Gå til innhold
Hundesonen.no

Helt tett Norgesglass


Ingvild
 Share

Recommended Posts

Jeg lagde kirsebærlikør på et stort Norgesglass i går. Glasset må snus en gang i blant for å sikre at sukkeret blander seg og blir oppløst. Så før i dag snudde jeg glasset på hodet, og da innså jeg at det er jo ikke helt tett. Har prøvd to ganger nå å vaske og tørke helt både kanten på glasset og lokket (dvs strikken, glasslokket og skrulokket), men det er fremdeles ikke helt tett - det renner litt kirsebærlikør ut. Og det er jo ikke noe særlig! Både mtp at det bør være helt tett for konserveringens del, men ikke minst fordi glasset må stå på hodet en del og da er det litt dumt at likøren renner ut.

Så da lurer jeg på om noen har peiling på triks eller tips for å få et Norgesglass helt tett? Kan det for eksempel hende at strikken begynner å bli litt slarkete og at jeg bør kjøpe ny? (Hvor får jeg i så fall kjøpt det?)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har bare ett glass her på Østlandet, så blir liksom dette eller ingenting. Hadde vært kjekt å finne strikk i butikk framfor å bestille fra dansk nettbutikk, egentlig. Litt googling sier meg at det bør være mulig å få tak i på Jernia, så da skal jeg se om jeg ikke finner noe der først i alle fall. :) I mellomtiden har jeg satt på litt plastfolie for å få det som tett som mulig. Det er vel kanskje ikke krise mtp konserveringa sammenlignet med syltetøy/saft - 60% sprit gjør jo noe med prosessen. Men jeg må jo få snudd dette glasset etterhvert.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har bare ett glass her på Østlandet, så blir liksom dette eller ingenting. Hadde vært kjekt å finne strikk i butikk framfor å bestille fra dansk nettbutikk, egentlig. Litt googling sier meg at det bør være mulig å få tak i på Jernia, så da skal jeg se om jeg ikke finner noe der først i alle fall. :) I mellomtiden har jeg satt på litt plastfolie for å få det som tett som mulig. Det er vel kanskje ikke krise mtp konserveringa sammenlignet med syltetøy/saft - 60% sprit gjør jo noe med prosessen. Men jeg må jo få snudd dette glasset etterhvert.

Jeg vil tro spriten konserverer rimelig bra ja :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøpte strikk i dag, Jernia hadde. :) Men det er fremdeles ikke tett! :hmm: Tok av lokket, skylte det og tørket av kanten på glasset, og satte det deretter på igjen med ny strikk. Snudde glasset på hodet med en gang, og da rant det altså fremdeles ut. Det skal da ikke være så hokus pokus å få satt på lokket riktig? :icon_confused: Bør jeg vente litt før jeg snur glasset så det får bygget seg opp vakuum eller et eller annet? (Nei, jeg er ikke så god i fysikk.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Sikkert dumt spørsmål, men har du riktig rekkefølge? Sett ovenfra: metall, glass, strikk. Sikker på at glassplaten er riktig str? Det skal være tett selv om det er kaldt innhold.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sikkert dumt spørsmål, men har du riktig rekkefølge? Sett ovenfra: metall, glass, strikk. Sikker på at glassplaten er riktig str? Det skal være tett selv om det er kaldt innhold.

Ja, først strikk, så glassplate og så metallring utenpå. Morfar har lagd kirsebærlikør på samme glasset flere ganger tidligere og har jo måttet snu glasset da, så glassplaten burde jo være riktig størrelse. (Er ikke det uansett ganske standard på Norgesglass?)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

 

Ja, først strikk, så glassplate og så metallring utenpå. Morfar har lagd kirsebærlikør på samme glasset flere ganger tidligere og har jo måttet snu glasset da, så glassplaten burde jo være riktig størrelse. (Er ikke det uansett ganske standard på Norgesglass?)

Jo men jeg har opplevd at glassplaten til norgesglass laget ved Christiania glassverk er en mm mindre enn platen laget ved Drammen glassverk, så plate og glass må være fra samme produsent. Men siden dette har vært brukt tidligere burde det ikke vært et problem. Skrur du godt nok til da? Det var en problemstilling jeg ikke har opplevd på de 15 årene jeg har syltet ihvertfall. Da har det kun vært dårlig strikk.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jo men jeg har opplevd at glassplaten til norgesglass laget ved Christiania glassverk er en mm mindre enn platen laget ved Drammen glassverk, så plate og glass må være fra samme produsent. Men siden dette har vært brukt tidligere burde det ikke vært et problem. Skrur du godt nok til da? Det var en problemstilling jeg ikke har opplevd på de 15 årene jeg har syltet ihvertfall. Da har det kun vært dårlig strikk.

Akkurat! Glasset er fra Drammen, men lokket vet jeg ikke. Skrudde opp for forhåpentligvis siste gang nå og satte på et strikk til. Skrudde igjen (skrur såpass hardt at jeg sliter med å få opp glasset igjen), satte glasset på hodet og foreløpig har det ikke rent ut noe. Så da satser vi på at det er i orden nå så det blir god likør til jul! :D

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...