Raksha Skrevet 10. Mars 2016 Rapporter Share Skrevet 10. Mars 2016 16 timer siden, Margrete skrev: Noen som har en helgrønn oppskrift på ett eller annet lettvindt og billig til en veganer? Jeg har funnet mange, men himmel og hav de tar jo evigheter å lage! (Veganer er, om noen ikke helt vet, en som spiser kun grønnsaker og frukt. Kjøtt, fisk, melkeprodukter og egg er ikke med i den dietten) Pastaen til @JeanetteH skal brukes med soyakjøtt. Tomatsuppen er lett å gjøre vegansk Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Margrete Skrevet 11. Mars 2016 Rapporter Share Skrevet 11. Mars 2016 6 timer siden, Raksha skrev: Tomatsuppen er lett å gjøre vegansk Ja, lagde i går. Smaken var det ikke noe å si på, men konsistensen, æsj! Den ble silt to ganger før vi spiste. Den føltes skilt på ett eller annet vis. Først god væske og så kom det en kornete følelse etterpå. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lunatic Skrevet 11. Mars 2016 Rapporter Share Skrevet 11. Mars 2016 På 10. mars 2016 at 7:56 AM, Margrete skrev: Noen som har en helgrønn oppskrift på ett eller annet lettvindt og billig til en veganer? Jeg har funnet mange, men himmel og hav de tar jo evigheter å lage! (Veganer er, om noen ikke helt vet, en som spiser kun grønnsaker og frukt. Kjøtt, fisk, melkeprodukter og egg er ikke med i den dietten) Pastaen til @JeanetteH skal brukes med soyakjøtt. Jeg er frelst på rødbetburger! Det er knallgodt! Hvis du bare finner et hamburgerbrød som er vegansk så er denne oppskriften en slager hos meg (og mine kjøttisvenner!): 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Margrete Skrevet 11. Mars 2016 Rapporter Share Skrevet 11. Mars 2016 Akkurat nå, Lunatic skrev: Jeg er frelst på rødbetburger! Det er knallgodt! Hvis du bare finner et hamburgerbrød som er vegansk så er denne oppskriften en slager hos meg (og mine kjøttisvenner!): Ja, jeg har noe greier som bare venter på å bli lagd, som kan minne om den der. Burgerbrød lager man selv Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Raksha Skrevet 11. Mars 2016 Rapporter Share Skrevet 11. Mars 2016 1 time siden, Margrete skrev: Ja, lagde i går. Smaken var det ikke noe å si på, men konsistensen, æsj! Den ble silt to ganger før vi spiste. Den føltes skilt på ett eller annet vis. Først god væske og så kom det en kornete følelse etterpå. Åh hadde dere linser i? Reagerte ikke på konsistensen på vår, men kjørte ikke den gjennom noe stavmixer eller noe, og hadde som sagt ikke linser i. Kanskje de som gjør den rar? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
yurij Skrevet 11. Mars 2016 Rapporter Share Skrevet 11. Mars 2016 På 10.03.2016 at 7:56 AM, Margrete skrev: Noen som har en helgrønn oppskrift på ett eller annet lettvindt og billig til en veganer? Jeg har funnet mange, men himmel og hav de tar jo evigheter å lage! (Veganer er, om noen ikke helt vet, en som spiser kun grønnsaker og frukt. Kjøtt, fisk, melkeprodukter og egg er ikke med i den dietten) Pastaen til @JeanetteH skal brukes med soyakjøtt. Wok med tofu? Spinat,brokkoli , grønnkål,champ., ananas, mango , avocado , tofu og de grønnsaker man måtte ha for hånden. Havsalt og olivenolje. klart på noen få minutter 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Skrevet 11. Mars 2016 Rapporter Share Skrevet 11. Mars 2016 God tomatsuppe (ev tomatsaus til pizza eller pasta, bare redusert mengden væske) 1 gul løk finhakket 1 fedd hvitløk 3 - 4 gulrøtter, skrelt og raspet Surr alt dette i 1 - 2 ss olivenolje til blankt. Tilsett stangselleri, finhakket, 1 - 2 stenger etter smak. Oliven, skåret i små biter (valgfritt, kan godt droppes om man ikke liker oliven). Surr 2 - 3 minutter til. Tilsett 1 liten boks tomatpure 2 bokser med tomater la dette surre 5 minutter Tilsett deretter oregano eller annet krydder, samt væske. 2 - 3 dl hvis dette skal bli saus til pasta el, tilsett 1 liter, samt ev litt buljong hvis dette skal bli suppe. Kok 15 minutter, krydre med salt, pepper. Jeg bruker stavmikser og jevner det hele. Hvis suppe koker jeg noen egg og serveres i suppa sammen med en klatt creme fraishe. Er man veganer kan det godt droppes. Serveres ev med hvitløksbrød. Hummus (kan brukes til rå eller kokte grønnsaker, på brød, til pasta, whatsoever. 2 bokser kikerter skylt godt av 1 hvitløksfedd 6 ss olivenolje 3 ss sitronsaft, helst ferskpresset 4 ss tahini (jeg lager selv; ta 3 dl sesamfør, hvite uten skall, rist disse på middels varme i stekepanne til det dufter sesamfrø, putt dem i en liten foodprocessor sammen med 2 ss salt og kjør til finmalt masse, tilsett deretter 3 - 5 ss olivenolje til glatt masse. Oppbevares på glass i kjøleskap, holder 2 - 3 uker) Bland alt i food processor og kjør til passe glatt masse, ta ev av noen kikerter til pynt først. Smak til med salt og finhakket persille. Dryss over røkt paprikapulver om du ønsker. Serveres "overringlet" med litt olivenolje og pyntet med noen hele kikerter. KJempegodt (og sunt). Til og med ungene her i huset syns dette er "godteri". Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest *Kat84* Skrevet 29. Mars 2016 Rapporter Share Skrevet 29. Mars 2016 Dette høres kjempegodt ut! Sunt, mettende, og vegansk; For de som foretrekker slikt https://coop.no/extra/tid--penger/har-du-ingen-daler-kan-du-lage-indisk-dal-til-middag/ Indisk dahl DETTE TRENGER DU 1 gul løk 2 fedd hvitløk 1 rød chili Olje til steking 2-3 ts rød currypaste 1 ts gurkemeie 1 ts malt koriander 1 ts spisskummen 2 ss finrevet ingefær 2 gulrøtter 1 boks hermetiske tomater 1 boks kokosmelk 6 dl ferdig kokte røde linser, skylt Saft av 1 lime Eventuelt salt Til servering: Lime, fersk koriander, hakket rød chili, yoghurt naturell SLIK GJØR DU 1. Surr hakket løk og knust og hakket hvitløk i litt olje i en gryte. 2. Ha i finhakket chili uten frø, currypaste, gurkemeie, malt koriander, spisskummen og revet ingefær og rør godt sammen. 3. Tilsett hermetiske tomater og kokosmelk og kok opp. 4. Ha i revet gulrot og la det småkoke i ca fem minutter. Ha i de ferdig kokte røde linsene og varm opp. 5. Smakes til med limesaft og serveres med yoghurt naturell, hakket fersk koriander og ekstra chili og limesaft om du ønsker det. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Artemis Skrevet 29. Mars 2016 Rapporter Share Skrevet 29. Mars 2016 På 10.3.2016 at 9:08 AM, Raksha skrev: Åh hadde dere linser i? Reagerte ikke på konsistensen på vår, men kjørte ikke den gjennom noe stavmixer eller noe, og hadde som sagt ikke linser i. Kanskje de som gjør den rar? Har laget den tomatsuppeoppskriften flere ganger nå(uten selleri, men med mer gulrot og mer linser). Kjempegod. Reagerte ikke på konsistensen. Gulrot i relativt store biter. Synes det er greit med noe å tygge på selv når det er snakk om suppe. Har ikke havnet på gamlehjemmet med gebiss enda. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Raksha Skrevet 29. Mars 2016 Rapporter Share Skrevet 29. Mars 2016 57 minutter siden, Artemis skrev: Har laget den tomatsuppeoppskriften flere ganger nå(uten selleri, men med mer gulrot og mer linser). Kjempegod. Reagerte ikke på konsistensen. Gulrot i relativt store biter. Synes det er greit med noe å tygge på selv når det er snakk om suppe. Har ikke havnet på gamlehjemmet med gebiss enda. Jeg og liker litt tyggemotstand, selv i supper Har enda ikke rota meg til å kjøpe linser, men har laget den et par ganger til med seleri og masse gulrot Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Raksha Skrevet 29. Mars 2016 Rapporter Share Skrevet 29. Mars 2016 Seibiff er forøvrig veldig billig - husker ikke pris, men kjøper du blokkene så er det ikke mange kronene. Pleier å panere dem jeg da, med først mel (glutenfritt) med salt og pepper, egg og så paneringsmix (også glutenfri). Servers med kokte poteter, gulrot (kokt eller revet) og remulade og eventuelt stekt løk. Nam! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Kristiin Skrevet 29. Mars 2016 Rapporter Share Skrevet 29. Mars 2016 Burger er faktisk ikke så dyrt.. Kjøper en pakk kjøttdeig og noen poteter. Lager burgerbrødene selv, de fleste har de ingrediensene hjemme. Kutter poteter i båter, inn i ovnen og garnetyr. Kjører kjøttdeigen sammen men et egg, evt soyasaus, litt potetmel og det kryddere jeg liker. Svisj - burgermiddag! 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.