Gå til innhold
Hundesonen.no

Erfaren hundetrener-tanker søkes : apport


Gjest
 Share

Recommended Posts

Derfor liker jeg klikkerprinsippet, man slipper å legge så mye egne følelser i treninga og derfor påvirker man ikke hverken den ene eller andre veien.

Nemlig :) Jeg kan hverken være "hurra meg rundt" eller streng, eller vennlig og bestemt. Bikkjene jeg har prøvd å lære apport på tradisjonelle måter (enten konsekvens eller positiv) har ikke akkurat blitt gode apportører (med unntak av KV'n da, men med sånne gjør det jo seg selv) Men ren teknisk tilnærming til saken, og at bikkjene tror at de selv finner på hva de skal gjøre for å bli belønnet, DET funker utmerket på selv den særeste hund :P

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Derfor liker jeg klikkerprinsippet, man slipper å legge så mye egne følelser i treninga og derfor påvirker man ikke hverken den ene eller andre veien.

Og derfor liker jeg ikke ren klikkertrening. Jeg kan ikke se at det blir god trening (helhetlig sett) av å fjerne all personlighet og følelse fra treninga. For meg er hundetrening en dynamikk med hunden, noe vi gjør sammen. Ikke utelukkende noe hunden gjør fordi den har funnet ut at visse adferder fører til at en godbit kommer frem.

Også skal du bare klikke feil en gang så har du en over ivrig gruppe 1 hund som spytter og spytter apport :-P

Det er helt sant. Det er fort gjort. Men så kommer hvor god trener du er, inn i bildet. Ser du hva du har gjort og retter det opp igjen med en gang, så kan du like fort lære hunden at det ikke var å spytte apport som funka allikevel, men at den må holde fast istede. Ett problem blir det først om du oppdager det for seint så det har blitt en vane eller at du ikke klarer å endre hva du belønner eller hvordan du presenterer øvelsen for hunden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er en av teknikkene vi har brukt for å få til å holde bedre. Horribelt dårlig filming, skylder på at jeg er syk :teehe: Det fungerer ihvertfall godt på han her :) Varierer vanskelighetsgraden mye da, avstand på hendene mine, avstand fra han til meg (får mer fart med mer avstand), apportgjenstanden på bakken etc.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stryk på kinnet, stryk på magen, noen funker det å klø under haka, men favoritten min er å se retrievere bli skikkelig klødd på rompa :lol:

De fleste hunder spenner grepet når de bli koset på, spesielt rompekos, som kan bidra til å holde apporten uten tygging og ved lengre varighet, få gode assosiasjoner til apport samt er det en form for belønning :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg vet ikke hvordan det skilles mellom de ulike dachsrasene, men avlsrådet i raseklubben vil kunne hjelpe deg med dette. Jeg ser ingen grunn til at det skulle bli komplikasjoner hvis begge er friske, men det er mange andre hensyn å ta før man velger å avle, så ta kontakt med avlsrådet og be om hjelp der.
    • Hei, Av ren nyskjerrighet kan man blande en tispe kanindachs med en hann dvergdachs dersom begge er friske og har ingen skjulte sykdommer?    Vil det oppstå komplikasjoner eller hvordan er det? Si hun blir max 5 kg og han blir max 7,5 kg
    • Første feil var av oppdretter å selge valpen til deg når du har sagt at du vil ha en hund til utstilling. En annen feil var av deg å faktisk ta med deg valpen når du fikk en valp med underbitt og veterinærattest med dette påpekt. Jeg forstår at det er vanskelig når man står der, har betalt på forhånd og reist langt. Men det gjør såklart problemet vanskeligere nå. Når det er sagt må hunder med feil og mangler også ha hjem, og det er mange som ikke synes det er viktig. Vi ville gjerne ha en ridgeback uten ridge for eksempel (men endte av ulike grunner ikke opp med det). Men såklart ikke til folk som skal stille ut for eksempel. Og noen oppdrettere er uærlige og utnytter uerfarne kjøpere, men det er nok ikke vanlig som sådan. Det som er viktig, og som alle som spør her på forumet om råd blir anbefalt, er å gjøre gode undersøkelser på forhånd om helse både hos rasen de skal ha, linjene de skal ha fra, og oppdretter. I forhold til kjøpsloven er valpen en ting, en vare, og følger de reglene som gjelder kjøpt og salg mellom privatpersoner. Om du har fått en vare med feil så har du rett til å levere den tilbake eller få en prisreduksjon. Ellers er det dessverre ikke så mye å gjøre. Du kan jo fortsatt stille ut hunden, men du kan kanskje ikke forvente å få championat eller førstepremier.  
    • Er det flere her som også har blitt lurt av dette til dere som kjøpte valp som var ca. 4 måneder? Hadde skjønt det mere om valpen var 2 måneder men valpen fikk også kommentert underbitt da fra vetrinæren. Bare spør fordi er redd det er vanlig praksis å gjøre sånn.
    • Tennene til valpen står hulter til bulter så lurer på hvordan dette skal gå fremover. Men hun er skikkelig underbitt. Er bare så lei meg for at oppdretteren lurte meg helt siden får ikke stilt hun ut.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...