Gå til innhold
Hundesonen.no

Hjemmelagde godbiter


Nokia

Recommended Posts

Jeg har laga levergodbiter EN gang. De skulle tørke i ovnen..Det stinka ut HELE huset..Gubben holt på å spy når han kom hjem fra jobb.. :)

Jeg fikk stygga på leverpostei en stund fremover :oops: så det ble med den ene gangen da,hehe..

Ingen gode råd fra meg nei, men jeg skulle gjerne fått noen gode oppskrifter uten lever :roll:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg og en venninne har laget noen porsjoner med leverbrownies - det er veldig enkelt å lage, lukter ikke lever, holder seg lenge og smuldrer ikke.

Ingrediensene er 1,5 kilo rå lever, 2 kopper mel, 2 kopper sammalt hvete, 3 egg og hvitløk (ikke mye, ca. to sånne små fedd..)

Ta først leveren i en miksemaskin, og få den til å se ut som sjokoladestappe, så tar du oppi hvitløken. Så heller du massen over i en bolle (eller to - det blir fort litt fullt) og så rører du inn melet, eggene og den sammalte hveten. Det skal bli en tjukk, seig røre til slutt a la brownies. Så smører du det utover på ca. 1 cm tykkelse på en stekeplate og steker det på 180 grader i ca. 20 min. La det stå og stivne til det blir kaldt, klipp eller skjær det så opp i passende biter og la det ligge i frysen til du trenger det.

Anbefales!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg og en venninne har laget noen porsjoner med leverbrownies - det er veldig enkelt å lage, lukter ikke lever, holder seg lenge og smuldrer ikke.

Ingrediensene er 1,5 kilo rå lever, 2 kopper mel, 2 kopper sammalt hvete, 3 egg og hvitløk (ikke mye, ca. to sånne små fedd..)  

Ta først leveren i en miksemaskin, og få den til å se ut som sjokoladestappe, så tar du oppi hvitløken. Så heller du massen over i en bolle (eller to - det blir fort litt fullt) og så rører du inn melet, eggene og den sammalte hveten. Det skal bli en tjukk, seig røre til slutt a la brownies. Så smører du det utover på ca. 1 cm tykkelse på en stekeplate og steker det på 180 grader i ca. 20 min. La det stå og stivne til det blir kaldt, klipp eller skjær det så opp i passende biter og la det ligge i frysen til du trenger det.

Anbefales!

Det var de jeg lagte hehe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

heisann

jeg har prøvd meg litt fram med en oppskift jeg har og har kommet fram til følgende:

jeg kjøper 2 kg lever av gangen ,og deler dette opp i tre. det blir ca 650 gram i hver porsjon. har jeg det tykkere (ca 1 kg) så smuldrer bitene. og er det tynnere (ca 500 g) så knekker bitene, og det er omtrent ingenting kjøtt i bitene.

det (porsjonen) kjører jeg i foodprosessoren sammen med 3-4 dl havregryn, 1 ts salt og 1 fedd hvitløk.

så stryker jeg dette på et bakepapir på en langpanne, og har det i stekeovnen på 100 grader i to timer.

etterpå kjøler du det av litt, og kutter bitene opp før det er helt avkjølt.

dette gjør jeg jo tre ganger i og med at jeg har tre porsjoner :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

heisann

jeg har prøvd meg litt fram med en oppskift jeg har og har kommet fram til følgende:

jeg kjøper 2 kg lever av gangen ,og deler dette opp i tre. det blir ca 650 gram i hver porsjon. har jeg det tykkere (ca 1 kg) så smuldrer bitene. og er det tynnere (ca 500 g) så knekker bitene, og det er omtrent ingenting kjøtt i bitene.

det (porsjonen) kjører jeg i foodprosessoren sammen med 3-4 dl havregryn, 1 ts salt og 1 fedd hvitløk.

så stryker jeg dette på et bakepapir på en langpanne, og har det i stekeovnen på 100 grader i to timer.

etterpå kjøler du det av litt, og kutter bitene opp før det er helt avkjølt.

dette gjør jeg jo tre ganger i og med at jeg har tre porsjoner :)

Tusen takk! :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Så søøøt han er! Tror jeg kan skimte noen tegninger der, ja
    • Syns jeg begynner å se antydninger til at han har arvet pappan sin farge 😍 Flere som ser det? 
    • Nei, jeg begrenser ikke pga. vaksinasjon. De hunder vi omgås er generelt både vaksinerte og friske, og det er de mine får hilse på i den perioden fordi jeg vil at de skal ha trygge, fine hundemøter. Tilfeldige andre hunder for de øve på å ikke bry seg med. Smitte i miljø tenker jeg lite på, da vi bor avsides og ikke bruker hundeparker ol. Valpekurs liker jeg vente med en måned eller to, slik at de er gamle nok til å trene gode økter og holde ut et helt kurs  
    • Sosialiseringsvinduet er frem til 12 uker sies det, selv om dette ikke stemmer helt så er det fortsatt veldig viktig å utsette valpen for det hen skal senere også, men i kontrollerte former. Både å fysisk møte andre trygge hunder for å utvikle språk og lære grenser, samt lære at man ikke skal hilse på alle hunder man møter på er viktig. Mange valper vaksineres før levering også, det har hvertfall de jeg har hatt vært selv om praksisen varierer litt. 
    • Vi har brukt Dog Breeding Science i Australia for å teste for ILM (Intestinal lipid malabsorption). Betalte rundt 400 kr og sendte spyttprøve.  De har utviklet en test for kelpier på denne sykdommen. Finnes visst og noen i Tyskland som har tatt utgangspunkt i testen som ble utviklet i Australia eller noe slikt, men vi brukte den i Australia da oppdretter tipset om den.  Fikk e-post om at hvis vi ønsket å teste noe mer så kunne de bruke prøvene til å teste i en kort periode. Ble litt nysgjerrig på fargetesting ettersom jeg håper han har arvet faren sin shaded/ghost tan farge. Men jeg vet ikke hvor mye svaret hadde gitt meg, jeg kan og bare vente å se hva han blir. Foreløpig tydelige antygdninger til at han vil bli shaded/ghost tan 😄
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...