Gå til innhold
Hundesonen.no

Strekk?


Bråten
 Share

Recommended Posts

Lurer fælt på hva som skjedde med vår lille papillon i dag. Han løp rundt på gulvet og lekte med en ball, da han sklei med begge bakbeina rett ut til hver sin kant. Gjorde tydeligvis vondt, hylte fælt og gikk å gjemte seg. Fikk etterhvert lov å ta litt på han, og da virka det som om det er i overgangen mellom lår/buk et sted det gjør vondt. Han går greit, men ser litt støl ut liksom. Gikk en liten tur ute, han tissa og gikk trapper, men klarer ikke/tør ikke hoppe opp i sofaen. Han er litt pysete så det trenger ikke gjøre så veldig vondt før han synes synd på seg selv, men noe skjedde nok da han sklei. Blir nok dyrlegetur, men jeg er bare nysgjerrig på hva det kan være? Har vært innom strekk, prolaps osv..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En strekk kan gjøre veldig vondt veldig lenge - det vet en jo selv også, eller om en tråkker over.

Du sier ikke noe om alder, og en liten valp er jo mer sårbar i skjelettet enn en voksen hund. Det kan være hva som helst, det er vel en rase som kan få patellaluksasjon, den kan ha fått vondt i pungen av fallet, det kan være et slag i mellomgulvet, eller et dusin andre ting.

Hvordan går det med ham nå?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var det første som slo oss også, at pungen hadde fått seg et slag. Men etterhvert begynnte vi å se det på ganglaget så drt slo vi fra oss. Har er 4 år, har vært hos dyrlegen i dag og var mest sannsynlig muskulært. Litt pussig ennå, men da går det nok over etterhvert?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 timer siden, Bråten skrev:

Det var det første som slo oss også, at pungen hadde fått seg et slag. Men etterhvert begynnte vi å se det på ganglaget så drt slo vi fra oss. Har er 4 år, har vært hos dyrlegen i dag og var mest sannsynlig muskulært. Litt pussig ennå, men da går det nok over etterhvert?

Ei tidligere tispe landet feil i et hopp, og fikk en strekk i skuldra. Jeg mener det tok en ukes tid før hun var helt ren i bevegelsesmønster, ikke var stiv etter søvn, og slikt. Så det kan ta litt tid, men da går det over når det er en strekk. Hold ham i ro og hold ham varm, så hjelper det på. God bedring!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg har hatt strekk på min hund, anbefala å holde din hund HEILT i ro i ei veke som kjem. Det er svært vondt for hunden å ha strekk, ikkje gå lange tura og bær den opp og ned trapper, ikkje la den hoppe osv. Dette kan gjere det vondt verre og så tar det lenger tid å lege. Eg måtte ha betennelsedempende på min hund, og det tok faktisk heile 4 veker før det gjekk over, så det er svært viktig å ta tiden. Sjølv om han ser bedre ut etter ei veke, så vent gjerne med å gå turer likavel, minst ett par dager symptomfri før du begynner å trene opp igjen. Du kan ikkje begynne å gå rett på den lenga på tura du hadde før skaden kom, du må trene hunden opp igjen med først 10 min, 15 min osv per dag. Mange som ikkje gjer dette, men det er det beste for hunden. Og huske at når hunden først har fått en strekk, så skjer det veldig fort igjen 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min border collie slo seg veldig på et hoppe hinder. Jeg tenkte at det var et strekk og ville nok gå over seg selv. 

Jeg tenkte ikke noe mer over det. Men etter ca. halv år senere begynte hun med å ikke kunne klare å sette ned bakfoten og hun begynte å gå skjevt. Jeg tok henne med til kiropraktor og der ble resultatet at hun hadde en god del låsninger og bekkenet var tverr vrengt. Det skyldes et fall eller at hun har sklidd bekreftet kiropraktor. 

Det skyldes nok hoppe hinderet som jeg trodde ville gå over av seg selv. Så bare vær litt obs og følg med er mitt råd. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tips og råd. Ruff har vært sengeliggende i ei uke, men nå ser vi antydninger til bedring. Ganglaget er reinere, bakparten vingler ikke hit og dit, han spiser og er litt mer oppe. Ser litt lykkeligere ut, men det er ikke alltid halen er oppe ennå. Og han har ikke veldig lyst til å bli klappa heller. Tror han er mest redd for at det skal gjøre vondt enn at det faktisk gjør vondt. Litt dramaqueen oppi det hele, men jeg skjønner han også?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Nei, du kan nok ikke få championat (med mindre de registreres som renraset slik det er snakk om over), men du kan få mellomtitler vet jeg ihvertfall.
    • Blir valpene registrert i NKK? Jeg trodde at valper fra slike avlsprosjekter (som NKK også er med på) ble registrert I så fall kan man vel få titler på hundene?   
    • Som neste hund vurderer jeg veldig en blandingshund fra cavalierprosjektet (cavalier + cocker mest sannsynlig), men ettersom det er en blanding vil den vel aldri kunne ta noen slags titler? Å jobbe mot ekstra bokstaver på stamtavle er litt av moroa for meg med å ha hund, men alle championat o.l. krever vel utstillingsresultater?
    • Takk for svar😊 Tar imot alle råd og tips.  Vi fikk valpen da han var 11 uker gammel, så den var rundt 13 uker da vi forsøkte valpegrinda. Hva gjør dere andre når man skal starte alenetrening? Tenker at å ha tilgang til hele huset vi være et for stort område for valpen?
    • Siden du skriver at dere snart har hatt valpen i snart 4 uker ,går jeg ut fra at den er 11-12 uker gammel? Dere begynte å stenge valpen inne i valpegrind da den var omtrent 10 uker gammel, altså mens den fremdeles er for en liten baby å regne.  Selvfølgelig gråter og hyler den, noe annet ville vært rart. Hvalpen ble tatt fra sin mor og søsken , der den hadde tilgang til både trøst  og lekekamerater hele tiden, til å bli plassert på et fremmed sted uten denne trygghetsfaktoren og ikke minst muligheten til å herje og leke/få utløp for energi på en normal måte.    En normalt valp har MYE energi og har behov for å få utløp for den på en god måte. Faktisk mye mer energi enn de fleste tror, hvis man ikke er vant til hvalper/har sett hvordan hvalper forholder seg til hverandre. Å stenge hvalpen /hunden inne i grind/bur er IKKE god dyrevelferd.  Ikke oppnår man noe positivt heller, med mindre man anser tvangspasifisering for et gode..  Når det kommer til renslighet, så lan faktisk en slik fremgangsmåte forsinke eventuellt hindre framgang, da hunden lærer at det nytter ikke å si ifra ( pipe, hyle , gråte), den er tvunget til å gjøre fra seg der den er.  Å få en valp renslig er som regel MYE arbeid, man må ha øyne både i nakken og på siden av hodet og følge med HELE tiden, så lenge hvalpen er våken . Apropos våken..nei, normale hvalper sover ikke 20 timer i døgnet, da er den enten ikke frisk eller så ‘sover’ den av tvang. Noen hvalper/hunder sier tydelig ifra hvis de må ut og gjøre fra seg, andre gir vag/utydelig beskjed, dette gjelder både voksne og hvalper. Hverken hvalper eller voksne hunder gjør fra seg ‘på trass’ inne, uansett hva enkelte påstår.  Selv om hvalpen nettopp gjorde fra seg ute, så kan den godt ha behov like etterpå. Forøvrig er ofte stress og frykt en utløsende faktor når det kommer til tømming, akkurat som hos folk. Så når hvalpen blir stengt inne i denne grinda, så kan stresset være med på å utløse trang til tømming. Kvitt dere med grinda og behandle hvalpen som et familiemedlem og som den babyen den er. Det vil komme både dere og ikke minst hvalpen til gode 🙂 For tidlig igangsetting av  ‘hjemmealene’ trening kan trigge seperasjonsangst, så her vil jeg ha gått veldig forsiktig frem med tanke på starten denne hvalpen har fått.        
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...