Gå til innhold
Hundesonen.no

*Sonens superbillige matretter*


Guest *Kat84*
 Share

Recommended Posts

16 timer siden, Margrete skrev:

Noen som har en helgrønn oppskrift på ett eller annet lettvindt og billig til en veganer? Jeg har funnet mange, men himmel og hav de tar jo evigheter å lage!

(Veganer er, om noen ikke helt vet, en som spiser kun grønnsaker og frukt. Kjøtt, fisk, melkeprodukter og egg er ikke med i den dietten)
 

Pastaen til @JeanetteH skal brukes med soyakjøtt. 

Tomatsuppen er lett å gjøre vegansk :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 timer siden, Raksha skrev:

Tomatsuppen er lett å gjøre vegansk :)

Ja, lagde i går. Smaken var det ikke noe å si på, men konsistensen, æsj! Den ble silt to ganger før vi spiste. Den føltes skilt på ett eller annet vis. Først god væske og så kom det en kornete følelse etterpå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 10. mars 2016 at 7:56 AM, Margrete skrev:

Noen som har en helgrønn oppskrift på ett eller annet lettvindt og billig til en veganer? Jeg har funnet mange, men himmel og hav de tar jo evigheter å lage!

(Veganer er, om noen ikke helt vet, en som spiser kun grønnsaker og frukt. Kjøtt, fisk, melkeprodukter og egg er ikke med i den dietten)
 

Pastaen til @JeanetteH skal brukes med soyakjøtt. 

Jeg er frelst på rødbetburger! Det er knallgodt! Hvis du bare finner et hamburgerbrød som er vegansk så er denne oppskriften en slager hos meg (og mine kjøttisvenner!):

 

:D 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Lunatic skrev:

Jeg er frelst på rødbetburger! Det er knallgodt! Hvis du bare finner et hamburgerbrød som er vegansk så er denne oppskriften en slager hos meg (og mine kjøttisvenner!):

 

:D 

Ja, jeg har noe greier som bare venter på å bli lagd, som kan minne om den der. Burgerbrød lager man selv :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Margrete skrev:

Ja, lagde i går. Smaken var det ikke noe å si på, men konsistensen, æsj! Den ble silt to ganger før vi spiste. Den føltes skilt på ett eller annet vis. Først god væske og så kom det en kornete følelse etterpå.

Åh hadde dere linser i? Reagerte ikke på konsistensen på vår, men kjørte ikke den gjennom noe stavmixer eller noe, og hadde som sagt ikke linser i. Kanskje de som gjør den rar? 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På ‎10‎.‎03‎.‎2016 at 7:56 AM, Margrete skrev:

Noen som har en helgrønn oppskrift på ett eller annet lettvindt og billig til en veganer? Jeg har funnet mange, men himmel og hav de tar jo evigheter å lage!

(Veganer er, om noen ikke helt vet, en som spiser kun grønnsaker og frukt. Kjøtt, fisk, melkeprodukter og egg er ikke med i den dietten)
 

Pastaen til @JeanetteH skal brukes med soyakjøtt. 

Wok med tofu?  Spinat,brokkoli , grønnkål,champ., ananas, mango , avocado , tofu og de grønnsaker man måtte ha for hånden. Havsalt og olivenolje. klart på noen få minutter :) 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

God tomatsuppe (ev tomatsaus til pizza eller pasta, bare redusert mengden væske)

  • 1 gul løk finhakket
  • 1 fedd hvitløk
  • 3 - 4 gulrøtter, skrelt og raspet

Surr alt dette i 1 - 2 ss olivenolje til blankt.

Tilsett

  • stangselleri, finhakket, 1 - 2 stenger etter smak.
  • Oliven, skåret i små biter (valgfritt, kan godt droppes om man ikke liker oliven).

Surr 2 - 3 minutter til. Tilsett

  • 1 liten boks tomatpure
  • 2 bokser med tomater

la dette surre 5 minutter

Tilsett deretter

  • oregano eller annet krydder, samt
  • væske. 2 - 3 dl hvis dette skal bli saus til pasta el, tilsett 1 liter, samt ev litt buljong hvis dette skal bli suppe.

Kok 15 minutter, krydre med salt, pepper. Jeg bruker stavmikser og jevner det hele. Hvis suppe koker jeg noen egg og serveres i suppa sammen med en klatt creme fraishe. Er man veganer kan det godt droppes. Serveres ev med hvitløksbrød.

 

Hummus (kan brukes til rå eller kokte grønnsaker, på brød, til pasta, whatsoever.

  • 2 bokser kikerter skylt godt av
  • 1 hvitløksfedd
  • 6 ss olivenolje
  • 3 ss sitronsaft, helst ferskpresset
  • 4 ss tahini (jeg lager selv; ta 3 dl sesamfør, hvite uten skall, rist disse på middels varme i stekepanne til det dufter sesamfrø, putt dem i en liten foodprocessor sammen med 2 ss salt og kjør til finmalt masse, tilsett deretter 3 - 5 ss olivenolje til glatt masse. Oppbevares på glass i kjøleskap, holder 2 - 3 uker)

Bland alt i food processor og kjør til passe glatt masse, ta ev av noen kikerter til pynt først.

Smak til med

  • salt og
  • finhakket persille.

Dryss over røkt paprikapulver om du ønsker. Serveres "overringlet" med litt olivenolje og pyntet med noen hele kikerter. KJempegodt (og sunt). Til og med ungene her i huset syns dette er "godteri". :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...
Guest *Kat84*

Dette høres kjempegodt ut! 
Sunt, mettende, og vegansk; For de som foretrekker slikt :)

https://coop.no/extra/tid--penger/har-du-ingen-daler-kan-du-lage-indisk-dal-til-middag/

Indisk dahl 

DETTE TRENGER DU

1 gul løk
2 fedd hvitløk
1 rød chili
Olje til steking
2-3 ts rød currypaste
1 ts gurkemeie
1 ts malt koriander
1 ts spisskummen
2 ss finrevet ingefær
2 gulrøtter
1 boks hermetiske tomater
1 boks kokosmelk
6 dl ferdig kokte røde linser, skylt
Saft av 1 lime
Eventuelt salt 

Til servering: Lime, fersk koriander, hakket rød chili, yoghurt naturell

SLIK GJØR DU

1. Surr hakket løk og knust og hakket hvitløk i litt olje i en gryte.

2. Ha i finhakket chili uten frø, currypaste, gurkemeie, malt koriander, spisskummen og revet ingefær og rør godt sammen.

3. Tilsett hermetiske tomater og kokosmelk og kok opp.

4. Ha i revet gulrot og la det småkoke i ca fem minutter. Ha i de ferdig kokte røde linsene og varm opp.

5. Smakes til med limesaft og serveres med yoghurt naturell, hakket fersk koriander og ekstra chili og limesaft om du ønsker det. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 10.3.2016 at 9:08 AM, Raksha skrev:

Åh hadde dere linser i? Reagerte ikke på konsistensen på vår, men kjørte ikke den gjennom noe stavmixer eller noe, og hadde som sagt ikke linser i. Kanskje de som gjør den rar? 

 

Har laget den tomatsuppeoppskriften flere ganger nå(uten selleri, men med mer gulrot og mer linser). Kjempegod. :) Reagerte ikke på konsistensen. Gulrot i relativt store biter. Synes det er greit med noe å tygge på selv når det er snakk om suppe. Har ikke havnet på gamlehjemmet med gebiss enda. :aww:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

57 minutter siden, Artemis skrev:

Har laget den tomatsuppeoppskriften flere ganger nå(uten selleri, men med mer gulrot og mer linser). Kjempegod. :) Reagerte ikke på konsistensen. Gulrot i relativt store biter. Synes det er greit med noe å tygge på selv når det er snakk om suppe. Har ikke havnet på gamlehjemmet med gebiss enda. :aww:

Jeg og liker litt tyggemotstand, selv i supper :D:lol:  Har enda ikke rota meg til å kjøpe linser, men har laget den et par ganger til med seleri og masse gulrot :D

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Seibiff er forøvrig veldig billig - husker ikke pris, men kjøper du blokkene så er det ikke mange kronene. Pleier å panere dem jeg da, med først mel (glutenfritt) med salt og pepper, egg og så paneringsmix (også glutenfri). Servers med kokte poteter, gulrot (kokt eller revet) og remulade og eventuelt stekt løk. Nam! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Burger er faktisk ikke så dyrt.. Kjøper en pakk kjøttdeig og noen poteter. 

Lager burgerbrødene selv, de fleste har de ingrediensene hjemme. 

Kutter poteter i båter, inn i ovnen og garnetyr. 

Kjører kjøttdeigen sammen men et egg, evt soyasaus, litt potetmel og det kryddere jeg liker. 

Svisj - burgermiddag!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det er mange måter å gjøre dette på. Og man bør definitivt ha en plan, for alenetrening fram til en hel arbeidsdag kan ta tid. Med den siste hunden vår tok det 6 mnd. Jeg var da delvis ufør, så mannen hadde ham med på kontoret de dagene jeg var på jobb. Personlig mener jeg at man bør være hjemme med valpen minimum en uke, helst to, for å bruke tid sammen, bli kjent både med hverandre og den nye hverdagen, og etablere litt rutiner, før man i det hele tatt kan starte alenetreningen gradvis. Så bruker man tiden man har, men minst et par uker med systematisk alenetrening hjelper for de fleste. Når man må tilbake på jobb er det mange muligheter. Det viktigste er å ikke pushe valpen for lenge for tidlig, da risikerer man i verste fall å få en hund som ikke tåler å være alene hjemme i det hele tatt, og det er ganske slitsomt. Hjemmekontor. Ta med hunden på jobb.  Hundepasser/hundebarnehage (NB! Vær ekstremt nøye på hundebarnehage, der trenger valpen også tilvenning, og 5 dager i uken er alt for mye. Det er MYE stimuli, stress og påvirkning på slike steder, og det bør være en god plan for hvordan hundene får nok ro i løpet av dagen. Sjekk gjerne at de som håndterer hundene til daglig, altså ikke bare daglig leder, har kursing og faktisk kunnskap om språk og adferd hos hund, å "bare være glad i hunder" er ikke nok på slike steder). Om man er flere i huset, kan man flekse på jobbtid slik at en kan dra tidlig på jobb og komme tidlig hjem, og den andre drar sent. Nabo/familie/venn som passer valpen på dagtid og etterhvert stikker innom og lufter. Omplasseringshund som er vant til å være alene hjemme, heller enn valp. Da bør man også bruke tid på å bli kjent, og starte rolig og gå forsiktig frem med alenetrening på nytt sted, men så lenge de er vant til (og komfortabel med!) å være alene så bør treningen gå ganske raskt.  
    • Jeg lurer på hvor lenge man bør ta fri fra jobb for å være hjemme med den nye valpen, dersom man ikke har mulighet for hjemmekontor? Jeg har en valpebok der det anbefales 5-6 uker, men dette er jo ikke så enkelt i praksis. Det kan sikkert variere mye når valpen er tilvendt å være alene hjemme også. Noen tips?
    • Har ikke egenerfaring, men omgåttes en håndfull whippets. Tur i typisk norsk skog er meg bekjent ikke noe nevneverdig problem. Herjer hunden i skogen kan det såklart bli en skramme her eller der uavhengig av rase, men jeg har aldri hørt at det er noe vesentlig verre med whippet. Når det gjelder munnkurv mtp. jaktlyst så vil det hindre skade og drap av byttedyr, men jagingen og stresset blir jo det samme. Hunden skal ikke jage vilt (eller tamt strengt tatt) så du bør ha tilgang til åpne og/eller inngjerdede områder som hunden kan få løpe fra seg på. 
    • Ser at det er nesten 6 år siden noen har skrevet her, men jeg prøver likevel:  Har et par spørsmål om whippet som jeg lurer på. 1) Leser her og der at det er veldig lett at de får overflatiske skader på kroppen, pga av full fart under "fri leik". Hvordan er det å kombinere tur  i typisk norsk skog med en løs whippet?  2) Whippet har jo jaktlyst. Er det mange som har erfaring med at naboens katt har fått en ublid skjebne? 3) Når det gjelder jaktlyst; er det helt "på trynet" å sette munnkurv på en whippet som skal få rase fra seg i fritt løp? Bare noen spørsmål fra en som har whippet på lista over "hunder jeg kanskje kunne tenkte med, når den hunden jeg har nå rusler til de evige jaktmarker"...
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...