Gå til innhold
Hundesonen.no

Ønsker hilse på miniatyr bullterrier østlandet


Orca
 Share

Recommended Posts

Hei! Det er ikke noen her som bor på Østlandet/Osloområdet? Min søster har alltid ønsket seg en bullterrier, og i første omgang en miniatyr. Men verken jeg eller henne har egentlig truffet en miniatyrbulle i virkeligheten. For meg så ser miniatyren litt lettere og mindre ekstrem ut, derfor pusher jeg litt på at hun bør få seg det :P Pluss at jeg tror for henne det er mer praktisk med liten. Hun er jo enig og da. Men stemmer det, at miniatyren generelt er mindre ekstrem? Når jeg møter en vanlig bullterrier, synes jeg sjelden de er spesielt fine, mange ser så fryktelig ekstreme ut med hodet og ofte ganske tjukke så de minner litt om en hvit gris. Men de bildene jeg har sett av en del minatyrer, spesielt fine Neville her inne og bilder fra kennelen Puddifoot, så der jo de helt herlige ut. Jeg følger også en instagramkonto med en minibulle som ser helskjønn ut. Men har aldri møtt en miniatyr i virkeligheten. 


Har du eller kjenner noen med en minatyrbulle i Osloområdet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi bor på Østlandet, men 40 minutter nord for Oslo. Oppdretteren til min bor på Notodden. Ellers pleier det alltid være noen på utstilling, så ta dere en tur dit :) 

Miniene er som regel mindre ekstreme ja. Veldig fornøyd med valget mitt i allefall. Litt mer håndterlig med et stabeist på 17 kg enn 35+ :P

Endret av TullBull
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Minibull er en av få hunder som står på "småhund" listen min faktisk. Hvordan er det egentlig med helsen, er det mye allergi? Andre ting?

Hvis det er noe, så er det gjerne hudrelatert/allergi ja, men er man litt nøye med oppdretter så er det ikke umulig å få en frisk hund :) 

Det jeg ville passet litt på (etter det opplagte som helse og gemytt) er tennene også. Smal underkjeve/trange hjørnetenner er vanligere enn jeg var klar over da jeg kjøpte min. Bajas hadde litt trange hjørnetenner som valp, men det ordnet seg heldigvis av seg selv på han. Kjedelig å bruke masse tid og penger på å evnt måtte sette på regulering.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg må bare kommentere noe her, TS. Minibullens standard er eksakt den samme som standardbullens, bare mindre. Med tanke på at du nevner at den er "mindre ekstrem". En korrekt minibull skal være nettopp det, en miniatyrutgave av bull terrieren :)

Endret av Emilie
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg må bare kommentere noe her, TS. Minibullens standard er eksakt den samme som standardbullens, bare mindre. Med tanke på at du nevner at den er "mindre ekstrem". En korrekt minibull skal være nettopp det, en miniatyrutgave av bull terrieren :)

Men de SER likevel litt annerledes ut! Kanskje fordi de i stor versjon på en måte blir mer tydelige? At en større kropp får mer "grisepreg"? At øynene på en stor blir mindre og den sa ser mer ekstrem ut? 

Det er bare så rart. For jeg liker bullterriere godt, og bildene fra miniatyrkennelen Puddifoot feks, syns jeg alle ser kjempefine ut. Men en jeg traff ifjor syns jeg ikke var fin i det hele tatt, en standard. Føler de standardene jeg har sett har eenda mer buet hode, mens miniatyrene ser litt rettere ut, selvom de har den karakteristiske hodeformen. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg må bare kommentere noe her, TS. Minibullens standard er eksakt den samme som standardbullens, bare mindre. Med tanke på at du nevner at den er "mindre ekstrem". En korrekt minibull skal være nettopp det, en miniatyrutgave av bull terrieren :)

Skal være ja, men jeg tror jeg skjønner hva trådstarter mener. Jeg er personlig glad for at miniene ikke er helt "der" enda.

Rase-entusiast til tross, så synes jeg mange av standard-bullene har blitt for ekstreme. For meg er en pen bull terrier en hund med rene fine linjer i alle retninger, ikke en tønne med en svær utvekst i panna.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...