Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva er det dem driver med?


froeken
 Share

Recommended Posts

Hei, 

Jeg er litt usikker om hva hundene i huset synes om hverandre. Storhunden er litt over to år, veldig snill, valpen vår er 9 uker gammel. Vi bør i utleiedelen av et hus, og oppe bor det nevnte tispa. Det er en dør i gangen som kan åpnes for å komme seg opp eller ned.

Når vi slipper dem sammen i huset blir valpen jo veldig gira på å leke (vel, det blir hun forsåvidt uansett hvor). Den eldre tispa er ikke alltid helt med på det, men når hun er i humør raser og herjer dem litt. Men senest i dag var hun altså ikke i humør. Valpen hoppet og knasket på henne, mens hun ignorerte det for det meste. Etter hvert la hun labben på valpen, helt rolig ellers og ingen av dem laget noe lyd. Valpen la litt på rygg/siden og gikk tilbake til litt mer forsiktig angrep etter hvert.

Nå har jeg forstått det slik at dette er ganske heftig demping (type når alt annet feiler), og etter et par forsøk til sendte jeg tispa tilbake til sin del av huset med en godis og stengte døra. Noen mener også at Flatcoaten bruker dette i lek, men siden hun var såpass passiv tipper jeg på demping. 

Jeg er litt redd at det skal smelle når valpelisensen går ut, hun har heller aldri satt valpen på plass (griseører vil hun ikke dele, men hun godtar når valpen stjeler tyggebein og leker). Hun virker nesten litt hjelpeløs med valpen, så snill er hun for det meste ?

Hva mener dere, er det noe som valpen vil skjønne når det skjer, eller bør vi forhindre/avbryte det når det skjer og ta dem fra hverandre? 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

58 minutes ago, Malamuten said:

Det høres ikke faretruende ut i det hele tatt. Kanskje kommer den voksne til å si ifra hardere etterhvert som valpen blir eldre, men det betyr ikke at det kommer til å smelle. :) 

Da blir jeg i hvert fall litt lettet. Som sagt er Flat'n veeeldig snill med valpen, men hun er ikke den best sosialiserte hunden akkurat og det gjør meg litt usikker mtp. oppførselen hennes. Hun er også veldig "awkward" i hundeparken ?

Valpen er i tillegg  veldig trygg på seg selv og har virkelig bein i nesen, så det blir spennende å se hvordan det utvikler seg når hun blir større ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Malledamen her hjemme er veldig rar med andre hunder og sier ifra ganske hardt når hun har et problem. "Valpen" som ikke er så liten lengre er veldig bus, plagsom som bare det og lærer sent, hun får seg noen karameller støtt og stadig, men de har hun som regel fortjent og det er ikke noe bråk/slossing eller noe alvorlig mellom dem. Stort sett er de gode venner. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høres normalt ut, og det er jo sånn det skal gjøres. En flink voksen hund vil dempe og dempe og dempe til den store gullmedalje, også rundt ordentlig pøblete valper som ikke ser ut til å skjønne signalene. Det er heller ikke sånn at valpelisensen er der på torsdag og blir borte på fredag. Den voksne hunden vil gradvis bli tydeligere i språket, og den lille vil få utallige sjangser til å lære at nok er nok, helt uten at det smeller.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Så herlig at ferien din har begynt, og at du og hunden din skal nyte den sammen! Det høres ut som dere kommer til å få masse kvalitetstid sammen, noe som er så viktig. Når det gjelder naboene og hundevennen din, det er jo flott at de har så mye tillit til deg, men jeg skjønner godt at du ikke vil overta flere hunder! Det er jo en stor forpliktelse, og det er viktig å kjenne sine egne grenser. Håper dere får en fantastisk ferie sammen, du og hunden din! ❤️
    • Odin var også dement mot slutten, og det var tøft. Han hadde ikke samme uroen, han var bare forvirret, og ville være inntil oss hele tiden (nok en kombinasjon av døvhet/blindhet også). Vi fikk Eldepryl hos Renate Nydal, det hjalp litt en stund på uroen, men ikke store forandringer. Kan være verdt forsøket.
    • Du kan ta pulsen ved å kjenne på blodåren som går ned på innsiden av låret.
    • Frøkna her begynner å bli dement, og det er utrolig vanskelig å forholde seg til. Så snart det er "dødtid" hjemme begynner hun enten å vandre frem og tilbake, eller å gå i ring. Hvis jeg avbryter henne og tar henne med ut på tur eller trening "våkner" hun og er seg selv igjen, men hun må altså ha mental input hele tiden for å ikke gå inn i disse tvangshandlingene. Jeg antar at det i stor grad skyldes kjedsomhet og uro, men ettersom hun har en ødelagt skulder er det ikke mulig å gå lange turer med henne heller. Lite fysisk aktivitet bidrar helt sikkert til problemet. Hun går på Karsivan, men synes ikke det hjelper så veldig. Det er ikke noe særlig til livskvalitet sånn som hun har det nå, men jeg kan jo ikke underholde henne konstant. Er det noen som har hatt dement hund som har noen tips til hva jeg kan gjøre for henne? Andre typer medisiner som hjelper?
    • Jeg vet ikke hvordan det skilles mellom de ulike dachsrasene, men avlsrådet i raseklubben vil kunne hjelpe deg med dette. Jeg ser ingen grunn til at det skulle bli komplikasjoner hvis begge er friske, men det er mange andre hensyn å ta før man velger å avle, så ta kontakt med avlsrådet og be om hjelp der.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...