Jump to content
Hundesonen.no

Hundepass/-lufting Bergen


Recommended Posts

Hei sonen!

For et par måneder siden ble jeg dessverre nødt til å avlive den elskede fjotten min, så jeg har ikke vært her på en stund..

Nå begynner jeg å kjenne veldig på hundesavnet, men det passer ikke å skaffe seg ny hund på en stund. Derfor tenkte jeg å tilby pass og avlastning om det er noen som trenger det:)

Jeg er i full jobb, men jobber mye etm/kveld/helg, og har en del fri på dagtid/i ukedager, så om noen har en hund som ønsker seg tur/selskap på dagtid innimellom, ønsker jeg meg gjerne pelskos og turkompis en gang i blandt! Jeg kan også gjerne være behjelpelig med helgepass/pass over flere dager, men det fordrer at hunden ikke plager pusen, og at hunden kan være alene mens jeg er på jobb.

Litt om meg; "voksen" dame, bor i leilighet i utkanten av Bergen sentrum. Jeg er godt vandt med hunder av forskjellige raser og størrelser; har hatt eurasier og bc selv, og passet hunder av ulike typer for venner. 

Passer i utgangspunktet gjerne hund av alle typer, men siden jeg ønsker meg selskap og turkompis for kosens skyld, vil jeg helst passe "glade, trivelige" hunder med ok hverdagslydighet.

Det er ikke så farlig om hunden har noen uvaner eller ikke er noen lydighetschampion, men det er fint om den ikke trekker skulderen min ut av ledd eller vil drepe alle hunder vi møter, og den slags ;) 

Jeg har ikke bil, så turkompis må bo sentralt eller i nærheten av offentlig transport, evt bringes og hentes. 

Jeg er i utgangspunktet ikke ute etter en fast avtale (tur/pass faste dager/flere dager i uken), da jeg har veldig varierte arbeidstider, men å tilby selskap/tur en gang i blandt :)

Send meg en PM om dette høres interessant ut!

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Har ingen erfaring med fôret, men ut ifra næringsinnhold og ingredienser, er det ikke det det værste fôret du kan gi etter min mening. Lavt karbohydrat innhold. Ingen hvete eller belgfrukter, men inneholder en plass mellom 9-19% potet, mais og kyllingfett. 
  • En halvtime før? Har han faktisk tidssans til å tolke det?
  • Min erfaring er at hunder liker forutsigbarhet. Jeg pleier å si fra til minien kanskje en halvtime før jeg går: nå skal jeg på butikken, du må bli hjemme å passe på huset (sier det samme hver gang, uansett hvor jeg egentlig skal) Når jeg sier fra såpass tidlig er det fordi jeg opplever at hunder ofte skjønner at man er på vei ut i det øyeblikket man tenker på det. Nå har han blitt vant med det, så når han hører det, så går han bare å legger seg,  da vet han at det ikke skjer noe på en stund. Han trenger ikke å tenke , eller lure på om han skal være med, dermed kan han slappe av
  • Ut i fra det du beskriver så har dere 2 problemer som må løses. Hunden blir stresset på grunn av usikkerhet, og du blir stresset fordi hunden følger etter. Første problemet kan løses med å kommunisere tydelig med hunden. Når den skal være alene så sier du det, og vær tydelig med å si hadet eller natta når du skal forlate huset på egenhånd. Og når hunden skal være med så gi en tur-kommando. Det har ingenting å si om dere skal på plenen, på tur eller i bilen: kommandoen bør være den samme hver gang. Andre problemet er ditt eget stress. Det er mye vanskeligere, for det handler om akseptere at det er et behov hunden din har, og kanskje alltid kommer til å ha (de fleste blir likevel mer selvstendige med alderen). "Bli på plassen" kommando egner seg til å bruke når man får besøk, det ringer på døra, eller man må gjøre spesielle ting hvor hunden ikke kan gå rundt beina på deg. Ikke vanlige husarbeids-situasjoner som oppstår hele tiden. Hvor tror du stresset ditt kommer fra? Er det fordi du føler at du avbryter hundens hvile, eller fordi du bokstavelig talt snubler over den, eller kanskje fordi du føler at den kjeder seg/maser på deg? 
  • Håper det er godt planlagt! Å ha valp og unghund tror jeg er potensielt mer krevende enn å ha to valper samtidig. Regn med at unghunden glemmer det meste den har lært, og at begge må oppdras på nytt fra grunnen av. Jeg ville lagt mye arbeid i å jobbe med dem separat på alenetrening, båndtrening og passeringstrening, så det ikke utvikler seg til å bli problemer der de påvirker og girer opp eller forsvarer hverandre. Så lenge unghunden går greit med de fleste andre bør det ikke være noe problem. Jeg ville luftet dem sammen på et nøytralt sted før dere kommer hjem, og så la valpen utforske sitt nye hjem i egen tempo uten at den andre er der (vente i bilen, ute med hundepasser e.l.) før de kommer sammen der.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...