Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvordan deler dere 20 kg blokk med vom?


Malamuten
 Share

Recommended Posts

Guest *Kat84*

Skal teste å dele opp med huggjern og hammer når jeg skal dele opp siste rest av den blokka jeg har i frysen :)
Så kanskje jeg slipper å ha så mange sagblader til bajonettsaga fra nå av :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Øks og slegge har funket finfint her også - hammer og huggjern blir vel litt det samme, bare litt lettere redskap :D. Husverten jeg hadde en gang i tida, hjalp meg en gang med sag - herregud for klineri altså. Nei takke meg til øks og slegge altså :D 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Wildlife skrev:

Vi fant en metodet som funker fjell. Ikke mye gris i det hele :)

Vi har hammer og huggjern. Med litt mannskrefter der går det lekende lett på garasjegulvet. Tiner ikke noe som regel. Av og til har den ligget i bilen en time på vei hjem før vi deler opp. Med en gang tininga begynner så blir det gris. 

Fort med hammer og huggjern :) ikke problem i det hele tatt :)

Høres jo ut som noe til og med jeg kan klare! :P

Blir det mye bråk av det? Sånn mtp naboer og sånn. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei det gjør det ikke :) jeg fikk det til og med til selv i nøden. Å jeg er liten å tynn uten så mye muskelmasse. Hehe. Men var litt mer jobb når jeg gjorde det i forhold til når mannen gjorde det. 

Mtp bråk ville nok aldri noen reagert på det. Vi gidder ikke dele opp hele på en gang lengre selv om det gikk forholdsvis raskt. Er mindre bråk enn feks å dele med elektrisk vertøy eller å slå rett i gulvet med hammer :) hehe. Eneste du slår i her er jo skaftet på huggjernet:) veldig greit. 

Vi forsto ikke alt vi hadde lest om at det var så styr å grisete å dele opp. 

Men kan være lurt å legge plasten litt iver så slipper du at det fyker noen småbiter innimellom. Som forøvrog da bare er å plukke opp evt la hunden rydde opp :)

Edit: blir jo som hun over sier noe av det samme som med øks og slegge bare litt tyngre redskap. Kanskje prøver vi dette nestegang bare for å se om det funker bedre :) dpg vi har verken øks eller slegge liggende. :P får holde oss til slik vi gjør nå :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tiner den i en balje, tar på en plasthanske og måker det oppi litt store plastbokser (holder til 2 dager her i hus per stk). Pleier ta tdet i to runder, at vi først tar det ytterste laget, det er fremdeles kaldt. Så tiner det i midten, så tar vi det noen timer senere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da vi brukte 20kg blokker, testet vi litt ulike varianter, men endte på at det enkleste var å rute dem med sirkelsag (ikke aktuelt å ta inn fôr til halvtining her)

5kg pølsene, derimot, deles helt enkelt med øks og et kakk fra øks/hammer/slegge. Når prisforskjellen ikke er mer enn 600kr på 200kg, så er det veldig verdt hvor mye enklere det er å håndtere...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest *Kat84*

Nå har jeg prøvd å dele opp med hammer og hoggjern. Det var bare 6 kg igjen som var i en klump så det kan hende at det var ekstra enkelt på grunn av det. 

Men det gikk jo lett som en lek! Jeg har jo skjært litt i det med sag for å dele opp i kiloer, men ikke så mye som halvveis gjennom. Det var superenkelt å gjøre det å den måten :)

Nå gleder jeg meg nesten til torsdag når jeg skal kjøpe 20 nye kilo og dele opp! ;) 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest *Kat84*

Nå har jeg prøvd meg frem på en hel blokk, og det funket gull å bruke øks og hammer for å lage gode hakk for å dele inn i kg. For å hugge det helt løst i kilosblokker brukte jeg hoggjern og hammer, og det gikk så lett at det var nesten en drøm :)

Måling, markering, oppdeling, og pakking i poser tok 10 minutter, og det rakk ikke å tine opp! Nå er det ca 0 grader ute, så jeg gjorde det på garasjegulvet, men om man får det i frysen først og så skynder seg å dele det opp når det kommer rett ut av frysen så bør det være like enkelt på varmere dager også :) Og det er jo ikke nødvendig å ta hele blokka med en gang heller på en skikkelig varm dag :)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøpte en enkel stikksag på Jula til 150 kroner (salg), og bruker den kombinert med brekkjern. Bladet er for kort til at det skjærer gjennom hele klumpen (jeg kjøpte ferskt, satte sekken i fryseren, og da skled selvfølgelig all vomma til bunnen og frøs i en diger klump - jeg forventer at det blir lettere å skjære når 20 kilo vom ser ut som vanlig blokk...), men jeg får skjært nok til at brekkjernet løsner resten. Jeg lar vomma tine et par timer i kald kjeller, og skjærer av det jeg får plass til oppi en plastboks som står i kjøleskapet.

Det har ikke blitt noe særlig klin hittil - litt "sagmugg", men mye mindre enn når jeg har tint det nok i kjøkkenvasken til å partere i brødposer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På Mon Jan 11 2016 19:17:20 GMT+0100, *Kat84* skrev:

Nå har jeg prøvd å dele opp med hammer og hoggjern. Det var bare 6 kg igjen som var i en klump så det kan hende at det var ekstra enkelt på grunn av det. 

Men det gikk jo lett som en lek! Jeg har jo skjært litt i det med sag for å dele opp i kiloer, men ikke så mye som halvveis gjennom. Det var superenkelt å gjøre det å den måten :)

Nå gleder jeg meg nesten til torsdag når jeg skal kjøpe 20 nye kilo og dele opp! ;) 

 

 

7 timer siden, *Kat84* skrev:

Nå har jeg prøvd meg frem på en hel blokk, og det funket gull å bruke øks og hammer for å lage gode hakk for å dele inn i kg. For å hugge det helt løst i kilosblokker brukte jeg hoggjern og hammer, og det gikk så lett at det var nesten en drøm :)

Måling, markering, oppdeling, og pakking i poser tok 10 minutter, og det rakk ikke å tine opp! Nå er det ca 0 grader ute, så jeg gjorde det på garasjegulvet, men om man får det i frysen først og så skynder seg å dele det opp når det kommer rett ut av frysen så bør det være like enkelt på varmere dager også :) Og det er jo ikke nødvendig å ta hele blokka med en gang heller på en skikkelig varm dag :)

 

Så bra :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Helst vil vi jo at de ikke skal oppleve noe vondt i det hele tatt, men det er vanskelig. Jeg tenker det viktigste er om hun, og du, kan leve med det ubehaget som blokkeringen gir. Hvis ikke tenker jeg at risikoen ved operasjon kan være verdt det. Det er ikke en sykdom å være gammel, men det gjør jo at alle plager blir verre og mer risikable både å ha og gjøre noe med, som oftest. Jeg håpet selv i det lengste at det skulle enten bli akutt alvorlig eller at de bare skulle sovne hos meg, men til slutt måtte jeg jo ta den vanskelige avgjørelsen for begge to. Likevel er jeg trygg på at det var riktig tidspunkt for begge. Jeg tror at du også har nok innsikt til at du vet når det er på tide, selv om det er en prosess på vei dit. Håper dere får litt mer avklaring denne uken.
    • Tusen takk Dette er første gang jeg har gammel hund, og jeg synes det er kjempevanskelig å vurdere livskvalitet. Hun er jo helt klart ikke den samme hunden hun var som ung, men jeg tror ikke hun har det så forferdelig at hun selv ville valgt døden over det livet hun lever nå. Samtidig er hun jo på et punkt der noe som egentlig bare er en bagatell potensielt kan bli en dødsdom, fordi hun ikke kan dopes ned. Man sitter jo her i en umulig situasjon der ingen av alternativene egentlig er noe alternativ... Vi skal tilbake til veterinæren på torsdag for å ta en ny ultralyd av hjertet, så får vi se hva dommen blir da.
    • Håper det gikk bra. Trist at hunder eldes og får helseplager. De skulle vart evig, sunne og friske. Folk har så ulike syn på hunders ubehag ifbm aldring. Noen mener det er dyremishandling å la en hund ha noen aldersdomsplager i det hele tatt, og avliver tidlig for å la hunden slippe. Andre mener det er grotesk å ikke la det (ofte) kjæreste familiemedlemmet få fullføre livsløpet naturlig. Jeg vet ikke hvor på den skalaen du befinner deg, så jeg vet ikke hva jeg skal si eller ikke si for comfort ang. evt. narkose.  Håper det går bra med dere ❤️
    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...