Gå til innhold
Hundesonen.no

Valpen knurrer


Puera
 Share

Recommended Posts

Heisann! :) Jeg har en valp på 10 uker nå som knurrer på oss når hun er veldig gira og har tatt noe hun ikke har lov til (klær, sko osv). Skal vi ta dette fra henne og lære henne NEI, eller skal vi bruke byttemetoden? Prøver å rydde unna det meste så hun ikke skal få tak i sånt men det hender hun finner noe innimellom, og da knurrer hun mot oss når vi prøver å få det tilbake :hmm:

Takker for svar :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På en så liten valp ville jeg brukt avledning. Lokk hunden bort med en leke eller godis og så når hunden har gått bort kan du ta å rydde vekk tingen. Ikke lag noe stor sak av det. Og så kan dere videre fremover trene på bytting med godbiter og leker og kos med hunden når den holder på med ting. Bare oppfør deg som om at det en helt naturlig ting. :) ikke la deg skremme eller trekk deg unna knurringen. Da lærer hunden at det funker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Husk at ikke all knurring er av negativ betydning osgå, feks bruker mange hunder knurring i lek. At hun knurrer når hun har tatt noe er sikkert et forsøk på å få beholde det, men når hun er gira så er det antagelig ikke samme type mening bak knurringen vil jeg tro.

Jeg er litt delt på det der med ressursforsvar, det kommer jo litt an på hunden og det kommer litt an på dere. Gjør man det feil så kan man jo i verste fall ende opp med å forsterke ressursforsvaret. Personlig hadde jeg nok tatt "korrigeringsmetoden" på en valp hvor jeg hadde fått muligheten til å ta det evt problemet helt ved roten første gang jeg opplever det også selvsagt passet på at man gjør bytter eller fratagelse litt mer lystbetont senere så lenge hunden ikke knurrer eller forsøker å forsvare byttet sitt på den måten. Viss man alltid bare kommer inn med en streng holdning å røsker fra dem byttet så kan man jo trigge mer forsvar også.

Etterhvert som de vokser og lærer så er det veldig nyttig å lære inn en god slipp-kommando (det kan man jo gjerne begynne med så tidlig som mulig) for om hunden slipper byttet og man kan ta det derfra så blir det mye mindre konflikt mellom dere og hunden. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har brukt byttelek og jobba inn en slippkommando på det viset. Sånn unngår jeg konflikt og jeg unngår å få en hund som stikker hvis jeg kommer i mot og skal ta fra den det den har tatt :)

Nei-kommando trenes inn separat med å stoppe valpen mot noe den har lyst på (jeg holder igjen i båndet eller halsbåndet) og så belønner jeg når den slutter å trekke mot det jeg har lagt fram. Etterhvert skal hunden snu seg når den hører nei kommando og få en ny kommando før jeg belønner og deretter få den over på andre tanker. :)

Synes det er veldig fint at dere rydder unna. Da er det mye enklere å ta ting fram igjen etterhvert som hunden blir større og får mer erfaring :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg vet ikke hvordan det skilles mellom de ulike dachsrasene, men avlsrådet i raseklubben vil kunne hjelpe deg med dette. Jeg ser ingen grunn til at det skulle bli komplikasjoner hvis begge er friske, men det er mange andre hensyn å ta før man velger å avle, så ta kontakt med avlsrådet og be om hjelp der.
    • Hei, Av ren nyskjerrighet kan man blande en tispe kanindachs med en hann dvergdachs dersom begge er friske og har ingen skjulte sykdommer?    Vil det oppstå komplikasjoner eller hvordan er det? Si hun blir max 5 kg og han blir max 7,5 kg
    • Første feil var av oppdretter å selge valpen til deg når du har sagt at du vil ha en hund til utstilling. En annen feil var av deg å faktisk ta med deg valpen når du fikk en valp med underbitt og veterinærattest med dette påpekt. Jeg forstår at det er vanskelig når man står der, har betalt på forhånd og reist langt. Men det gjør såklart problemet vanskeligere nå. Når det er sagt må hunder med feil og mangler også ha hjem, og det er mange som ikke synes det er viktig. Vi ville gjerne ha en ridgeback uten ridge for eksempel (men endte av ulike grunner ikke opp med det). Men såklart ikke til folk som skal stille ut for eksempel. Og noen oppdrettere er uærlige og utnytter uerfarne kjøpere, men det er nok ikke vanlig som sådan. Det som er viktig, og som alle som spør her på forumet om råd blir anbefalt, er å gjøre gode undersøkelser på forhånd om helse både hos rasen de skal ha, linjene de skal ha fra, og oppdretter. I forhold til kjøpsloven er valpen en ting, en vare, og følger de reglene som gjelder kjøpt og salg mellom privatpersoner. Om du har fått en vare med feil så har du rett til å levere den tilbake eller få en prisreduksjon. Ellers er det dessverre ikke så mye å gjøre. Du kan jo fortsatt stille ut hunden, men du kan kanskje ikke forvente å få championat eller førstepremier.  
    • Er det flere her som også har blitt lurt av dette til dere som kjøpte valp som var ca. 4 måneder? Hadde skjønt det mere om valpen var 2 måneder men valpen fikk også kommentert underbitt da fra vetrinæren. Bare spør fordi er redd det er vanlig praksis å gjøre sånn.
    • Tennene til valpen står hulter til bulter så lurer på hvordan dette skal gå fremover. Men hun er skikkelig underbitt. Er bare så lei meg for at oppdretteren lurte meg helt siden får ikke stilt hun ut.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...