Gå til innhold
Hundesonen.no

Mottakelighet for å smittes av lus


JTT
 Share

Recommended Posts

Min eldste hund (snart 7 år) har fått lus, mens min yngste (14 mnd) og de faste lekekompisene ikke er smittet. En venninne mente at hunder med redusert helse (min eldste har HD med forkalkninger og går på smertestillende) var mer utsatt for smitte enn andre hunder.

Er det noen som har erfaringer eller kan linke til undersøkelser ifht dette?

Jeg er selvfølgelig veldig glad for at yngstemann og alle kompisene har sluppet unna, men om det å få lus (når hundevenner slipper unna) er et tegn på "svekket helse", så blir jeg jo enda mer bekymret for eldstemann.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Smitte av lus har nok neppe noe med svekket helse å gjøre (ikke at jeg har noe som helst peiling på det, men siden lus smitter lett og ofte går i "epidemier" så har neppe svekket helse så mye å gjøre med det.

Jeg opplevde for øvrig at en av mine hadde masse lus da jeg oppdaget det, mens den andre ikke hadde en eneste lus - og de bodde jo da sammen og den ene hadde åpenbart hatt det en stund før jeg oppdaget det. Hvorfor det ikke smittet over på den andre aner jeg ikke, men jeg behandlet like vel begge to.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sånt opplever man blandt mennesker også, i en familie på seks kan to av de ha masse synlig lus, men vennene til en av de usmitta blit smitta f.eks. Kanskje de fire siste personene i huset faktisk ikke har lus, evt så har de masse ninja-lus som gjemmer seg fryktelig godt.

(og nå klør hodebunnen min, bare ordet lus gjør at jeg klør!)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hahah frykter absolutt puberteten med første hannhund! Wææ!😬
    • 5 mnd og en stund er det fint. Og så kommer puberteten. Da er det ikke fred å få på et par år.
    • @maysofieer vel for tiden vår lokale gjeter-ekspert. Jeg synes det høres ut som dere har greit aktivitetsnivå, og så lenge hunden får brukt seg utenom sesongen så bør det ikke være noe stort problem.
    • Syns foreløpig den 0-4 måneder var den kjedeligste fasen 😂 Vi er ved 5 måneder nå, og jeg syns alt er mye bedre nå. Fra 2-4 måneder skal de bare tisse, sove, spise og leke. Nå kan han noen få ting, han kan gå skikkelige turer, han sover i lengre strekk, tisser ikke inne, biter egentlig mye mindre nå enn før selv om han er midt i tannfelling. Men, jeg skal være forsiktig med å si det for tidlig. Han kan enda få en periode hvor han blir en skikkelig slitsom valp/unghund 😂. Men akkurat nå flyter vi på en fin rosa sky ved 5 måneder 🥰 
    • Hei! Jeg og samboer vurderer Border Collie som neste hund. Eier pdd en finsk lapphund på 13 mnd. Ny hund blir ikke för om et halvt år. Da söster har sau og ikke mulighet til å ha hund selv, tenkte det vi det kunne värt en lösning å skaffe border collie hun kan bruke under gjetning da vi uansett hadde skaffet en hund nr 2. Vi satser på å bruke hunden til lydighetstrening, ettersök og muligens bruks i tillegg til gjeting. Det vi da lurer på er hvordan det vil gå når hunden kun brukes til gjeting om hösten. Vi må jo selvfölgelig trene gjennom vinteren men dette kan jo variere i hyppighet. Dere som har bc, hvor mye aktivisering får den ila en uke/per dag? Evt andre ting vi bör vurdere og tenke over!   Takk for alle innspill!! 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...