Jump to content
Hundesonen.no

Allergi, hva bør jeg gjøre?


Antamina
 Share

Recommended Posts

Hadde et innlegg her i fjor om dette, men fant det ikke igjen.

Jeg har en hund med allergi, hun fikk det i 4 års alderen, hun er nå 7 år. Hun har kun klødd om sommeren, og medisin har alltid hjulpet. I fjor varte kløen et stykke ut mot vinteren, lengre enn vanlig. I år kom kløen ganske tidlig på våren. Kløen har enda ikke gitt seg, men i år, har ikke medisin hjulpet engang. Hun har gått på atopica. Hun begynte nå for noen dager siden på predisolon/kortison, en sterkere variant, 5 mg. Hun klør enda. Hun har når klart å klø så mye, hun har en pelsløs område på kroppen. Hun må også ha øyesalve innimellom, da hun får betennelse der pga all kløen. Hun klør seg med andre ord MYE.

Mest sannsynlig vil dette roe seg når vinteren kommer, sånn som i fjor. Men nå har hun klødd i flere måneder, og mest sannsynlig vil dette komme tilbake igjen til neste vår, og fortsette frem mot vinteren.

Er det noen som vet hvorfor medisinen plutselig ikke vil fungere på henne lengre? Og synes dere at hun burde få slippe all kløen, og heller bli avlivet? Hun er jo ellers i tipptopp form, og hun vil jo mest sannsynlig få noen klø-frie mnd i vinter.

Link to comment
Share on other sites

Er det noen som vet hvorfor medisinen plutselig ikke vil fungere på henne lengre?

Jeg vet at når det kommer til en god del folk med sesong allergier har de vært helt ekstreme i år. Medisiner som vanligvis virker har ikke gjort det, enkelte som ikke reagerer har reagert i år, og alle som er plagd har hatt en veldig lang sesong med plager.

Link to comment
Share on other sites

Guest lijenta

i år har det vært mer av pollen enn tidligere mener også det var mer på slutten av året i fjor, men hun kan også ha blitt vrre og når du ikke klarer å stabilisere så hun ikke klør ja da hadde jeg tenkt tankene mot verdig liv eller ikke. Tenk selv på det å bare klø og klå opptil halve året igjennom kke noen god tanke. Tenk grundig gjennom og ta en diskusjon med vetrinæren om tingene

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...