Jump to content
Hundesonen.no

NUCH


Guest Klematis
 Share

Recommended Posts

Guest Klematis

Unnskyld min uvitenhet, dette har jeg nada greie på, men jeg har googlet meg frem til at NUCH= Norsk utstillingschampion.

Betyr det at hunden kun er stilt i Norge, eller hvor bra er det å være NUCH når man er avlstispe?

Link to comment
Share on other sites

Det betyr enkelt og greit at hunden har oppnådd såpass bra premiering på flere utstillinger at den har fått tre cert for tre ulike dommere - hvorav et av certene er tatt på NKK-utstilling (evt på en rasespesial med storcert), og minst et cert er tatt etter 2 års alder.

For å oppnå cert må hunden kvalitetsbedømmes til excellent og CK (certkvalitet), og bli den beste i sitt kjønn som ikke er champion. En som alt er champion får ikke flere cert :)

Championatreglene er noe annerledes fra land til land :)

Link to comment
Share on other sites

Unnskyld min uvitenhet, dette har jeg nada greie på, men jeg har googlet meg frem til at NUCH= Norsk utstillingschampion.

Betyr det at hunden kun er stilt i Norge, eller hvor bra er det å være NUCH når man er avlstispe?

Norsk utstillingschampion betyr at den har oppfylt kriteriet for championat i Norge, ja. Hvor bra det er kommer vell an på øyet som ser, for noen betyr det "alt", for andre som meg så er det nesten det motsatte av bra (litt avhengig av rase), dvs jeg tenker ikke at det automatisk betyr at det er en dårlig hund, men jeg ser det absolutt ikke som noe kvalitetstempel heller, så jeg bryr meg ikke noe om det, jeg vil se bikkja selv å avgjøre hva jeg synes å er hunden bra så er den like bra enten den har championat eller ikke, det er det som betyr noe for meg, ikke titler. Jeg har sett så mange championer som jeg selv ikke ville tatt i med ildtang og når det virker som alt som kryper å går får championat bare de prøver nok så er det ikke lengre noe kvalitetsstempel for meg. (stor forskjell på raser her dog)

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Okey tusen takk for svar! :-)

Det dukket opp en pensjonert avlstispe som jeg snuser litt på, og hun har den tittelen, så da måtte jeg bare finne ut hva det betyr:)

Med mindre du har planer/lyst til å stille ut betyr det ingen verdens ting, utover at hunden mest sannsynlig er ganske pen etter rasestandard :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det ER vanvittig slitsomt med valp. Fire år etter første hund var jeg fortsatt ikke klar for valp igjen, vi fikk det likevel, og nå blir det garantert omplassering om vi skal ha hund igjen. Du vil lære deg å se tegnene og tidene der hunden må gjøre fra seg. Pass på å gå ut ofte nok. Jeg pleier å gå ut minimum annenhver time med valp, kanskje oftere hvis de drikker mye rett etter å ha kommer inn osv. La ham undersøke i eget tempo ute, det er ikke viktig å gå tur i denne alderen. Lek og belønn med godbiter ute, all kontakt og interesse, for deg eller andre ting. Det er viktig å ikke gi hunden oppmerksomhet hele tiden også, så den greier å legge seg ned og slappe av. Han kan godt ligge sammen med deg på fanget, i sofaen, sengen eller hvor det nå er, men pass på at det ikke skjer noe hele tiden. Det blir bedre, og det blir verre. Han vil lære å gjøre fra seg ute, og trenger ikke å følges med hele tiden. Men med alderen kommer nye utfordringer, hormoner, bjeffing, passeringer, innlæring av hverdagslydighet, og alt de finner på. Det tar noen år før du har en formet voksen hund og kan lene deg tilbake. Og jeg kan garantere deg at du vil lære mye på veien. Anbefaler at dere kommer dere på valpekurs så snart som mulig, der kan du også stille spørsmål og få hjelp og støtte til det som er vanskeligst. Lykke til!
  • Hei alle hundefolk. Har fått i hus en liten Dvergpuddel gutt på 9 uker, vært her i 4 dager nå. Kjenner at dette er veldig utfordrende og noe jeg ikke vet om jeg får til/ er ett sånt liv jeg vil ha.    Har lest, snakket med andre hundeeiere og lest mere om valp og hund, og puddel ofc. Men har aldri fått ett inntrykk om at det var så slitsomt og så hardt og utfordrende som jeg syns det er. Han er ikke vandt med å være ute, gjemmer seg i huset når han vil bæsje og tisser på kladd. Helt greit, all hans våkentid er jeg med han, og jeg er blitt ufattelig glad i han. Er bare mitt ansvar, min hund og det er min tid som skal gå til dette. Får litt hjelp av mamma, at hun ser til han når jeg er feks på do, steller meg eller trenger å sove en times tid.  Men dette er gått sykt inn på meg, jeg vet ikke om jeg klarer og om jeg mestrer det. Å vet ikke om denne følelsen blir å gå bort, han er en valp, og jeg vet at man ikke skal forvente noe av han, han biter, sutrer og er rolig som alle andre valper. Men det er meg, ikke han- haha. Trenger bare noen hjelpende ord, eventuelt noen råd, eventuelt at noen sier rett ut «lever han tilbake, det blir være senere»  Åh, håper at noen forstå mvh. Førstegangshundeeier  
  • Planen var jo egentlig lage et nytt flokktilskudd selv nå rundt nyttår, men det ble jo ikke noe av mår vi plutselig mistet Fern. Det ble litt tomt uten en svenskjävel i hus, så si hei til Ild, Ferns tantebarn! Hun er nå 12 uker (bilder fra 9-10 uker) og lever opp til navnet sitt 🔥
  • Hentet Aiko i helga, og er blitt så glad i han. Er mange tanker og ting jeg tenker på nå. Førstegangs hundeeier og er veldig spent på denne valpetiden. Liten Dvergpuddel gutt på 9 uker💙
  • Vri opp en vaskefille eller tyggeknute i vann og legg den i fryseren. Kulden lindrer kløen i tennene.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...