Jump to content
Hundesonen.no

Pass til saluki og basenji


Recommended Posts

Jeg vil reise på ferie i tre uker, antagelig i juni (setter datoer når vi vet mer om hvor hundene skal være - pluss et par andre ting som må på plass). Da trenger jeg noen som kan passe hundene. Det er Rafiki, basenji hannhund som blir to år i juni, og Flipp, saluki hannhund som blir ett år i mars. De trenger ikke nødvendigvis være på samme sted. 

Rafiki er veldig energisk, men ganske ukomplisert. Han har aldri møtt noen han ikke har likt :P Så jeg regner med at han kan gå overens med de fleste andre hunder. 

Flipp er skeptisk til andre hunder, men jeg tror det går seg til når han blir litt kjent. 

Begge trenger en del aktivitet, men de har ikke noe behov for mentaltrening :P

Vi bor i Fredrikstad, og det beste hadde vel vært om de kunne være i nærheten (Østfold, Vestfold, Oslo o.l). Men jeg kan sikkert levere dem andre steder også, hvis det ikke er veldig langt unna. 

Lager dette innlegget bare for å se om noen kan være interessert :)

 • Like 2
Link to post
Share on other sites
 • 3 weeks later...
23 minutter siden, Cavalierflat skrev:

Det frister helt ekstremt! Er jo en av mine drømmeraser.

men, så er der litt med NÅR i juni :) 

Han er veldig herlig altså :P Snill og god. 

Vi bestiller flybilletter litt etter hvordan det passer med hundepassere vi. Rafiki har pass fra ca 4.-5. juni og tre uker fram. Så vi tenker å kanskje reise rundt 5.-6. da. Men kan sikkert funke litt senere også. 

Edited by Wednesday
 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Han skal hit om det ikke krasjer med valp. :innocent: Fineste flippfloppen har allerede testa sofaen og senga mi, og godkjent. Guttaboys får bare oppføre seg. 

Men seriøst, han er en enkel sjel - han er saluki liksom. Han krever å få bevege seg og myke liggeplasser. 

 

 • Like 1
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Tror ikke det er hele svaret . Mange som har opprinnelse utenfor Norden, er fra land hvor hunder er "urene", eller de har bare tradisjoner for hund brukt kun til jakt eller vakt. Vår kultur med hund som kompis og kjæledyr, og stevner og konkurranser er helt fremmed for dem. Og da er kanskje ikke interessen så stor. De går jo glipp av mye gøy.
  • Enig med kommentaren over, å bytte til en fersk kost (ekte mat) burde være førsteprioritering å teste. 
  • Jeg kjenner flere hunder med kroniske mage- og hudproblemer som ble helt friske av å bytte til råfor, så det kan jo kanskje være verdt et forsøk.
  • De jeg kjenner med trekkhunder bruker å gi faste måltider de også, så det er ikke bare vanlige familiehunder som spiser faste måltider. Det finnes selvfølgelig folk som har mat fremme hele tiden (sånn som leieboeren din), men det er ikke anbefalt. Og siden denne hunden har problemer med å bli helt stueren så er det viktig å ta grep for å endre rutinene. Dere vil ikke klare å trene han av med uhell dersom tarmen er så full at han MÅ på do. Det må endring til i matrutinene for å fixe problemet. Både for hunden sin del, men også for dere. Når man kommer inn i rutinen selv, så er det veldig raskt og enkelt å lage til mat 2-3 ganger i døgnet. Det er mye triveligere å bruke ekstra tid på måltidene enn å bruke ekstra tid om morgenen til å fjerne avføring! Mitt forslag er å se på forsekken hvor mye produsenten anbefaler at hunden spiser ut i fra vekten hans, og del det på tre. Så gir du frokost, middag og kvelds. 3 måltider gjør at overgangen ikke blir så stor for hunden. Det kan godt hende den vil ha noen uhell fremdeles frem til ting får stabilisert seg. Etter et par uker kan dere gå ned til 2 måltider om dagen: frokost og middag. Dersom dere ser at hunden blir tynnere eller tykkere når dere følger den anbefalte mengden, så justerer dere bare litt på mengen etterhvert. 🙂 
  • Og selges hos fellesbonden Det står på sekken at en liten hund 16-20 kg trenger 205 -245 gram om dagen så da varer sekken omlag 30 dager hvis den veier 16kg Eller ca 24 dager hvis hunden,veier 20kg  Eller 8måneder for til de minste og det er en 50lapp pr mnd = 1 redbull til deg sjøl på tappen..   Eksemen forsvant totalt med dette foret, og teksten på sekk skriver at mange ting er fjernet,men jeg vet dessverre ikke om teksten kun er en produktreklame. Men antar at for høye eller for lave verdier skal kunne sjekkes som vi, mennesker finner ut av med en blodprøve.. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...