Gå til innhold
Hundesonen.no

Menstruasjon


Katja
 Share

Recommended Posts

Jeg har to tisper som begge er helt på tiden hver gang. Eldstemann har hatt samme syklus hele tiden, og hun er 11 år. Men det er helt normalt at det svinger også, spesielt hvis man har flere tisper i samme hus som drar hverandre i gang. Eller hvis ei tispe har hatt valper eller innbilt svangerskap. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Støtter de andre her i at dette varierer. Noen tisper er svært jevne i sine sykluser, andre varierer mye. Noen tisper hopper over løpetiden eller har en løpetid uten full brunst.

Noen tisper har også såkalt "tørr løpetid", d v s løpetid uten blødning. Så hvis eier ikke sjekker andre symptomer, kan tispa ha løpetid uten at eier oppdager det. 

Men hvorfor skriver du "menstruasjon" i overskrifta? En løpetid er det helt motsatte av en menstruasjon - det er jo perioden for eggløsning.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som alle de andre sier så er det over hode ikke unormalt. Utsetter hun i mange måneder så kan du jo nevne det for veterinær hivs du er der for noe annet. Men generelt er det ikke noe å bekymre seg for :)

Og som Antonius sier så har ikke hunder mensturasjonssyklus, de har oestrus og blør som følge av høye hormonnivåer. Derfor kan det variere veldig om tispa blør eller ikke og tispa de kan ha hatt løpetid uten at du har sett tegn til blod.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...