Jump to content
Hundesonen.no

Allergi, råforing og grisehale


Herdis
 Share

Recommended Posts

Hunden vår blir råforet pga lagermiddallergi, og det funker fint. Vi merker at hun får kløe av mat som inneholder egg også, så vi er svært restriktive med hva vi putter i henne, men gulrot er en av de tingene hun liker godt og som hun får.

Vi vil gjerne at hun skal få gnage på noe sånn som alle andre hunder, og de to siste lørdagene har hun fått en grisehale som lørdagskos - et rent prøveprosjekt. Til stor glede for henne, og vi har ikke merket økt kløe eller annen reaksjon.

Men en grisehale er kjapp å spise opp, og jeg er usikker på om vi skal øke på til et griseøre. Sist hun fikk det, for over 1 år siden, ble hun kjempedårlig i magen og hadde diare i mange dager. Jeg antar at det var salmonella i det, men vet ikke sikkert. Det ble kjøpt på et hundepensjonat, og det lå to griseøreer igjen i en bolle på disken, og vi kjøpte det ene.

Så spørsmålet er egentlig om hun vil tåle det - jeg tenker svin er svin, tåler hun grisehale så tåler hun griseøre også? Veldig usikker, og jeg orker ikke den oppkast og diaregreien hvis vi kan unngå det.

Link to comment
Share on other sites

Om dere er veldig bestemte på at dere vil prøve, så kan man også dele opp griseørene. Da kan dere f. eks prøve med å gi henne 1/4 av et griseøre og øke derfra, så ser dere fort om hun tåler det eller ikke. Og også hvor store mengder hun eventuelt tåler :)

Link to comment
Share on other sites

Et griseøre man kjøper i butikken synes jeg ofte er veldig fett og klissete i forhold til en grisehale, kan jo ha vært fettet spm gjorde henne dårlig i magen? På slaktern kan man få griselabber delt i to på midten, det kan kanskje være noe?

Link to comment
Share on other sites

Ører har ikke mye fett i seg, svinehaler har derimot mye fett innerst (snakker om rå).

Var nok bare noe rart med de ørene du hadde kjøpt, svin er svin, så ikke det hunden har reagert på i seg selv. :)

Men du, alt tørket og tørr mat inneholder midd bare så du er klar over det. Jeg serverer svinehaler og -ører rått, for min lille hund varer disse da også en god stund siden huden er så seig at det må tygges godt på for å få i seg biter.

Link to comment
Share on other sites

Ører har ikke mye fett i seg, svinehaler har derimot mye fett innerst (snakker om rå).

Var nok bare noe rart med de ørene du hadde kjøpt, svin er svin, så ikke det hunden har reagert på i seg selv. :)

Men du, alt tørket og tørr mat inneholder midd bare så du er klar over det. Jeg serverer svinehaler og -ører rått, for min lille hund varer disse da også en god stund siden huden er så seig at det må tygges godt på for å få i seg biter.

Jeg tror det var salmonella i de jeg kjøpte, og ringte derfor for å be dem fjerne resten av de de hadde på lager. Nå er ikke vår hund den verste allergikeren, tror jeg - men nok til at sopp (i ørene og på labbene) forsvant med V&H, og den verste kløen ga seg. Og jeg får faktisk hetta av kløe, selv om det er normalt at hunder (og mennesker) klør seg litt. Jeg er veldig på vakt.

Hvor får man ta i råe grisehaler, da? Jeg kjenner faktisk at det butter litt i mot med en fersk grisehale..

Link to comment
Share on other sites

Ja, de fleste hunder klør faktisk en god del iløpet av en dag uten at det er noe galt i det, men når det blir mer enn slik de alltid har gjort eller febrilsk kløing bør man jo anta at noe er galt.

Hvorfor byr det deg imot? Hehe. Kjøper det enten i Sverige eller "Asiamat"-butikker. :) Har vel sett det også i enkelte store matbutikker, og regner med at de med stort utvalg iallefall kan bestille inn til deg om du ikke får tak i det på annen måte.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Vri opp en vaskefille eller tyggeknute i vann og legg den i fryseren. Kulden lindrer kløen i tennene.
  • Hei! Etter å ha vært uten hund en stund nå er tiden innen for å begynne planleggingen av neste, tenkt til 2025. Jeg har noen tanker om rase selv, eller rettere sagt det er flere raser som ikke er aktuelle. Hunden kommer til å leve i en familie på fire(to barn på 5 og 7 år) å ha mulighet til å enten være med på jobb eller være hjemme med den andre parten på hjemmekontor.  Hunden kommer til å få ca. 1 time med fysisk aktivitet hver dag, pluss mental trening retning av det vi skal drive med.  Planen min er å konkurrere i lydighet å håper vi klarer å klatre oppover i klassene. Ellers litt smeller og nosework på si.  Det er viktig for meg at hunden(rasen), selv om man selvfølgelig må ta høyde for individuelle forskjeller er en stødig og trygg hund som kan være med familien på det meste. Ønsker en hund som har høy samarbeidsevne. Det er også et stort pluss om den ikke flyr etter vilt i skogen. Størrelse og pels har ingenting å si.  Forslag til rase? 🙂
  • Jeg vet at svar mitt er preget av at vår tispe ble operert for halvannet uke siden. Så jeg vil ikke skremme deg. Men med løpetid og redusere matlyst så ville jeg fulgte nøye med på formen. For livmorbetenelse er skummelt.  Om dere er usikre så ta en telefon til vetrinær og spør.  Men det kan være så enkelt som nye hannhunder i nærheten.     
  • Hei Kløing i tennene er satt i gang for fullt, og tennene faller fortere enn jeg rekker å følge med føler jeg. Med det så kommer også BITING! 🥲 Finnes det noe jeg kan gi valpen min som kan hjelpe mot kløen? Han har et bein spesielt for kløe i tenna (Nylabone), men hendene til mor er mye morsommere å tygge på. I tillegg så får han vanlige tyggebein han kan kose seg med (de med kylling rundt). Er det også vanlig at de sover mindre på denne tiden? At det gjør vondt når voksentennene kommer ut, og at han ikke vil sove pga. det?
  • Jeg har nylig kjøpt meg valp selv og bor i leiebolig. Huseier har på en måte tatt en risk med å leie ut til meg som har katter og nå hund i tillegg, men jeg har gjort så godt jeg kan for å unngå skader. Valpen min hadde grinder, men han hatet å være i de (han liker å sove i gangen) så de er ikke veldig i bruk lenger. Han har ikke ødelagt noe som jeg har sett, og jeg har en relativt liten leilighet (45kvm) hvor han er avgrenset til stue, kjøkken og gang. Boden har han null tilgang til (lukket dør til enhver tid), badet har jeg grind til (han gikk i kattedoen) og soverommet får han kun være i på natten. Da har jeg mest mulig oversikt over han. Uhell på gulvet skjer, det gjelder bare å tørke det opp fortest mulig tenker jeg. Har du gulvtepper og hunden tisser på de så pass på at du lufter og sjekker at det er tørt under teppene, så unngår du skader i gulv. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...