Gå til innhold
Hundesonen.no

Recommended Posts

Skrevet

Hehe .. men kveite på julaften vil nok aldri skje her, altså. Kanskje torsk (det har jeg hørt om), og lutefisk i Gudbrandsdalen, men aldri kveite. Svigermor (Salten) pleier å ha stekt kveite på 2. dag, så det er kanskje en nord-norsk greie? :)

Det er litt rart at det ikke er lagt inn et par obligatoriske suppedager, bare for komme seg litt før nyttårsaften.

Dét er det vi bruker kveiterestene til - fiskesuppe i romjula. :)

Det er en nord-norsk greie, ja, tror det er en eldre, utdøende(?) tradisjon langs deler av kysten. Det var mer vanlig for noen generasjoner siden. Før i tida var det visstnok stor skam om mannen ikke klarte å skaffe kveite til jul, da måtte han sitte overskrevs på nausttaket til spott og spe mens folk gikk til kirka på julaften. Visstnok. :P

Ribbe og pinnekjøtt er en "importert" tradisjon her oppe, og torsk er jeg vant til at er hverdagsmat. Men tradisjoner endrer seg også, uten at det er noe galt i det. :)

  • Svar 55
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Minst mulig Som regel blir det en julelunsj med godt brød og pålegg, ingen middag.

Vi har alltid hatt pinnekjøtt og ribbe på juledagene. Dvs at hvis vi har pinnekjøtt julaften, så har vi ribbe 1. juledag - eller omvendt. Men i år blir det ikke slik - det blir kjip julefrokost h

1 juledag er det lang og sen frokost hos naboen Som går over i fest og pokerlag. Og utpå kvelden forsvinner all restematen

Skrevet

Det er litt rart at det ikke er lagt inn et par obligatoriske suppedager, bare for komme seg litt før nyttårsaften.

Vi hadde tradisjonelt gode, faste julemiddager fra lille julaften til andre juledag, kanskje noe på tredje juledag, men fjerde og femte var det gjerne tilbake til vanlig frokost og ingen middag, før det var feiring igjen lille nyttårsaften, nyttårsaften og første nyttårsdag. Litt avhengig av hvordan pappa jobbet, riktignok, siden han jobbet kvelden hver tredje uke.

Skrevet

Nøyaktig sånn har jeg vært vant til hjemme :D Kan det være fordi min far kommer fra sørlandet? :D Akevit og øl er nok en tradisjon fra morssiden i Oslo, for bestemor i Arendal godtok ikke sånt før hun ble 90 år og litt "mildere". (Ikkeno fyll eller merkbar påvirkning, bare for kosens skyld, og syns skyld for de av oss som bare later som de drikker akevit.)

Men jeg er fra Østlandet jeg! Har bare emigrert hit! Uansett elsker jeg den tradisjonen, det er liksom toppen av ferie å droppe middag og bare spise frokost hele dagen :P

  • Like 1
Skrevet

Vi har ikke middag første juledag.

Da samles vi alle sammen til stor julefrokost / lunsj hos svigers.

Og så spiser og koser vi oss sammen i noen timer med svigermors fantastiske bakverk og deilig julepålegg!

Skrevet

Vi er samlet min lille familie på fem både julaften og 1.dag. På julaften lages ekstra av alt - liten ekstra bit ribbe, ekstra kalkunfilet, til etegilde vi har på 1.dag.

De to dagene smelter liksom sammen, da vi er med min lille familie, og vi bor vegg i vegg. Julaften rusler vi rundt til dem og er der, 1.dag kommer de til oss.

1.dag er det middagsrester fra julaften, hjemmelagd pate, pølser, alt som er godt i livet. Beste dagen i året!

  • Like 1

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...