Jump to content
Hundesonen.no

Papillon min halter og virker stiv i bakbein


Recommended Posts

min hund på 9 år har i noen dager oppført seg rart, hun er en skikkelig sprettball til vanelig og det skjedde noe for noen dager siden som kanskje er grunnen til hun halter? hun prøvde og hoppe opp på kjøkkenstolen og falt på ryggen sin, men hun virket helt fin etterpå litt redd kanskje for å hoppe opp igjen, men var sprettete hele dagen ellers, men nå etter den dagen har hun bare vegret seg mere og mere for hopping, hopper ikke ned fra sengen ikke opp i bilen, og har generelt en stiv gange med halting av og til, først av alt: ja vi har vært hos dyrelegen og hun kjente på henne og sa hun var stiv og hoven i lår og korsrygg? trodde kanskje det kom p.g.a da hun falt, skulle gi henne smertestillende i 1 uke samt forsiktig massering og se om det gikk over, hvis ikke måtte de ta røntgen :( hun har litt patella på høyre kne grad 1 som aldri har plaget henne. Jeg er bekymret for artrose..hvordan utarter dette seg dere som har erfaringer? Synes det er trist å se henne så redusert og vil så gjerne hjelpe henne! 

ps: hunden min er ikke overvektig og får glucosamin og ACANA tørrfor med selolje over i tilegg. hun var helt frisk ellers og er min lille sprettball.

 
 
Link to post
Share on other sites
Guest *Kat84*

Når var sist du sjekket PL? Det kan utvikle seg fra første undersøkelse. 

Jeg avlivet min for et par måneder siden. Han var PL fri når han var 2 år gammel, og som 5-åring hadde han plutselig ikke kneskåler igjen. Om det var PL eller den sykdommen som gjør at femur beinet smuldrer i enten hofte eller kneledd vet jeg ikke, men de sterke og tydelige symptomene kom plutselig i hvert fall. Jeg tror god muskulatur gjorde at han ikke merket så mye til det før det var skikkelig galt. 

Gjør en undersøkelse til om det ikke er nylig utført dersom det fortsatt ikke er helt bra. Ellers er det kjempebra at du gir tilskudd for leddene! :) 

Lykke til! Håper alt er bra og at det bare er litt sårt! :)  

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.



 • Nye innlegg

  • Nå er ikke blandingsavl så veldig populært på forumet her, men ikke ulovlig. Når det er sagt ville jeg nok opplyst om hvilke helsesjekker han har og hvordan helse og gemytt er på søsken og foreldre. Ikke som i at "de er friske og snille", men om de er sjekket for typiske plager for de små rasene som øyesykdommer, albueledd, hofter osv. Hvis foreldrene er registrerte i NKK er det også relevant. Selv om din hund er både søt, snill og frisk så er det ikke gitt at valper etter han vil bli det, det kommer an på hvilke gener han bærer som kanskje ikke vises så godt. Hvis det er sykdom lengre bakover så kan det slå ut hos valpene.
  • Matti en en 4 år gammel maltepoo, og kan gjerne bidra med å lage fine valper om noen ønsker. Han bor i Trondheim, og er ca 5 kg. Hans mor er malteser og pappaen er en dvergpuddel.  Matti bor i en familie på 5 mennesker og han får mye positiv oppmerksomhet, trening og sosialisering. En veldig fin familiehund, som er glad i mennesker. Barnevennlig. Allergivennlig og røyter ikke. Godt lynne og veldig søt:-) Ta gjerne kontakt om du ønsker å vurdere om han kan være egnet;-)  Hilde:-) hildanorway@hotmail.com 41211822 
  • Mål 2023: - Konkurrere i Smeller (hvis det nye regelverket godkjennes) - Mellomtittel i Smeller
  • Det tok litt tid før vi turde å skaffe oss hund igjen, men nå har vi en helt fantastisk sheltie gutt på 1,5 år. Ikke visste jeg at det å være hundeeiere kunne være så "enkelt" og bare gøy. 😄 En helt annen opplevelse denne gangen!
  • Din situasjon er noe helt annet. Egenerfaringer må man ha rett til å si noe om. Jeg leste forøvrig de gamle innleggende dine nå, og det var utrolig trist. Har vært i lignende situasjon selv (uten at det var oppdretters feil), og den type ekstrem "mental brist" eller hva jeg skal kalle det, er synlig fra veldig ung alder. De blir ikke bra av det. Det beste man kan håpe på er å få redusert symptomene litt gjennom hardt og langvarig arbeid, men det er vanskelig og i noen tilfeller umulig. Og uansett symptomer, så er ikke hunden normal i hodet, og man kan aldri stole helt på den rundt fremmede.  Den hunden kunne dere ikke ha, og dere gjorde alt rett. Jeg håper dere har det bra nå, og har fått et godt og trygt hundehold med en frisk hund.  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...