Gå til innhold
Hundesonen.no

Stressa i buret


ViCa
 Share

Recommended Posts

Da vi fikk hund vennet vi henne ganske rask til å ligge i bur om natten. Det tok ikke lang tid før hun synes det var deilig å kunne legge seg i buret og sove. Klokken 09:30 stod hun som regel foran soveromsdøren og ventet på å få slippe inn i buret sitt og gikk frivilig å la seg. Vi lukket alltid buret om natten og slapp henne ut om morgene. Vi måtte som regel vekke henne om morgenen og hun var ikke spesielt ivrig etter å gå ut av buret. De få gangene hun har vært dårlig i magen har hun sagt ifra og vi har gått ut på do, for så å gå og legge oss igjen. Slik har det vært fra hun var 9 uker til hun var 1,5 år. 

Men putselig en dag rundt juletider begynte hun å pipe og stresse i buret (jeg våkner veldig lett om hun beveger seg i buret), så jeg mistenkte at hun kanskje var dårlig i magen og tok henne med ut, men hun var ikke interessert i å gå på do når vi kom ut. Det samme skjedde natten etter, og jeg gikk ut igjen for sikkerhetsskyld men det samme skjedde. Natt nummer tre ba jeg henne være stille og hun hørte etter. Men siden har det bare eskalert!! Det gikk over til at jeg måtte brøle "ti still" fordi hun praktisk talt skrek om natten. Hun er stort sett ganske lydig og skjønte at nok var nok og sluttet omsider å skrike, men istede gikk det over til pesing og kulerunde øyne. Hun var alltså tydelig veldig utilpass i buret. Jeg føler jeg har prøvd mye.. Jeg har prøvd å ignorere det, pinet meg gjennom natten mens hun peser og stresser, jeg har prøvd å bytte bur, flytte buret, skifte og vaske alt inni buret, skifte temperatur i rommet, prøvd å ha henne inntil sengen for å kose og roe, men ingen ting ser ut til å hjelpe. 

Hva kan dette komme av??!! Hvorfor har hun fått angst for å sove i bur plutselig over natten?? I og med at jeg sover ekstremt lett så burde jeg har hørt hvis de har skjedd noe spesielt der inne. For hun sover jo på samme rom som oss. 
Vi har nå gått over til å la henne ligge med buret åpent. Hun sover seg i +/- 1-2 timer etter vi har lagt oss før hun går ut og legger seg ett annet sted. Noe som for så vidt ikke gjør noe som helst. Men jeg lurer bare på hvorfor!?!

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi hadde også Uno i bur om natta i begynnelsen, men slutta så snart han sa fra når han måtte ut om natta. Vi slutta fordi han sover bedre når han selv kan bytte på liggeplasser... Jeg kan høre ham tasse rundt om natta, han veksler mellom sofaen, teppet sitt, på gulvet ved verandadøra, på teppe inne på soverommet eller klemt inn mellom nattbordet mitt og skapet. Han sover likevel godt hele natta, så jeg tror det bare er naturlig for dem å regulere temperatur og like å ha variasjon... 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Absolutt! Det er jeg helt enig i. Men jeg synes det bare er så rart at hun har gått fra å være helt "fan" av buret sitt og må nesten dras ut om morgenen til å bli helt anti-bur. Hun er veldig liten og har relativt stort bur som hun kunne ha ligget rett ut som en stjerne og fortsatt hatt god plass da..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Jonna

Pga det nå som hun er eldre og har mer pels (feks) er for varmt/for kaldt/for mykt/for hardt/for liten plass osv. Det er mange alternativ. 

Løsningen er enkelt: kjøp en hundeseng og sett buret i kjelleren ;) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, JeanetteH skrev:

Pga det nå som hun er eldre og har mer pels (feks) er for varmt/for kaldt/for mykt/for hardt/for liten plass osv. Det er mange alternativ. 

Løsningen er enkelt: kjøp en hundeseng og sett buret i kjelleren ;) 

Ja, det er planen. Hun er litt snål da. Liker å ligge under tepper, oppi kleshauger osv. Så vi får vel kjøpe en seng hun kan krype inn i og med et teppe hun kan ligge under.. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Synes jo det med en ny hund var en god ide, hvertfall med at de kan også være med.  Min har ingen hemninger her heller, så jeg må sette begrensninger- det driter ho hardt i.. Vi driver med nosework, men er ikke det beste miljøet her nede.. Synes også det er rart å ha gammel hund, det er mange begrensninger- men mye herlig også..
    • Ja, og stresser. Det er jo så mye som ikke er klart....
    • Åå så søt 🥰 Teller du ned dagene nå?
    • Det høres ut som en veldig fin ordning  Min senior kan ikke gå så lange turer lengre pga. en dårlig skulder, men samtidig har hun bare ett gir, og det går i hundre hver eneste tur. Så jeg må begrense henne veldig for at den skuldra ikke skal bli enda verre. Hun er jo en liten hund så jeg hadde håpet på å kunnen gå turer med henne i sekk, men det var hun i hvert fall ikke interessert i 🙈 Hun har også blitt fullstendig hemningsløs på sine gamle dager (et snev av demens?), så hvis jeg ikke følger med på henne hele tiden driver hun med de mest utrolige akrobatiske påfunn (som å kaste seg ned trappa), så her er det selvmordsforebygging på daglig basis... Heldigvis har vi Nosework da, som hun elsker. Det er virkelig en fantastisk aktivitet for gamle hunder, og ettersom, det er uoffisielt kan vi konkurrere selv om hun går på medisiner. Til helga skal vi på kurs i Nosework, og i juli er vi påmelding Nord-Norges første Nosework-konkurranse  Så helt dødt er det ikke her, men savner det livet vi hadde før utrolig mye. Dette er første gang jeg har gammel hund, så jeg er nok litt i sjokk over hvor begrensende det faktisk er.  Ellers luftet jeg så smått tanken på å kjøpe ny hund som kan bo hos min mor inntil videre, og hun var ikke helt fremmed for det. Den eneste innvendingen var "men hva gjør vi når jeg skal reise bort?" 😅 Hun og samboeren har hatt hund i "alle år", men nå som pensjonister ønsker de et litt friere liv uten hund. Men en hund som kan bo der, samtidig som jeg har det meste an ansvaret ellers, er kanskje ikke en helt fjern idé? 🤔
    • Hilse på Izuba. Henter i juni.)  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...