Gå til innhold
Hundesonen.no

Erfaren hundetrener-tanker søkes : apport


Gjest
 Share

Recommended Posts

Derfor liker jeg klikkerprinsippet, man slipper å legge så mye egne følelser i treninga og derfor påvirker man ikke hverken den ene eller andre veien.

Nemlig :) Jeg kan hverken være "hurra meg rundt" eller streng, eller vennlig og bestemt. Bikkjene jeg har prøvd å lære apport på tradisjonelle måter (enten konsekvens eller positiv) har ikke akkurat blitt gode apportører (med unntak av KV'n da, men med sånne gjør det jo seg selv) Men ren teknisk tilnærming til saken, og at bikkjene tror at de selv finner på hva de skal gjøre for å bli belønnet, DET funker utmerket på selv den særeste hund :P

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Derfor liker jeg klikkerprinsippet, man slipper å legge så mye egne følelser i treninga og derfor påvirker man ikke hverken den ene eller andre veien.

Og derfor liker jeg ikke ren klikkertrening. Jeg kan ikke se at det blir god trening (helhetlig sett) av å fjerne all personlighet og følelse fra treninga. For meg er hundetrening en dynamikk med hunden, noe vi gjør sammen. Ikke utelukkende noe hunden gjør fordi den har funnet ut at visse adferder fører til at en godbit kommer frem.

Også skal du bare klikke feil en gang så har du en over ivrig gruppe 1 hund som spytter og spytter apport :-P

Det er helt sant. Det er fort gjort. Men så kommer hvor god trener du er, inn i bildet. Ser du hva du har gjort og retter det opp igjen med en gang, så kan du like fort lære hunden at det ikke var å spytte apport som funka allikevel, men at den må holde fast istede. Ett problem blir det først om du oppdager det for seint så det har blitt en vane eller at du ikke klarer å endre hva du belønner eller hvordan du presenterer øvelsen for hunden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er en av teknikkene vi har brukt for å få til å holde bedre. Horribelt dårlig filming, skylder på at jeg er syk :teehe: Det fungerer ihvertfall godt på han her :) Varierer vanskelighetsgraden mye da, avstand på hendene mine, avstand fra han til meg (får mer fart med mer avstand), apportgjenstanden på bakken etc.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stryk på kinnet, stryk på magen, noen funker det å klø under haka, men favoritten min er å se retrievere bli skikkelig klødd på rompa :lol:

De fleste hunder spenner grepet når de bli koset på, spesielt rompekos, som kan bidra til å holde apporten uten tygging og ved lengre varighet, få gode assosiasjoner til apport samt er det en form for belønning :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...