er veldig usikker. Hun gjemte seg bak beina til eieren og bjeffet på Mila en god stund før hun roet seg, og det skulle lite til før halen datt ned og hun gjemte seg. 

Jeg tenkte hun kunne få være med på tur med oss av og til så hun får noen flere opplevelser, men er litt usikker på hvor stort problemet er og om jeg kan klare å trene bort litt av det i hvert fall. Mila er helt trygg på andre hunder så håper det gjør det litt lettere. De er 1.5 år og jeg tror ikke eierne har trent noe særlig med henne fra før.

Hun bjeffer tydeligvis på alle hunder hun ser på tur. 

Er det noen som har erfaring med dette eller noen tips? 

Link to comment
Share on other sites

Sjekk opp sladretrening/kindereggmetoden! Syns det har funket fjell på min, og vet mange som har samme erfaring. En bør nok lese gjennom metoden selv, men det handler i bunn og grunn om å belønne hunden hver gang den ser en annen hund uten å utagere. En begynner med så lang avstand at hunden ikke utagerer, og etterhvert kan man passere hunder nærmere og nærmere. Etter en stund vil hunden forbinde andre hunder med godbit, og snur seg til deg automatisk (sladrer) for å få godbit/leke hver gang den ser en hund.
Jeg brukte klikker i begynnelsen, og syns det ga veldig rask fremgang, men det er absolutt ikke noe must bare du er flink til å fortelle hunden nøyaktig når den har gjort rett. 

Ellers er det nok veldig lurt å gå tur med trygge hunder, både for å gjøre hunden tryggere på andre hunder, og for å skape god kontakt mellom hund og fører

Edit: Leste fort og trodde først det var din hund, men samme gjelder jo om det er en annen sin :) Er veldig lurt om hun får gått tur med trygge hunder som din, ja!

Edited by Lappen
Link to comment
Share on other sites

Jeg har gått tur med mange hunder som ikke er så flinke på passering. Noen ganger hender det min henger seg på den andre, men det er hvis ikke jeg følger med og "lar" han gjøre det. Har i alle fall ikke merket noe til det utenom turene. Tror ikke det så lett smitter hvis din er flink og forholdsvis trygg. Bare se på det som ekstra trening for din :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...