Jump to content
Hundesonen.no

Klo som plutselig blør


RDJ
 Share

Recommended Posts

Sannsynligvis en liten filleting dette, men spør likevel.

Hunden ligger på gulvet og sover, og plutselig ser jeg en blodflekk ved siden av ham. Det viser seg at det kommer fra en klo på ene bakfoten, og det pipler frem litt blod en liten stund. Nerven er tydeligvis blottlagt. Er det normalt at slikt skjer? Hadde det vært under aktivitet hadde det vært helt naturlig, men syntes det var snodig at det skulle skje sånn uten videre under hvile.

Hunden har riktignok fått noen mil i beina under jakt de siste tre dagene, men det har ikke skjedd noen plutselig økning i aktivitetsnivå.

Link to comment
Share on other sites

Har en hviledag idag, så hunden har faktisk ikke gjort annet enn å lunte rundt på plenen. Tenkte meg en fjelltur i bånd nå i ettermiddag, men får se det an.

Mulig at det har blitt en annen belastning enn tidligere, men hunden har da blitt sluppet flere ganger i uka siden 21.august, så kan ikke helt se for meg hva som kan ha vært annerledes disse dagene.

Overnervøs som jeg er, så jeg for meg at det var en eller annen medisinsk tilstand jeg ikke hadde fått med meg, at nervene vokser for langt ut i kloa eller noe:-) Men da får jeg bare slå meg til ro. Hunden skal ikke slippes igjen før fredag, satser på alt er bra til da.

Link to comment
Share on other sites

Uavhengig av hva som er gjort tidligere i uken så er det jo litt merkelig at det kommer plutselig når hunden ligger inne og bare har vært på plena (mykt underlag) i dag, men jeg vet ikke om jeg hadde vært bekymret fordi, ihvertfall ikke om hunden ikke viser tegn på ubehag når den går e.l. Det er sikkert ikke noe farlig.

Link to comment
Share on other sites

Nei, det vises ingen skade på kloen i det hele tatt. Den ser helt normal ut, bortsett fra blødningen tidligere samt at man ser at nerven går helt ut til tuppen av kloa.

Hunde viser ikke noe tegn til ubehag. Satser på at det er en engangshendelse.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Vri opp en vaskefille eller tyggeknute i vann og legg den i fryseren. Kulden lindrer kløen i tennene.
  • Hei! Etter å ha vært uten hund en stund nå er tiden innen for å begynne planleggingen av neste, tenkt til 2025. Jeg har noen tanker om rase selv, eller rettere sagt det er flere raser som ikke er aktuelle. Hunden kommer til å leve i en familie på fire(to barn på 5 og 7 år) å ha mulighet til å enten være med på jobb eller være hjemme med den andre parten på hjemmekontor.  Hunden kommer til å få ca. 1 time med fysisk aktivitet hver dag, pluss mental trening retning av det vi skal drive med.  Planen min er å konkurrere i lydighet å håper vi klarer å klatre oppover i klassene. Ellers litt smeller og nosework på si.  Det er viktig for meg at hunden(rasen), selv om man selvfølgelig må ta høyde for individuelle forskjeller er en stødig og trygg hund som kan være med familien på det meste. Ønsker en hund som har høy samarbeidsevne. Det er også et stort pluss om den ikke flyr etter vilt i skogen. Størrelse og pels har ingenting å si.  Forslag til rase? 🙂
  • Jeg vet at svar mitt er preget av at vår tispe ble operert for halvannet uke siden. Så jeg vil ikke skremme deg. Men med løpetid og redusere matlyst så ville jeg fulgte nøye med på formen. For livmorbetenelse er skummelt.  Om dere er usikre så ta en telefon til vetrinær og spør.  Men det kan være så enkelt som nye hannhunder i nærheten.     
  • Hei Kløing i tennene er satt i gang for fullt, og tennene faller fortere enn jeg rekker å følge med føler jeg. Med det så kommer også BITING! 🥲 Finnes det noe jeg kan gi valpen min som kan hjelpe mot kløen? Han har et bein spesielt for kløe i tenna (Nylabone), men hendene til mor er mye morsommere å tygge på. I tillegg så får han vanlige tyggebein han kan kose seg med (de med kylling rundt). Er det også vanlig at de sover mindre på denne tiden? At det gjør vondt når voksentennene kommer ut, og at han ikke vil sove pga. det?
  • Jeg har nylig kjøpt meg valp selv og bor i leiebolig. Huseier har på en måte tatt en risk med å leie ut til meg som har katter og nå hund i tillegg, men jeg har gjort så godt jeg kan for å unngå skader. Valpen min hadde grinder, men han hatet å være i de (han liker å sove i gangen) så de er ikke veldig i bruk lenger. Han har ikke ødelagt noe som jeg har sett, og jeg har en relativt liten leilighet (45kvm) hvor han er avgrenset til stue, kjøkken og gang. Boden har han null tilgang til (lukket dør til enhver tid), badet har jeg grind til (han gikk i kattedoen) og soverommet får han kun være i på natten. Da har jeg mest mulig oversikt over han. Uhell på gulvet skjer, det gjelder bare å tørke det opp fortest mulig tenker jeg. Har du gulvtepper og hunden tisser på de så pass på at du lufter og sjekker at det er tørt under teppene, så unngår du skader i gulv. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...