Jump to content
Hundesonen.no

Trenger litt (mye?) hjelp jeg!


RTMZ
 Share

Recommended Posts

Heisann,

Jeg har et vanskelig spørsmål. I fjor sommer har jeg jobbet på et dyrehotell i utlandet. Jeg fant nettopp ut at jeg hadde taushetsplikt under og etter jobben. Jeg og mine kollegaer har sett ting som vi synes er uetiske. Man kan ikke melde dyremishandling osv anonymt i landet vi snakker om, og jeg valgte derfor å skrive et anonymt innlegg på en review nettside om bedriften hvor jeg gir fra meg toppen av isberget. Dette innlegget var ikke ment for å stille bedriften i dårlig dagslys, men bare for å informere. Som sagt har jeg vitner i denne saken. Nå har bedriften gått til angrep til nettsiden for ærekrenkelse og etterspurt mine personlige opplysninger for å forfølge meg. Så det jeg egentlig lurer på nå er, får man lov til å bryte taushetsplikten når det gjelder det som jeg ser på som dyremishandling? Og kan en dårlig review være ærekrenkelse når det ikke var utgangspunktet mitt?

Tusen hjertelig takk!

Link to comment
Share on other sites

Når det gjelder slike ting er man pliktet til å melde fra, taushetsplikt er ikke til for å beskytte misshandling, hverken av folk eller fe, det er til for å beskytte personlige opplysninger, yrkeshemligheter osv.

En dårlig review er helt på sin plass og det er ikke æreskrenkelse. Slike reviewes er til for at man skal dele sin opplevelse, negative som positive og det er ikke ok og ta så på vei for en dårlig review, da får de heller jobbe for å forbedre seg, som jo er poenget med slikt..

Link to comment
Share on other sites

Så det jeg egentlig lurer på nå er, får man lov til å bryte taushetsplikten når det gjelder det som jeg ser på som dyremishandling? Og kan en dårlig review være ærekrenkelse når det ikke var utgangspunktet mitt?

Det kommer nok helt an på hva regelverket rundt dette er i det landet du jobbet i, vil jeg tro..

Link to comment
Share on other sites

Når det gjelder slike ting er man pliktet til å melde fra, taushetsplikt er ikke til for å beskytte misshandling, hverken av folk eller fe, det er til for å beskytte personlige opplysninger, yrkeshemligheter osv.

En dårlig review er helt på sin plass og det er ikke æreskrenkelse. Slike reviewes er til for at man skal dele sin opplevelse, negative som positive og det er ikke ok og ta så på vei for en dårlig review, da får de heller jobbe for å forbedre seg, som jo er poenget med slikt..

Jeg har ikke gitt informasjon om personer, kunder, eller dyr. Jeg har bare skrevet om det jeg og mine kollegaer har opplevt og at det ikke stemmer overens med det de skriver på nettsida deres.

Det som er litt vanskelig er at jeg skrev reviewen da jeg var i Norge. Jeg leste et sted at der du gjør en (straffbar) handling, i dette tilfellet norge, at de må forholde seg til det norske regelverket.

Hadde jeg ikke gjort det anonymt skulle jeg ha fått en bot på 40 000 nok. Det var derfor at jeg valgte denne veien. Har i hvertfall lært at du er aldri anonym...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det bør du ikke. Gå god for dem. En av eierne der nå er anmeldt av veterinær, for dyremishandling. Etter at en valp på 6 mnd som var på kurs der ble strupt og holdt opp i luften etter kobbelet (Med struphålsbånd) og fikk påført varige skader på luftrør og strupehode.  Fordi den "utagerte" mot andre hunder. Som om valper bjeffer av annen grunn enn usikkerhet.... Veterinæren ble så rystet over skadene at mat-tilsynet ble meldt.    Så styr langt unna er mitt råd. Man risikerer at hunden blir varig skadet på kropp og sinn. 
  • Vill var 12kg ved 17 uker/4mnd, og har endt opp på 19,5kg og rett over 50 cm😅 Roet seg betraktelig etter 5mnd😅
  • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
  • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
  • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...