Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvordan deler dere 20 kg blokk med vom?


Malamuten
 Share

Recommended Posts

Guest *Kat84*

Skal teste å dele opp med huggjern og hammer når jeg skal dele opp siste rest av den blokka jeg har i frysen :)
Så kanskje jeg slipper å ha så mange sagblader til bajonettsaga fra nå av :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Øks og slegge har funket finfint her også - hammer og huggjern blir vel litt det samme, bare litt lettere redskap :D. Husverten jeg hadde en gang i tida, hjalp meg en gang med sag - herregud for klineri altså. Nei takke meg til øks og slegge altså :D 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Wildlife skrev:

Vi fant en metodet som funker fjell. Ikke mye gris i det hele :)

Vi har hammer og huggjern. Med litt mannskrefter der går det lekende lett på garasjegulvet. Tiner ikke noe som regel. Av og til har den ligget i bilen en time på vei hjem før vi deler opp. Med en gang tininga begynner så blir det gris. 

Fort med hammer og huggjern :) ikke problem i det hele tatt :)

Høres jo ut som noe til og med jeg kan klare! :P

Blir det mye bråk av det? Sånn mtp naboer og sånn. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei det gjør det ikke :) jeg fikk det til og med til selv i nøden. Å jeg er liten å tynn uten så mye muskelmasse. Hehe. Men var litt mer jobb når jeg gjorde det i forhold til når mannen gjorde det. 

Mtp bråk ville nok aldri noen reagert på det. Vi gidder ikke dele opp hele på en gang lengre selv om det gikk forholdsvis raskt. Er mindre bråk enn feks å dele med elektrisk vertøy eller å slå rett i gulvet med hammer :) hehe. Eneste du slår i her er jo skaftet på huggjernet:) veldig greit. 

Vi forsto ikke alt vi hadde lest om at det var så styr å grisete å dele opp. 

Men kan være lurt å legge plasten litt iver så slipper du at det fyker noen småbiter innimellom. Som forøvrog da bare er å plukke opp evt la hunden rydde opp :)

Edit: blir jo som hun over sier noe av det samme som med øks og slegge bare litt tyngre redskap. Kanskje prøver vi dette nestegang bare for å se om det funker bedre :) dpg vi har verken øks eller slegge liggende. :P får holde oss til slik vi gjør nå :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tiner den i en balje, tar på en plasthanske og måker det oppi litt store plastbokser (holder til 2 dager her i hus per stk). Pleier ta tdet i to runder, at vi først tar det ytterste laget, det er fremdeles kaldt. Så tiner det i midten, så tar vi det noen timer senere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da vi brukte 20kg blokker, testet vi litt ulike varianter, men endte på at det enkleste var å rute dem med sirkelsag (ikke aktuelt å ta inn fôr til halvtining her)

5kg pølsene, derimot, deles helt enkelt med øks og et kakk fra øks/hammer/slegge. Når prisforskjellen ikke er mer enn 600kr på 200kg, så er det veldig verdt hvor mye enklere det er å håndtere...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest *Kat84*

Nå har jeg prøvd å dele opp med hammer og hoggjern. Det var bare 6 kg igjen som var i en klump så det kan hende at det var ekstra enkelt på grunn av det. 

Men det gikk jo lett som en lek! Jeg har jo skjært litt i det med sag for å dele opp i kiloer, men ikke så mye som halvveis gjennom. Det var superenkelt å gjøre det å den måten :)

Nå gleder jeg meg nesten til torsdag når jeg skal kjøpe 20 nye kilo og dele opp! ;) 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest *Kat84*

Nå har jeg prøvd meg frem på en hel blokk, og det funket gull å bruke øks og hammer for å lage gode hakk for å dele inn i kg. For å hugge det helt løst i kilosblokker brukte jeg hoggjern og hammer, og det gikk så lett at det var nesten en drøm :)

Måling, markering, oppdeling, og pakking i poser tok 10 minutter, og det rakk ikke å tine opp! Nå er det ca 0 grader ute, så jeg gjorde det på garasjegulvet, men om man får det i frysen først og så skynder seg å dele det opp når det kommer rett ut av frysen så bør det være like enkelt på varmere dager også :) Og det er jo ikke nødvendig å ta hele blokka med en gang heller på en skikkelig varm dag :)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøpte en enkel stikksag på Jula til 150 kroner (salg), og bruker den kombinert med brekkjern. Bladet er for kort til at det skjærer gjennom hele klumpen (jeg kjøpte ferskt, satte sekken i fryseren, og da skled selvfølgelig all vomma til bunnen og frøs i en diger klump - jeg forventer at det blir lettere å skjære når 20 kilo vom ser ut som vanlig blokk...), men jeg får skjært nok til at brekkjernet løsner resten. Jeg lar vomma tine et par timer i kald kjeller, og skjærer av det jeg får plass til oppi en plastboks som står i kjøleskapet.

Det har ikke blitt noe særlig klin hittil - litt "sagmugg", men mye mindre enn når jeg har tint det nok i kjøkkenvasken til å partere i brødposer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På Mon Jan 11 2016 19:17:20 GMT+0100, *Kat84* skrev:

Nå har jeg prøvd å dele opp med hammer og hoggjern. Det var bare 6 kg igjen som var i en klump så det kan hende at det var ekstra enkelt på grunn av det. 

Men det gikk jo lett som en lek! Jeg har jo skjært litt i det med sag for å dele opp i kiloer, men ikke så mye som halvveis gjennom. Det var superenkelt å gjøre det å den måten :)

Nå gleder jeg meg nesten til torsdag når jeg skal kjøpe 20 nye kilo og dele opp! ;) 

 

 

7 timer siden, *Kat84* skrev:

Nå har jeg prøvd meg frem på en hel blokk, og det funket gull å bruke øks og hammer for å lage gode hakk for å dele inn i kg. For å hugge det helt løst i kilosblokker brukte jeg hoggjern og hammer, og det gikk så lett at det var nesten en drøm :)

Måling, markering, oppdeling, og pakking i poser tok 10 minutter, og det rakk ikke å tine opp! Nå er det ca 0 grader ute, så jeg gjorde det på garasjegulvet, men om man får det i frysen først og så skynder seg å dele det opp når det kommer rett ut av frysen så bør det være like enkelt på varmere dager også :) Og det er jo ikke nødvendig å ta hele blokka med en gang heller på en skikkelig varm dag :)

 

Så bra :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...