Gå til innhold
Hundesonen.no

Ressursforsvar for menneske mot eldre hund


isbister
 Share

Recommended Posts

En jeg kjenner har bedt om synspunkter om hva hun må gjøre med dette, men ærlig talt har jeg ikke så voldsom erfaring med vanskelige hunder og vet rett og slett ikke hva jeg skal svare. Hundesonen tenker jeg på da, det er så mange kloke hoder her!

Saken er den at vedkommende har en hannhund som nettopp er fylt 2 år. Hun har også en tispe på 9 eller 10 år som hannhunden har vokst opp sammen med. De siste 6 mnd har hannhunden utviklet ressursforsvar for damen mot tispen. Tispen kan ikke komme uinvitert opp på fanget til damen dersom hannhunden sitter i nærheten. Tispen får heller ikke lov av hannhunden til å gå i damen sin lenestol uinvitert, særlig ikke hvis damen nettopp har sittet der og spist. Hannhunden protesterer høylytt når han tispen gjør noe han ikke synes noe om. Nå har det eskalert og hannhunden er direkte truende mot tispen når han skal passe på. Senest i dag hadde han munnen rundt, men uten hudkontakt, strupen på tispen mens han brølte høylytt, noe som selvsagt var veldig ubehagelig for alle, ikke minst for eieren som nå går og lurer på om hannhunden kan komme til å drepe tispen om han skulle gjøre noe likt igjen.

Til daglig går hannhunden og tispen sammen hele tiden og er verdens beste venner så lenge det bare er mannen som er hjemme. Når damen er hjemme er hundene også venner, men hannhunden skal da ta over styringa flere ganger daglig. Noen dager skjer det ingen ting og både hannhunden og tispen ligger sammen i fanget på damen og sover, andre dager, slik som i dag, får ikke tispen lov til å gjøre noe som kanskje kan ha med damen å gjøre, som å sitte i lenestolen hennes. Hva er dette? Noen som har vært borte i lignende? Vet ikke om det trengs mer informasjon? Skrevet alt jeg kan komme på for øyeblikket, kommer sikkert mer senere. Noen som har råd eller tips så lenge?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde ikke vært så redd for at han skal drepe eller skade henne, nei. Selv om de markerer med munnen og lyd, på plasser som kanskje virker skumle så er det deres måte å kommunisere på å det er langt mellom å markere som du beskriver og skade eller drepe, det er forøvrig også veldig sjeldent mellom tispe og hannhund...

Jeg hadde ihvertfall startet med å gi klar beskjed til den som bråker at det er det bare å glemme. Den hadde ikke fått være i sofa, stol eller sitte på fanget på en stund, eller viss den hadde fått lov så hadde den i hvertfall fått beskjed om å ha seg vekk ved minste lille tegn på bråk. Jeg hadde også kommet til å vært litt oppmerksom og stoppet mulige situasjoner før det blir bråk.

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...