Jump to content
Hundesonen.no

Nathalie og Elvis(og Viper innimellom)


Nathalie_
 Share

Recommended Posts

Hei! :) Jeg heter Nathalie, er 16 år og bor i Vestfold. Jeg har hatt hund i hus så lenge jeg kan huske og den første egne hunden vi hadde var en rød cocker spaniel som het Maja. Hun fikk vi når jeg var 1,5 år og hadde bare en kort periode. Etter henne kom Camba, en bullmastifftispe som da var to år. Hun ble avlivet når jeg jeg var 5 pga HD og forkalkninger. Samme dag som hun ble avlivet dro avgårde og hentet rottweilertispa Ginny. Ginny var en fantastisk tispe som jeg savner den dag idag... Når Ginny var 4,5 kom Elvis i hus(og han bor her enda) og et år senere måtte vi avlive Ginny pga betennelse i kjeve, hals og munn. Så gikk det ca 2 mnd og vi fikk bestefar sin golden retriever Jesper i hus. Tidenes største koseklump :wub: Han passet vi i 4 måneder og dagen vi leverte tilbake han, hentet vi en blandingshund. Elvis og den gikk aldri overens, og etterhvert måtte vi omplassere han fordi han kunne finne på å angripe Elvis(var snill med alle andre da). Så da leverte pappa han på formiddagen og på kvelden dro vi avgårde og hentet Viper. Viper var da to år(hmm, det er faktisk bare Elvis og Ginny vi har hatt siden de var valper) og eid av en pappa hadde trent hund sammen med :)

Så Elvis er altså min lille, fine amerikanske cocker(profilbildet er av han) og Viper er pappa sin dobermann. Med Elvis trener jeg agility og Viper trener IPO.

Da tror jeg at jeg har fått med alle hundene som har bodd sammen med meg, alle andre hunder vi har hatt i korte perioder dropper jeg :P
Om noen lurer på noe så er det bare å spørre :thumbsup:

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Hei Nathalie og velkommen hit :)

Velkommen :D Legg gjerne ut bilder av voffsene :)

Takk, takk!

:wave::flowers:

Var ikke du oppe på Vear å trene agility her for ikke så lenge siden?

Skal se om jeg har noen som er brukenes :)

294956_289599184466492_1761419384_n.jpg?

Doggygardens only Elvis

1394334_552234884867713_1680283069_n.jpg

Viper

Link to comment
Share on other sites

Så flotte voffser :D

294956_289599184466492_1761419384_n.jpg?

Hvor mye pelsstell er det på en am.cocker når du klipper den såppass kort som dette? Fester det seg fortsatt mye kvist og kvast i pelsen når dere går i skogen? Og hvordan er det med snø? :)

Link to comment
Share on other sites

Så flotte voffser :D

Hvor mye pelsstell er det på en am.cocker når du klipper den såppass kort som dette? Fester det seg fortsatt mye kvist og kvast i pelsen når dere går i skogen? Og hvordan er det med snø? :)

Takk :D

På sommeren, høsten og våren klipper vi han så kort som på bildet(litt kortere når han er nyklipt). Da har han som bildet såvidt viser helt korte poter, litt pels på beina, kort på kroppen, kort i ansiktet og litt hår på ørene(nå er ørene kortere fordi det blir mat i de...). Vi klipper han(jeg og mamma) en gang i måneden og børster et par ganger i uka for å unngå floker. Itillegg vasker vi munnviker to ganger om dagen da amerikanere har munnviker midt på leppene som de ofte får sopp i. I skogen fester det seg nesten ikke noe fordi labbene er barberte, kan bli litt sand, men det er bare å børste ut :) På vinteren er han litt lengre på kroppen da har fryser lett etter han blir barbert og badet(tar på dekken om vi står lenge stille). Fester seg en del snø(kladder) i pelsen på beina(og under potene hvis det er lenge siden forrige klipp) hvis vi vasser i snø, men han bryr seg ikke før de kommer i armhulene. Snøen pleier vi enten å spyle ut eller smelte med hårføner når vi kommer hjem :) Han er med langt til skogs, på dagsturer på ski osv uten problem :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...