Jump to content
Hundesonen.no

Oppdretter omregistrerer ikke valpene


Recommended Posts

Hei

Trenger litt råd om hvordan jeg skal gå frem videre nå. Valpen min er blitt hele 7 mnd, men fortsatt står oppdretter som eier både i nkk og på dyreidentitet for hele kullet på 6 valper. Jeg har kontaktet henne 3-4 ganger nå, og hver gang svarer hun like hyggelig at dette skal bli ordnet. Sist var i juli, da hun lovet å få sendt alt av papirer osv. Spurte igjen en gang i august, men da svarte hun meg ikke...

Jeg har kontaktet både dyreidentitet og nkk, og fått svar at alt dette må gå via oppdretter. Dyreidentitet ga forøvrig det korteste og sureste svaret tilbake. 

Vurderer snart å reise dit oppdretter bor med skjema fra begge nettsider, og kreve signaturen hennes, men er litt usikker på om dette holder? På nkk leser jeg noe om registreringsbevis, og dette har jo ikke jeg fått. 

Jeg har kontakt med en av de andre valpekjøperne, som også har spurt et par ganger om temaet. De andre vet jeg dessverre ikke hvem er. 

Hva bør jeg gjøre? Tenkte å ringe henne snart.

Link to post
Share on other sites

Oppdretter har eierbevis og stamtavler. På eierbeviset står en pinkode, og for å omregistrere valpene til nye eiere så må man ha denne pinkoden. Første eierskifte av valpen er gratis, så lenge det skjer før valpen er 6 måneder. Deres er nå eldre, og da må oppdretter betale vanlig omregistrering for valpene. Derfor er det vanskelig å bare dra dit og kreve en underskrift.

Har du sjekket at kullet faktisk er registrert i dogweb?

Link to post
Share on other sites

Så kjedelig situasjon! 
Jeg vet om andre som også har vært i denne situasjonen, ekstremt kjedelig. De fikk til slutt ordnet det ved noen trusler om politianmelding og selv betale for hele sulamitten. Men da ble i alle fall papirene til slutt på plass. Valpene var vel nærmere 2 år før det skjedde. De jeg kjenner til var heller ikke registrert og mye kluss med papirer både her og der. 

Håper for din del at det her er snakk om "bare" en omregistrering, det er i det minste litt lettere å få til. Men kjedelig er det like fullt.

Link to post
Share on other sites

Takk for svar. 

Valpene er i både dogweb og dyreidentitet i det minste. Ja, surt at det nå koster å omregistrere. Leste dette selv på NKK da jeg starten tråden i dag tidlig. 

Skal prøve igjen å snakke med oppdretter, og se om jeg finner andre valpekjøpere. 

Link to post
Share on other sites
 • 3 months later...

Halleluja! Endelig er hunden omregistert :) Etter å ha snakket med oppdretter sikkert 10 ganger etter jeg skrev her, var det først etter trussel om advokat noe skjedde. Og da var det gjort på et par dager. Og litt på trass fra oppdretter ble hunden registrert på samboer, men ja ja :P 

 • Like 5
Link to post
Share on other sites
Akkurat nå, Amethyst skrev:

Halleluja! Endelig er hunden omregistert :) Etter å ha snakket med oppdretter sikkert 10 ganger etter jeg skrev her, var det først etter trussel om advokat noe skjedde. Og da var det gjort på et par dager. Og litt på trass fra oppdretter ble hunden registrert på samboer, men ja ja :P 

Hvem sitt navn står på kjøpekontrakten da? Ditt eller begges?

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Ja er blitt et sirkus, og en glemmer litt at midt opp i det hele står faktisk to mennesker som bretter ut livet sitt til en skuelysten verden.  Har dere begynt å bade  med hundene dere enda??
  • Til en valp ville jeg brukt sele og noen som sitter sammen med den som selskap i baksetet( altså en passasjer som ikke kjører). 
  • Å, næmmen så fin!! Gratulerer. 
  • Hunderaser med kort nok pels til at den ikke må børstes annet enn når den røyter. Altså helt kort pels uten underull eller kort/semi kort pels med underull. Alle mine tre faller inn under den kategorien. Whippet, DSG og BC. Schäferne jeg har hatt har også hatt den typen pels. 
  • Hvis du får valp nå, så er du over den (etter min mening) travleste valpeperioden med ofte lufting, kort men ofte aktivisering, tett oppfølging i hjemmet pga. oppfinnsom og utforskende valp, biting, tygging, mat ofte, tilrettelegging for søvn, hjemme alene trening osv. Når babyen blir født nærmer valpen seg året, og selv om det også er en travel tid, så har mye begynt å havne på plass innen den tid. De fleste er renslige, de kan være alene hjemme en stund om de må det, de finner forhåpentligvis bedre roen på egenhånd og de tygger som regel ikke i stykker alt du eier.  Jeg kjøpte meg valp i fjor fordi vi planla å starte å prøve i år. Mannen min er redd det blir mye jobb med tre hunder og baby, mens jeg tenker at det får vi til. Hunder er tilpasningsdyktige og så må vi tobeinte være litt kreative sånn at både hund og baby blir aktivisert og trives. Vi har stor hage, og er i gang med å bygge agilitybane i hagen. Fordi jeg har kjøpt meg hund som jeg vil konkurrere i AG med, men jeg innbiller meg at det blir færre treninger på hundeklubben når en tobeint melder sin ankomst. Å trene i hagen derimot, anser jeg som mer overkommelig. Jeg sier ikke at du skal bygge agilitybane i hagen din men det finnes mye man kan tilrettelegge som gjør det mulig å kombinere baby og aktivisering av hund. Du skal i tillegg ha en rase som er mindre krevende, så det går nok sikkert fint Så får man evt. ta utfordringer som de kommer. Kanskje går det helt fint? Det er helt umulig å spå på forhånd. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...