Gå til innhold
Hundesonen.no

hjelp det stinker urin her!


Gjest
 Share

Recommended Posts

Kak du ikke vaske teppet? Eller er det heldekkende teppe? Kan være greit å bare fjerne tepper som er mulige å fjerne i valpetiden :)

Ellers er eddik genialt når det gjelder å fjerne lukt, så ville prøvd det. Tynn ut og hell/spray på flekkene. Eddikklukten forsvinner når det er tørt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

han var flink den første uken, brukte tissematter. Men nå så har han tisset på teppet et par ganger. og det stinker!! Varmen gjør at det stinker enda mer.

Jeg HATER eddik, så det er siste utvei. Kaster opp av lukten, jeg takler det bare ikke.

Skal vaske over gulvene med eddik blanding i morgen, også gå over med grønnsåpe, for å få fjerner eddik lukten.

Men det å spray det på matten og ikke få fjernet eddik lukten, aldri i livet!

Men de har jo en slik urine off spray. De påstår det skal funke, noen som har prøvd det? 80kr for en liten flaske...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eddiklukten går vekk med en gang overflaten er tørr. Jeg er også svært sensitiv til den lukten, men det er altså helt unødvendig å vaske over for å fjerne lukten, den forsvinner av seg selv med en gang overflaten er tørr. I tillegg er eddik også bra i forhold til bakterier.

Ene hunden tisset i sengen vår en gang. Da vasket vi overmadrassen for hånd (den delen det var tisset på). Først med såpe og da såpen var skylt ut tømte vi flere bøtter med eddikkvann over flekken. Det tok sin tid før det ble tørt, men all lukten (både urin og eddik ;)) forsvant :)

Det er veldig vanlig at valper tisser på myke ting. Jeg ville fjernet teppene (om det var mulig) slik at ikke valpen får en uvane.

Get-off kan du bruke, men det kan misfarge noen stoffer. Så prøv på et lite stykke først :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ok.... Problemet er at jeg kan ikke fjerne teppet, for sofaen skraper opp gulvet, jeg leier.

må prøv eddik i morgen, og om det ikke funker så må jeg enten hive teppet, eller prøve get off sprayen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Know the feeling om eddik, bruker å brekke meg bare jeg går forbi noen som har sprayet uteområdene.... Men det fungerer som f*** til å fjerne lukt så anbefaler deg å sette en klesklype over nesen og go for it... :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ok.... Problemet er at jeg kan ikke fjerne teppet, for sofaen skraper opp gulvet, jeg leier.

må prøv eddik i morgen, og om det ikke funker så må jeg enten hive teppet, eller prøve get off sprayen

Fjern teppet og fest møbelknotter/filtbiter under sofaebeinene ...

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men de har jo en slik urine off spray. De påstår det skal funke, noen som har prøvd det? 80kr for en liten flaske...

Jeg har brukt urine off tidligere (før jeg oppdaga hvor genialt eddik er, har ikke problemer med lukta). Ingen problemer med misfarging eller noe slikt. Den gjorde også at hannhund slutta å markere på samme steder siden pisslukta endelig forsvant skikkelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fjern teppet og fest møbelknotter/filtbiter under sofaebeinene ...

Dette, helt klart! Med valp så gjelder det å finne løsninger, noen ganger ganske alternative løsninger, og gjøre det så enkelt for dere selv. Jeg har måtte bygge inn en helt ny sofa som valpen var litt for glad i å gnage på, så i et halvt år var sidene på sofaen dekket av hobbyplater i furu. Lekkert!

Det høres ut som litt av en jobb å skulle fjerne teppet under sofaen og sette møbelbrikker eller små stoffbiter der i stedet, men valper er ofte ikke stuerene før de er 4-6 mnd, og de foretrekker å tisse på absorberende overflater som tepper, så det kommer garantert til å bli flere uhell der med mindre dere fjerner teppet, eller hindrer valpen tilgang til steder i huset som har tepper. Teppegulv som ikke kan fjernes er som regel lurt å avgrense til valpen blir stueren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du må jo bare fjerne teppet, og evt bruke møbelknotter på sofa og bord. Uten å få ut teppet for en skikkelig rens, blir det ikke rent uansett, og valpen vil fortsette å tisse der... Æsj!

Helt klart. Teppet må vaskes skikkelig eller kastes. Vaskes det for hånd kan det gjøres slik jeg beskrev med overmadrassen, men det enkleste er helt klart å sende til rens.

Det går ikke an å ha valper og tepper altså, i alle fall min erfaring. Teppene kommer på plass når valpen er husren med god margin, eller så hadde jeg avgrenset plassen slik at valpen ikke kunne oppholde seg på teppe. :)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Bruk kode "alrute15" for å få 15% rabatt på ruta, rutebånd, blindspots og targets hos Drammen Hundepark. Gyldig til 15. oktober 2024 https://www.nettbutikk.drammenhundepark.no/categories/rute
    • Hei, er det noen som vet hva reglene er for å stille kirurgisk kastrert hannhund i utlandet er, eller hvor man kan finne slik informasjon? Jeg vet at NKK tillater å stille kastrert hannhund dersom det er gjort av medisinske årsaker og hvis man kan fremvise attest for at hunden hadde to normale testikler før kastrering. Men gjelder dette også hvis man ønsker å stille hunden for eksempel i Sverige, Finland, Frankrike etc? Eller har alle land ulike regler? Noen som eventuelt vet hvilke land som godkjenner det eller land som ikke tillater å stille kastrert hund (uansett om det er gjort av medisinske årsaker?😊
    • Hvis hun fortsatt bruker samme metodene er det jo "bare" å anmelde igjen. Ellers ville jeg sendt formelle henvendelser til klubben og NKK.
    • Jeg klagde på dette hos NKK inne på FB da det kom opp at de lot henne holde på. Det ble slettet og jeg fikk "mute" for en tid. Skremmende holdning. jeg kjenner personen fra hestemiljøet helt tilbake til 1988  da jeg kommer fra og har bodd 3 il fra hennes hjemsted. Kjenner og tilk henne fra hund selv om jeg har hatt nada med henne å gjøre.. jeg anbefaler at dere går inn og leser de grusomme sms som ble sendt mellom henne som eier og driver av kennelen - og de to ansatte..saken er mye verre enn det virker i media. Mangelen på respekt og empati er hårreisende.  Hun skal og ha blitt dømt for vold mot menneske og er kjent i området for å være "feisty". hvis man kan si det sånn.. sier ikke mer om  saken.. men rapporter og boikott.. Den som blir direkte berørt må være flink å si i fra.. Kanskje det er på tide at NOAH kommer på banen??
    • Skriv litt fort her men veit at mensen er noe kvinner har å ikke hunder. Men trudde du klarte å slå 2 fluer sammen ✨️ Vi har fikset alt å funnet ut av alt så går det ikke Ann å slette innholde heller  Så andre som sere dette så all good ok8 vi fant ut av problemet 😄
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...