Jump to content
Hundesonen.no

kan mugg gjøre hunden syk?


Ahkku
 Share

Recommended Posts

Hei

vi har nå bod i 5 månder i en leilighet og siden vi flytte hit har hunden våres virket urolig og dårlig i form.vi viste ikke at det var mugg i kjelleren, bare at det var stygg lukt.Vi leier kommunalt leilighet. vi delere en felles sandkjeller med naboen men den var lås vi viste ikke at vi hadde det. vi fikk åpnet døren, og det var mugg i taket,på muren. grunn muren går i e bue inn over i rommet. vi tru at de vi leiere hos har prøvd å late som ingenting, men når hunden å vi bli dårlige så begynner man å lure.

hun fikk en kul over ribbena men vi fjernet den hos dyrlegen. det var en fettkul, hun gikk med skjem i 10dager og smertestillende. etter 10dager fjernet vi stingen 2 dager etter var det veskefylt der kulen hadde vært. ny tur te dyrlegen, det var blodvann men siden det var i en av blodårene/huske ikke helt ka det var. men vi fikk antibiotika kurr hun skal gå på i 10 dager. kulen er blitt mindre men den er mer hard enn flyttene inni, vi har dyrlege time i dag kl 14.00. Men etter at vi flytte har både vi å hunden våres virket at almentilstanden er dårligere enn normalt. Vi har funnet ut at det er mugg i kjellerene men hvordan mugg vet vi ikke enda, det er mest mugg i kjellerene, stygg lukt, mest i taket i kjelleren stuse gulvet og soverom's gulvet våres. kan mugg ha noe med at hunden våres bli syk/ få betenelser. hun er veldig urolig, vandre inni mye, kontakt søkene mer enn før vi flytte. hun snyter mye og har de siste ukene hadd mindre løst på mat enn før, i går spyde hun midt på natt. det var min type som våknet av at hun sto å brakk seg, spyet var slimet å gult farget. vi vet at det kan være lite mat i magen? vi var å gikk tur i 12.30 i går hun begynte å brekke seg å spyde hvit skum, mens vi var ute å gikk tur. i hele går var det lite mat spising fikk lurt i ho noe mat, litt loverpostei i maten. hun ble mer roligere å kvikere. håper det er noen som vet om hvor mye kan hunden bli påvirket av mugg?

håper det er noen som vet noe om sånnt?

fortvilet hunde eier

Link to comment
Share on other sites

http://www.naaf.no/Documents/1.%20Allergi%20i%20Praksis/Fukt_og_Mugg_Skulberg_%20Aip_1_2012_2k.pdf
Ja, mugg kan ha store påvirkninger på helsa, særlig luftveier er konsekvensen hos mennesker. Vil tro det er mye av det samme hos hunder. Det er jo vanskelig å si om det er mugg som gir akkurat de helseplagene hunden din har, men ville ihvertfall nevnt til veterinær at dere har mugg i leiligheten, og mulig de vet noe mer om hvordan det kan påvirke?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har bodd i leilighet med mugg og fukt. Jeg flyttet før jeg risikerte min egen helse. Og ble selvfølgelig anbefalt å flytte av andre. Klærne mine begynte også å lukte mugg og til slutt var jeg nesten redd for å være i leiligheten.... Huseiers svar på problemet var at man må forvente mugg i en gammel kjellerleilighet. Nå jeg flytta, så fikk han hele leiligheten malt. Det er jo bare å forskyve problemet. Men jeg hadde flyttet, så det var ikke noe jeg brydde meg om.

Hunden min reagerte ikke når vi bodde der, men jeg vil tro at det er omtrent like farlig for hunder å bo i mugg, som det er for mennesker... :hmm:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteplanen etc langs gjerdet sånn at den inn graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...