Jump to content
Hundesonen.no

Hvilke adferder slå ned på, når tisper har løpetid. Og kan den komme plutselig.


PrimaDonna
 Share

Recommended Posts

I går morges lekte hannen 14 mnd i bakhagen med tispen, og merket det ble så stille. Kikket ut vinduet og der står hun med hale pent brettet til side, og han iferd å buksere seg oppå. De har heldigvis ikke vært sammen uten oppsyn.

Kan tipser få løpetid plutselig uten at en merker noe på hann eller tispe i forkant? Fjerde løpetid var ventet mars/april, men det kan jo komme tidligere. Det har ikke vært blod som jeg har sett. Ikke ekstra slikking bak. Hun pleier ikke akseptere at noen forsøker klatre opp på henne i utide. Har jo skjedd fra bla vår egen hann når han er overspilt. Glemmer aldri en annen unghann som prøvde altså, fy så sint hun var.

Jeg har ikke merket noe på vår. Ved ettertanke kan jeg ha oversett adferd fra tispen. Attityden overfor fremmede hanner vi har møtt når hun er løs på turer, men de har vært i bånd. Og har slått det fra meg siden vi ikke merker noe på egen hann, samt det ikke har vært blod.

Og utover det, den kommer før eller senere: Hvilke krav stiller dere til fyrrig tispeoppførsel. Hva setter dere grenser for? Nå har jeg to unge som vokser opp her fra de er små. Og kan bruke anledningen og få trent inn ønsket adferd.

Link to comment
Share on other sites

Jeg stopper den ene tispa her som er en flørter om hun begynner å skal fri til hanhunden, for han blir jo seriøst forstyrret. Ellers er det ikke så mye å gjøre med tispa, det er liksom hanhunden det må kjeftes på. :P Han får ikke lov å henge i rumpa på de når de har løpetid, han får ikke lov å flørte-leke, og han får ikke lov til å slikke i seg tispe-tiss. Meningsløst stress slår vi også ned på og ber han om å legge seg.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Skal nok bli mer dreven på det med tisper etterhvert altså. Tror hun merker ugleblikk på seg nå. Takk for tips om hanner også! Snusing på løpetiss har jeg ikke slått ned på. Godt tips (egentlig selvsagt når en tenker over det).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Nei, jeg begrenser ikke pga. vaksinasjon. De hunder vi omgås er generelt både vaksinerte og friske, og det er de mine får hilse på i den perioden fordi jeg vil at de skal ha trygge, fine hundemøter. Tilfeldige andre hunder for de øve på å ikke bry seg med. Smitte i miljø tenker jeg lite på, da vi bor avsides og ikke bruker hundeparker ol. Valpekurs liker jeg vente med en måned eller to, slik at de er gamle nok til å trene gode økter og holde ut et helt kurs  
  • Sosialiseringsvinduet er frem til 12 uker sies det, selv om dette ikke stemmer helt så er det fortsatt veldig viktig å utsette valpen for det hen skal senere også, men i kontrollerte former. Både å fysisk møte andre trygge hunder for å utvikle språk og lære grenser, samt lære at man ikke skal hilse på alle hunder man møter på er viktig. Mange valper vaksineres før levering også, det har hvertfall de jeg har hatt vært selv om praksisen varierer litt. 
  • Vi har brukt Dog Breeding Science i Australia for å teste for ILM (Intestinal lipid malabsorption). Betalte rundt 400 kr og sendte spyttprøve.  De har utviklet en test for kelpier på denne sykdommen. Finnes visst og noen i Tyskland som har tatt utgangspunkt i testen som ble utviklet i Australia eller noe slikt, men vi brukte den i Australia da oppdretter tipset om den.  Fikk e-post om at hvis vi ønsket å teste noe mer så kunne de bruke prøvene til å teste i en kort periode. Ble litt nysgjerrig på fargetesting ettersom jeg håper han har arvet faren sin shaded/ghost tan farge. Men jeg vet ikke hvor mye svaret hadde gitt meg, jeg kan og bare vente å se hva han blir. Foreløpig tydelige antygdninger til at han vil bli shaded/ghost tan 😄
  • Jeg ville nok tenkt over hvorvidt hundene vi omgikkes var vaksinerte og friske, og ikke la valpen hilse på tilfeldige fremmede hunder. Jeg ville definitivt ikke oppsøkt hundeparker, f.eks. Men ellers tenker jeg at det er relativt trygt her i Norge så lenge man tenker seg litt om.
  • Nei. Jeg tenkte ingenting på begrensninger rundt andre hunder før 12 ukers vaksinen. Tilfeldigvis tok vi vaksine samme dag som valpekurset skulle ha første dag hvor valpene var med. Men jeg ville ikke latt det begrense meg heller.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...