Jump to content
Hundesonen.no

Importere sperm fra Finland.


Sasha&Kiara
 Share

Recommended Posts

Hvordan går jeg nå frem?

Jeg er temmelig blank, men jeg har funnet hannen om ikke annet. :P

Det i seg selv er jo en bragd, hehe. :)

Jeg skjønner dithen at jeg må ha spermen i Oslo? Siden det kun er der NKK har sånn bank :P

Hvor mye er vanlig å importere? Ser det går på strå.

Hvordan avtale er det med hannhundeier? Hvor mye pleier man da å betale? Er det som i Norge hvor vi får 2000for parring, samt 2000kr per valp, eller er det en annen ordning på import sånn?

Hvordan er det med registreringen av valper hvor hannhunden ikke er NKK reg?

Sikkert noen dumme spm, men det får nå bare være. :P

Hun som skal ha dette kullet, skal ikke ha det før løpetiden i januar 2016 ca, men jeg tenker at jeg får nå sette igang snart, plutselig er det jul :P

Link to comment
Share on other sites

Jeg kan i hvert fall svare på noen av spørsmålene dine, og resten vil en telefon til Veterinærhøyskolen kunne hjelpe deg med.

Angående pris til hannhundeier, så er det ingen fasit eller nasjonale maler - hannhundeier tar det de vil. Noen opererer med en flat sum, for eksempel 1.000 eller 1.500 Euro uavhengig av kullstørrelse, andre tar en "parringsavgift" og skal deretter ha betalt per valp som er mest vanlig her. Du må nesten snakke med hannhundeier for å finne ut hva de skal ha.

Det er ikke vanskelig å få registrert valper i NKK med utenlandsk far - jeg gjorde dette nå før jul. Du må ha dokumentasjonen på helseresultat om det finnes som registreringsklausul på din rase (hos oss må vi for eksempel ha kjent HD- og AD-status), men dette kan du hente fra KoriaNet. Du må også ha dokumentasjon på utstillingsresultat ELLER testikkelattest fra veterinær, men utstillingsresultat kan du også hente fra KoiraNet. Jeg brukte dansk hannhund, og sendte print screen fra danske Hundeweb.

Så må du ha en kopi av stamtavle i tre generasjoner, denne sender du til rasens saksbehandler i NKK når kullet er født, så legger de inn hunden i databasen, og du kan søke den opp når du skal registrere kullet elektronisk etter hvert. Har hannhunden allerede valper i Norge, trenger du ikke å gjøre dette.

Så vidt jeg vet har de frossen bank og mulighet til å inseminere både i Oslo og Trondheim, men Oslo er vel nærmest og mest praktisk for deg. Mengde sæd en importerer varierer, men jeg ville tatt inn nok til å bruke en eller to ganger til i fall tispa går tom/får et lite kull. Det er tapping, transport og oppbevaring som koster, og da spiller det liten rolle om du har 1 eller 100 strå. Så jeg ville helgardert meg om jeg først skal importere i sædimport, ved å ha nok til å dekke noen worst case-scenarioer.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hvor i Finland er det? Vil også tro det er billigere og lettere å kjøre enn å begynne å importere. På min rase er det mange som reiser frem og tilbake for parring, utstilling, hente valp etc :) går båt via Sverige fra Stockholm (til Helsinki) og Umeå (til Vasa), eller man kan kjøre hele veien via Nord-Sverige :) Eller flydd :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det bør du ikke. Gå god for dem. En av eierne der nå er anmeldt av veterinær, for dyremishandling. Etter at en valp på 6 mnd som var på kurs der ble strupt og holdt opp i luften etter kobbelet (Med struphålsbånd) og fikk påført varige skader på luftrør og strupehode.  Fordi den "utagerte" mot andre hunder. Som om valper bjeffer av annen grunn enn usikkerhet.... Veterinæren ble så rystet over skadene at mat-tilsynet ble meldt.    Så styr langt unna er mitt råd. Man risikerer at hunden blir varig skadet på kropp og sinn. 
  • Vill var 12kg ved 17 uker/4mnd, og har endt opp på 19,5kg og rett over 50 cm😅 Roet seg betraktelig etter 5mnd😅
  • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
  • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
  • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...