Gå til innhold
Hundesonen.no

Hjemmelagde godbiter


Nokia

Recommended Posts

Jeg har laga levergodbiter EN gang. De skulle tørke i ovnen..Det stinka ut HELE huset..Gubben holt på å spy når han kom hjem fra jobb.. :)

Jeg fikk stygga på leverpostei en stund fremover :oops: så det ble med den ene gangen da,hehe..

Ingen gode råd fra meg nei, men jeg skulle gjerne fått noen gode oppskrifter uten lever :roll:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg og en venninne har laget noen porsjoner med leverbrownies - det er veldig enkelt å lage, lukter ikke lever, holder seg lenge og smuldrer ikke.

Ingrediensene er 1,5 kilo rå lever, 2 kopper mel, 2 kopper sammalt hvete, 3 egg og hvitløk (ikke mye, ca. to sånne små fedd..)

Ta først leveren i en miksemaskin, og få den til å se ut som sjokoladestappe, så tar du oppi hvitløken. Så heller du massen over i en bolle (eller to - det blir fort litt fullt) og så rører du inn melet, eggene og den sammalte hveten. Det skal bli en tjukk, seig røre til slutt a la brownies. Så smører du det utover på ca. 1 cm tykkelse på en stekeplate og steker det på 180 grader i ca. 20 min. La det stå og stivne til det blir kaldt, klipp eller skjær det så opp i passende biter og la det ligge i frysen til du trenger det.

Anbefales!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg og en venninne har laget noen porsjoner med leverbrownies - det er veldig enkelt å lage, lukter ikke lever, holder seg lenge og smuldrer ikke.

Ingrediensene er 1,5 kilo rå lever, 2 kopper mel, 2 kopper sammalt hvete, 3 egg og hvitløk (ikke mye, ca. to sånne små fedd..)  

Ta først leveren i en miksemaskin, og få den til å se ut som sjokoladestappe, så tar du oppi hvitløken. Så heller du massen over i en bolle (eller to - det blir fort litt fullt) og så rører du inn melet, eggene og den sammalte hveten. Det skal bli en tjukk, seig røre til slutt a la brownies. Så smører du det utover på ca. 1 cm tykkelse på en stekeplate og steker det på 180 grader i ca. 20 min. La det stå og stivne til det blir kaldt, klipp eller skjær det så opp i passende biter og la det ligge i frysen til du trenger det.

Anbefales!

Det var de jeg lagte hehe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

heisann

jeg har prøvd meg litt fram med en oppskift jeg har og har kommet fram til følgende:

jeg kjøper 2 kg lever av gangen ,og deler dette opp i tre. det blir ca 650 gram i hver porsjon. har jeg det tykkere (ca 1 kg) så smuldrer bitene. og er det tynnere (ca 500 g) så knekker bitene, og det er omtrent ingenting kjøtt i bitene.

det (porsjonen) kjører jeg i foodprosessoren sammen med 3-4 dl havregryn, 1 ts salt og 1 fedd hvitløk.

så stryker jeg dette på et bakepapir på en langpanne, og har det i stekeovnen på 100 grader i to timer.

etterpå kjøler du det av litt, og kutter bitene opp før det er helt avkjølt.

dette gjør jeg jo tre ganger i og med at jeg har tre porsjoner :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

heisann

jeg har prøvd meg litt fram med en oppskift jeg har og har kommet fram til følgende:

jeg kjøper 2 kg lever av gangen ,og deler dette opp i tre. det blir ca 650 gram i hver porsjon. har jeg det tykkere (ca 1 kg) så smuldrer bitene. og er det tynnere (ca 500 g) så knekker bitene, og det er omtrent ingenting kjøtt i bitene.

det (porsjonen) kjører jeg i foodprosessoren sammen med 3-4 dl havregryn, 1 ts salt og 1 fedd hvitløk.

så stryker jeg dette på et bakepapir på en langpanne, og har det i stekeovnen på 100 grader i to timer.

etterpå kjøler du det av litt, og kutter bitene opp før det er helt avkjølt.

dette gjør jeg jo tre ganger i og med at jeg har tre porsjoner :)

Tusen takk! :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...