Jump to content
Hundesonen.no

Chihuahua knurrer mot barn.


CamillaS
 Share

Recommended Posts

Vi har en chihuahua på litt over 4 år. Han viser tydelige tegn til aggresjon. Når han er trøtt på kvelden knurrer han på oss om vi kommer borti han og han har bitt oss to ganger. Når han ligger i buret sitt begynner han å knurrer hvis vi tar på buret. Hvis han ikke ligger inni der og noen tar på buret løper han inn i det og knurrer. Han et aggressiv mot noen hunder men på dette området har han forbedret seg mye. Nå har vi ei jente på 7 mnd, og etter at hu kom ser vi at vi virkelig må få gjort noe med problemene eller så må vi gi han bort, noe vi ikke ønsker. Når vi sitter å spiser og babyen og hunden ligger på gulvet begynner hunden å knurrer og flekker tenner til henne om hu kommer for nærme han. Han knurrer på henne også om hu tar på buret hans eller om hu kommer for nærme han når han er trøtt. Hva kan vi gjøre for at han ikke skal være så aggressiv? Og for at han skal gå overens med barnet vårt? Vi trenger sårt noen tips!

Link to comment
Share on other sites

Guest Klematis

Chihuaha'er er ofte utsatt for å bli for mye dullet med, løftet, klappet og kost med, noe som kan føre til at de blir frustrerte og sinte fordi de ikke får være i fred.

La hunden være i fred når hunden er trøtt, og når den hviler. Ikke oppsøk hunden i buret, og lær barna at i hunden sitt hus må hunden få være i fred. Du har et lite barn som ikke kan forstå at det er viktig å være forsiktig med hunden, så din oppgave blir jo da å holde dem unna hverandre, og passe på slik at ikke barnet plager hunden, og hunden ender med å bite barnet.

Etterhvert er det jo positivt om de kan omgås, men det må være på en rolig og forsiktig måte.

Min chi har veldig ressursforsvar for soveplassen sin, og nåde den som oppsøker han når han ligger der. Han blir rasende.

Han vil heller IKKE tas på når han slapper av andre steder. Han blir rasende da også. Men, han blir ikke rasende før han har gitt signaler om at han ikke liker å bli tatt på.

Min chi liker ikke barn, han blir tydelig utrygg i nærheten av barn, og spesielt de som veiver med armer og bein, eller har mye lyd.

De som er rolige, og setter seg ned og lar han komme til dem, er det helt greit med.

La hunden oppsøke dere når hunden har lyst, ellers la hunden være. Det blir nok for mye for den, og om hundens signaler og språk ikke blir respektert, har den ikke så mange andre måter å reagere på.

Hunden din prøver å fortelle deg noe med språket sitt.

Link to comment
Share on other sites

Siste innlegg er helt riktig, men med alle hunder som knurrer og viser slike tendenser ville jeg utelukket somatiske sykdommer eller plager først, dvs en full sjekk hos veterinær med alt det det innebærer.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Kjente meg mye igjen i svaret ditt Klematis. Vi har nok gjort noen feil tidligere i forhold til å la han være helt alene når det egentlig er dette han ønsker. Det har vi blitt flinkere til nå, men vi kan bli enda bedre til å lese signalene hans. Vi får prøve å holde hund og barn borte fra hverandre en stund fremover. Tusen takk for svar!

Bølla, vi er årlig hos veterinær. Burde de ikke da oppdaget om det var noe? Eller burde vi ta en ekstra tur?

Link to comment
Share on other sites

Kjente meg mye igjen i svaret ditt Klematis. Vi har nok gjort noen feil tidligere i forhold til å la han være helt alene når det egentlig er dette han ønsker. Det har vi blitt flinkere til nå, men vi kan bli enda bedre til å lese signalene hans. Vi får prøve å holde hund og barn borte fra hverandre en stund fremover. Tusen takk for svar!

Bølla, vi er årlig hos veterinær. Burde de ikke da oppdaget om det var noe? Eller burde vi ta en ekstra tur?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Tusen takk! Dette var veldig oppklarende!😊😊
  • Det finnes en sensitiv-utgave av Hill's i/d, kanskje hunden din tåler den? Litt avhengig av hva hun er allergisk mot.
  • Prøver å ignorere det faktumet at det kommer en pubertet... Ikke bare én, men to, faktisk. Tjohei! I mens koser jeg med med Ild (7mnd) som har begynt treningen sin som gjeterhund, hun har tent til og viser at hun er litt unghund allerede. Også denne lille spiren da, Pod (3mnd), det skal bli spennende å se om det blir noe av han også. Link til video
  • De fleste gjeterhunder har en lavsesong mellom innsett på høsten og lamming/beiteslipp på våren, det er helt normalt. Så det ser jeg ingen utfordring med, om man har andre aktiviteter hunden kan bedrive i tillegg Bare vær klar over at det å trene en gjeterhund tar mye tid og innsats, især om man ikke har gjort det før. Man må også forvente at det for din søster ikke bare er å overta hunden, også hun må trene og bli kjent med den. Det sagt, så må det da være en midt-i-blinken løsning, om hun ikke kan ha hund selv og dere likevel vurderer rasen. Som tips er å ta kontakt med lokale gjeterhundlag for bistand, og for all del kjøp valp etter foreldre hvor BEGGE er godkjente gjeterhunder, ikke bare annonsert som 'den gjeter'. Mine har lavsesong på vinteren, selv om vi prøver å ha tilgjengelig trening, så er det lite arbeid for dem og ikke alltid vær og føre spiller på lag. Vi driver da med litt annen trening sporadisk, og passer på å holde kroppene deres fysisk i gang med trekk og tur. Vi gleder oss alltid til våren! I høysesong både jobber og konkurrerer dem aktivt, da har vi lite tid og overskudd (for min del) til annen trening. Det sagt, så er en velbalansert border collie fullt i stand til lengre perioder med ro og lite aktivitet, man burde bare ikke ha det som utgangspunkt når man går til anskaffelse av rasen. Veit ikke om det var svar på spørsmålene dere skulle ha, men!
  • Tusen takk, alle, for deling av erfaringer. Nå er det slik at hunden har fôrallergi, og går på et Specific-fôr. Så jeg tør ikke skifte fôr uten videre, til for eksempel Hills. Men ringte dyreklinikken i dag, og fikk time i morgen, siden det nå har pågått i to uker. Vet ikke hvor lenge mage-/tarm-infeksjoner kan vare? Kjenner jeg er veldig spent, håper på en relativt "grei" diagnose. Men takk igjen for innspill! 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...