Jump to content
Hundesonen.no

Hjelp! Valpen spiste sjokolade!


LovaLove
 Share

Recommended Posts

Valpen min på 16 uker (10 kg) spiste mellom 60 og 100 gram melkesjokolade idag. Jeg ringte dyrlegevakten, og fikk beskjed om at de mente det skulle gå greit. De sa at jeg skulle holde et øye med henne utover kvelden bare.

Nå har det gått 6 timer, og hun virker mer urolig enn vanlig. Hvileløs liksom. I tillegg drikker hun fryktelig mye vann (hun tisset tre ganger på 1,5 time, noe hun aldri pleier!). Hun peser, men det gjør hun som regel når hun stresser litt.

Jeg har selvsagt googlet meg sår i fingrene på symptomer og faresignaler, så det kan jo være dette bare er mammaparanoia (det ville nok ikke vært første gang), men jeg blir så fryktelig bekymret.

Hun har ikke kastet opp, og har hatt en hard og jordlignende avføring.

Er det noen som har erfaring med teobrominforgiftning? Bør jeg ringe dyrlegevakten igjen, eller kan jeg trygt vente til hun eventuelt kaster og eller får diare?

Ser nok ut som det ikke blir mye søvn på meg i natt..

Link to comment
Share on other sites

Det er ca. 1,2 mg teobromin i melkesjokolade. Hvis hunden din har spist 60-100 gram så har den fått i seg totalt ca. 72-120 mg teobromin, dvs. 7,2-12 mg per kilo kroppsvekt. Dette er nok til å gi lette forgiftningssymptomer(som du også beskriver med hyperaktivitet og tørste), men det er først ved inntak over 20 mg/kg at man pleier å anbefale behandling.

Hvis du er bekymret så kan du ringe veterinærvakten, men det har nå gått lang tid siden hunden spiste sjokoladen så det vil jo ikke være mulig å få henne til å kaste det opp igjen. Symptomene du beskriver er også milde og ikke noe som får varsellampene til å blinke hos meg. Hvis tilstanden forverrer seg må du selvsagt ta kontakt med vakten.

Jeg skjønner at du er bekymret, men dette kommer nok til å gå helt fint. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det bør du ikke. Gå god for dem. En av eierne der nå er anmeldt av veterinær, for dyremishandling. Etter at en valp på 6 mnd som var på kurs der ble strupt og holdt opp i luften etter kobbelet (Med struphålsbånd) og fikk påført varige skader på luftrør og strupehode.  Fordi den "utagerte" mot andre hunder. Som om valper bjeffer av annen grunn enn usikkerhet.... Veterinæren ble så rystet over skadene at mat-tilsynet ble meldt.    Så styr langt unna er mitt råd. Man risikerer at hunden blir varig skadet på kropp og sinn. 
  • Vill var 12kg ved 17 uker/4mnd, og har endt opp på 19,5kg og rett over 50 cm😅 Roet seg betraktelig etter 5mnd😅
  • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
  • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
  • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...