Jump to content
Hundesonen.no

Nasjonale NKK utstillinger - uten Cacib...


Mollymor
 Share

Recommended Posts

Da jeg leste gjennom listen over NKK utstillingene i 2015, la jeg merke til at to stk - Harstad og Bodø - var merket som "nasjonal utstilling". I Sverige er forskjellen på nasjonal og internasjonal utstilling at man på den nasjonale ikke kan motta CACIB.

Jeg ble litt usikker på hvordan dette virket her i Norge, og sendte en mail til utstillingsavdeling i NKK.

Svaret var at det ikke deles ut CACIB på disse nasjonale utstillingene til NKK, kun stort CERT.

Noen som har fått med seg dette? Har NKK informert noe sted om at de skal ha nasjonale utstillinger uten CACIB? Jeg har ikke fått dette med meg, og kunne fort meldt på og forventet at vinneren av rasen sannsynligvis ble tildelt CACIB. Tror det er mange andre som kommer til å reagere på dette, og jeg tenker at hvis jeg stod som nr en uten å vite dette, nok hadde lurt på hvorfor dommeren "holdt tilbake" CACIB.

Link to comment
Share on other sites

Guest Belgerpia

Dette er jo ikke noe nytt. Flere regioner har jo arrangert nasjonale utstillinger årlig - det har vel ikke vært de siste årene, men jeg har vært på en flere ganger - husker ikke hvor, men det er altså ikke noe unormalt. Det deles ut stor-cert, men ikke cacib.

Link to comment
Share on other sites

Det ble arrangert en slik nasjonal NKK-utstilling på Otta i 2004 - det er vel eneste gangen det har vært gjort tidligere så vidt jeg vet :). I hvert fall i min tid som utstiller. Jeg tror de fleste som var der var veldig klar over at det ikke var CACIB å få.

MEN - om det nå blir slik at NKK skal arrangere nasjonale utstillinger med stor-cert, så gjør de det jo veldig mye lettere å få disse championatene igjen da. Flere utstillinger med stortcert = flere champions. Fint det.... *ironi*

Og ja, plausibelt spørsmål Jeanette.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Dette er jo ikke noe nytt. Flere regioner har jo arrangert nasjonale utstillinger årlig - det har vel ikke vært de siste årene, men jeg har vært på en flere ganger - husker ikke hvor, men det er altså ikke noe unormalt. Det deles ut stor-cert, men ikke cacib.

Nei, det er ikke vanlig. Det er gjort EN gang før...

Link to comment
Share on other sites

I 2004 ble det delt ut storcert, men utstillingen telte ikke på NKKs årskonkurranser - dritsurt, for en berner ble BIS, eller i hvert fall BIS-plassert, og han kunne trengt poengene for å komme høyere opp på Bamselista, og oppdretterklassen kunne trengt poengene for årets oppdretter. Men sånn var det, det betyr bare at jeg husker godt hva som skjedde :D

Da NKK i 2013 sendte ut høring om å kutte drastisk ned på antall utstillinger, ble det vel skissert at deres regioner kunne arrangere nasjonale utstillinger - så jeg antar dette er et resultat av at den prosessen var på gang når en måtte søke om å få avholde utstilling.

Det blir storcert-sjanse tre helger på rad i sommer inkludert Trondheim, og jeg telte på knappene om en skulle hatt nord-Norge ferie i år, om Foenix er i pels... Men så begynte jeg å telle kilometer, bensinliter og kjøreutgifter :(

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ottautstillingen ble arrangert i 2002, 2003 og 2004

:lol: jeg skjønner at vi har forskjellig definisjon på "Ikke noe nytt", "Ikke vært de siste årene" og "ikke noe unormalt" :lol: Når sist gang var 11 år siden liksom :P

Link to comment
Share on other sites

Ottautstillingen ble arrangert i 2002, 2003 og 2004

OK - tre ganger før.... og siste gang for over 10 år siden... Det kan ikke defineres som veldig vanlig.

Og om NKK skal begynne å arrangere nasjonale utstillinger, så undergraver de jo nok en gang klubbenes ønske å beholde stor-certordningen for å begrense antall champions.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ja, men det er jo bare fint om NKK går alle disse småutstillinger i næringa' - hvem bryr seg om arrangementer som arrangeres av lokale/nasjonale rase/hundeklubber, liksom... (Det var kanskje slemt, men...)

Uansett, da får de jo det som de vil, da. Dvs å få vekk alle (mang av de) små nasjonale utstillingene og heller att brorparten av utstillingene som folk gidder å stille på faktisk gir penger rett i kassa til NKK.

Men, de trenger sikkert pengene mer enn dobermannklubben, bernerklubben eller andre hundeklubber som jobber livet av seg for å tjene inn litt penger til lokal aktivitet, da.

Og sånn er det vel når noen har monopol på noe - det eneste man kan stole på er at de vil bruke det til sin fordel.

Heldigvis har vi kun vår egen årlige spesial (kun for egen rase) - og den kan de ikke røre, sånn sett. Men jeg skulle vært ganske fortvilet hvis jeg driftet en hundeklubb som baserer seg på inntekter fra en nasjonal utstilling nå...

Susanne

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Jeg kjenner at det som er mest irriterende med dette, er at de har fjernet alle cacibmuligheter nord for Trondheim, altså i over halve Norge, geografisk sett. Edit: ser Tromsø fortsatt ser ut til å være med cacib, men det er fortsatt å fjerne halvparten av et lite utvalg.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det bør du ikke. Gå god for dem. En av eierne der nå er anmeldt av veterinær, for dyremishandling. Etter at en valp på 6 mnd som var på kurs der ble strupt og holdt opp i luften etter kobbelet (Med struphålsbånd) og fikk påført varige skader på luftrør og strupehode.  Fordi den "utagerte" mot andre hunder. Som om valper bjeffer av annen grunn enn usikkerhet.... Veterinæren ble så rystet over skadene at mat-tilsynet ble meldt.    Så styr langt unna er mitt råd. Man risikerer at hunden blir varig skadet på kropp og sinn. 
  • Vill var 12kg ved 17 uker/4mnd, og har endt opp på 19,5kg og rett over 50 cm😅 Roet seg betraktelig etter 5mnd😅
  • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
  • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
  • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...