Jump to content
Hundesonen.no

Hjelp til tolking av regelverk


SiriEveline
 Share

Recommended Posts

Jeg trenger litt hjelp til å tolke regelverket for apport i NRH sin appellprøve. Den ser slik ut:

3.2.5. Apportering Apporteringen gjennomføres to ganger ved at apporten kastes eller legges ut. Hundeføreren velger om øvelsen skal gjennomføres med gjenstander eller apportbukk. Dommeren velger ut apportgjenstanden og kan velge å bruke egen eller andres gjenstand eller apportbukk. Det skal ikke benyttes apportgjenstand av metall. Hunden skal være i utgangsstilling, mens hundeføreren kan kaste eller legge ut apporten ca. 15 m foran hunden. På hundeførerens kommando, når dommeren gir tegn til det, skal hunden springe raskeste vei ut til apporten, plukke den opp og returnere til hundeføreren med den. Når hunden har returnert skal apporten avleveres til hundeføreren på tegn fra dommeren.

3.2.5.1. Dommerveiledning En hund som tygger kraftig på en eller begge gjenstander skal underkjennes (med kraftig tygging menes når det er kraftige bitemerker i gjenstanden eller at gjenstanden ødelegges). En hund som slipper én skal underkjennes. For øvrig må dommeren vurdere om helhetsbildet er tilstrekkelig til å bestå. Dette innebærer at små uregelmessigheter i gjennomføringen av den ene apporteringen, kan oppveies av en god gjennomføring av den andre apporteringen.

Det jeg egentlig lurer på er om jeg kan kreve å bruke apportbukk på begge apportene.

Link to comment
Share on other sites

Supert :) Var det jeg håpte, men mye muntlige kontrabeskjeder her og der.

Det er jo ikke helt uvanlig at det er litt forskjellig praksis hos forskjellige dommere, uavhengig av hva reglene sier, men her står det jo klart og tydelig at "hundefører velger" dommer velger hvilken apportbukk, men du velger om det er apportbukk eller gjenstand som skal apporteres, så i verste fall så får du ha med reglene i lomma, da er det ikke mye og diskutere.

Link to comment
Share on other sites

Det er jo ikke helt uvanlig at det er litt forskjellig praksis hos forskjellige dommere, uavhengig av hva reglene sier, men her står det jo klart og tydelig at "hundefører velger" dommer velger hvilken apportbukk, men du velger om det er apportbukk eller gjenstand som skal apporteres, så i verste fall så får du ha med reglene i lomma, da er det ikke mye og diskutere.

Og så står det jo "gjenstander eller apportbukk". Det står ikke og/eller :)

Reglementet blir nok med i lommen ja.

Klart skulle jeg ønske vi kunne klart gjenstander også, men gutten er nesten umulig å få til å apportere, og nå begynner det å ligne en stabil apport av apportbukk av forskjellige typer :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Nei, jeg begrenser ikke pga. vaksinasjon. De hunder vi omgås er generelt både vaksinerte og friske, og det er de mine får hilse på i den perioden fordi jeg vil at de skal ha trygge, fine hundemøter. Tilfeldige andre hunder for de øve på å ikke bry seg med. Smitte i miljø tenker jeg lite på, da vi bor avsides og ikke bruker hundeparker ol. Valpekurs liker jeg vente med en måned eller to, slik at de er gamle nok til å trene gode økter og holde ut et helt kurs  
  • Sosialiseringsvinduet er frem til 12 uker sies det, selv om dette ikke stemmer helt så er det fortsatt veldig viktig å utsette valpen for det hen skal senere også, men i kontrollerte former. Både å fysisk møte andre trygge hunder for å utvikle språk og lære grenser, samt lære at man ikke skal hilse på alle hunder man møter på er viktig. Mange valper vaksineres før levering også, det har hvertfall de jeg har hatt vært selv om praksisen varierer litt. 
  • Vi har brukt Dog Breeding Science i Australia for å teste for ILM (Intestinal lipid malabsorption). Betalte rundt 400 kr og sendte spyttprøve.  De har utviklet en test for kelpier på denne sykdommen. Finnes visst og noen i Tyskland som har tatt utgangspunkt i testen som ble utviklet i Australia eller noe slikt, men vi brukte den i Australia da oppdretter tipset om den.  Fikk e-post om at hvis vi ønsket å teste noe mer så kunne de bruke prøvene til å teste i en kort periode. Ble litt nysgjerrig på fargetesting ettersom jeg håper han har arvet faren sin shaded/ghost tan farge. Men jeg vet ikke hvor mye svaret hadde gitt meg, jeg kan og bare vente å se hva han blir. Foreløpig tydelige antygdninger til at han vil bli shaded/ghost tan 😄
  • Jeg ville nok tenkt over hvorvidt hundene vi omgikkes var vaksinerte og friske, og ikke la valpen hilse på tilfeldige fremmede hunder. Jeg ville definitivt ikke oppsøkt hundeparker, f.eks. Men ellers tenker jeg at det er relativt trygt her i Norge så lenge man tenker seg litt om.
  • Nei. Jeg tenkte ingenting på begrensninger rundt andre hunder før 12 ukers vaksinen. Tilfeldigvis tok vi vaksine samme dag som valpekurset skulle ha første dag hvor valpene var med. Men jeg ville ikke latt det begrense meg heller.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...